Boeken

Ik ben autistisch en schreef daar over Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, dat ook vertaald werd naar het Engels, Duits en Italiaans. Samen met kinderboekenschrijfster Esther Walraven schreef ik Ik ben autastisch!, een positief kinderboek voor kinderen met autisme en hun omgeving. Over mijn verhuizing naar Japan schreef ik Deze autist ging naar Japan, dat in september 2023 uitkwam.

Wil je me boeken voor een lezing of ander event, mail dan even op info@maarjezieterhelemaalnietautistischuit.nl.

Ik ben autastisch!

Dingen kunnen knap lastig zijn als je autisme hebt. Maar ja, dat hoor je natuurlijk al de hele tijd. Wist je dat je ook gewoon fantastisch kunt zijn? Of beter gezegd, autastisch!

Dit boek is er voor kinderen met autisme vanaf ongeveer 8 jaar oud. Ik schreef het samen met Esther Walraven, en de prachtige illustraties zijn van Roozeboos. Het boek heeft een omkeerbare stofomslag, waardoor je de keuze hebt uit vier verschillende covers en zo je favoriete personage voorop kunt zetten. Meer over Ik ben autastisch! vind je op de bijbehorende website. Het boek koop je hier*.

* Dit is een affiliate link, waarmee ik een klein percentage van de opbrengst verdien.

Uitgelicht

Deze autist schreef een boek, en wat er toen gebeurde zal je verbazen

Vrijdag was de deadline voor mijn boek; de dag dat alles naar de drukker moest. Vandaag is het maandag en zijn we stiekem nog met de laatste wijzigingen bezig, maar na vandaag is het hopelijk echt klaar. Dat zal eigenlijk ook wel moeten, want eind deze maand moet het geval in de winkel liggen.

Acht dingen die ik doe om beter te plannen

Als autist vind ik het soms lastig om prikkels te managen. Het is snel teveel, en als ik over mijn grenzen heen ga dan moet ik daar soms dagen van bijkomen. In mijn boek schreef ik al hoe ik leerde structuur te creëren door te plannen. Nu denk je misschien: Dat klinkt allemaal leuk en aardig, dat plannen, maar hóe doe je dat dan precies? Hoewel ik niet denk dat er één methode is, en ik geloof dat iedereen voor zichzelf moet uitvinden wat er werkt, heb ik hieronder een achttal punten op een rijtje gezet die mijn planningen in de afgelopen tien jaar hebben geperfectioneerd. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Een nieuw boek, vriendinnen, Nederland en een sociaal leven

Over vier dagen vlieg ik voor een maandje terug naar Nederland. Mijn laatste bezoek was in januari, dus het werd weer eens tijd. Ik moest ook wel, want mijn broertje gaat trouwen, en daar moet ik natuurlijk bij zijn. De bruiloft is niet in Nederland overigens, maar in Zuid-Frankrijk. Goed, vliegen we daar ook heen.

Aber du siehst gar nicht autistisch aus

Al een tijdje zag ik in de Amazon-statistieken van mijn Engelse boek dat, na de US en de UK, Duitsland de grootste afnemer van mijn boek is. Ik kreeg ook met enige regelmaat berichtjes van Duitse lezers, met de vraag of het boek ook in het Duits zou verschijnen. Ze zouden het graag aan hun familie laten lezen bijvoorbeeld, maar ja, die zijn niet zo goed in Engels…