Boeken

Ik ben autistisch en schreef daar over Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, dat ook vertaald werd naar het Engels en Duits. Samen met kinderboekenschrijfster Esther Walraven schreef ik Ik ben autastisch!, een positief kinderboek voor kinderen met autisme en hun omgeving.

Wil je me boeken voor een lezing of ander event, mail dan even op info@maarjezieterhelemaalnietautistischuit.nl.

Ik ben autastisch!

Dingen kunnen knap lastig zijn als je autisme hebt. Maar ja, dat hoor je natuurlijk al de hele tijd. Wist je dat je ook gewoon fantastisch kunt zijn? Of beter gezegd, autastisch!

Dit boek is er voor kinderen met autisme vanaf ongeveer 8 jaar oud. Ik schreef het samen met Esther Walraven, en de prachtige illustraties zijn van Roozeboos. Meer over Ik ben autastisch! vind je op de bijbehorende website. Het boek koop je hier*.

* Dit is een affiliate link, waarmee ik een klein percentage van de opbrengst verdien.

Uitgelicht

Aber du siehst gar nicht autistisch aus

Al een tijdje zag ik in de Amazon-statistieken van mijn Engelse boek dat, na de US en de UK, Duitsland de grootste afnemer van mijn boek is. Ik kreeg ook met enige regelmaat berichtjes van Duitse lezers, met de vraag of het boek ook in het Duits zou verschijnen. Ze zouden het graag aan hun familie laten lezen bijvoorbeeld, maar ja, die zijn niet zo goed in Engels…

Lees hier verder! ☞

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Hoi, ik ben Bianca Toeps, fotograaf en wordpress-developer. Ik ben autistisch en heb daar een boek over geschreven. Nu denk je misschien: “Maar, je ziet er helemaal niet autistisch uit?” Dat klopt, zo heet het boek.

Lees hier verder! ☞

Translate your book they said

Het begon met de vertaler. Toen de corrector. Net als bij mijn Nederlandse boek gingen we keer op keer door aanpassingen en correcties. Niet omdat het origineel zo slecht was, maar omdat dat zo gaat met schrijven, en dus ook met vertalen. Ik schreef een paar nieuwe stukken, husselde een hoofdstuk en toen was het […]

Lees hier verder! ☞

Lotty en het luisterboek

“Hallo, ik ben op zoek naar Lotty?” Ik was net het kantoorpand binnengelopen, recht naast station Weesp. Via de mail had ik contact gehad met deze Lotty, die mij in opdracht van mijn uitgever had gemaild in verband met het opnemen van mijn luisterboek. En nu was ik daar dus.

Lees hier verder! ☞