The story of Fashionmilk – Deel 2

In het eerste deel van deze serie heb je kunnen lezen hoe modellenblog Fashionmilk begon en hoe ik er de editor-in-chief van werd. In dit deel vertel ik verder - over de groei, onze huisgemaakte content en mijn reisje naar New York.

Fashionmilkshoots

Behalve het posten van showfoto’s en editorials, maakten we steeds meer eigen content. De voornoemde bureau-interviews, maar ook stukjes over new faces en deep dives in de carrières van de grote namen. Én Fashionmilkshoots. Eens in de zoveel maanden (er was niet echt een schema, het hing vooral af van wanneer ik tijd had) organiseerden we een complete shoot, waarin we altijd vier new faces een podium gaven, het liefst van verschillende bureaus. De shoots kregen later ook een thema (New Neons, The Class of 2012…), een backstage video en vier bijbehorende interviews. Kortom, genoeg content voor een week.

Een van mijn eerste Fashionmilkshoots had nog geen thema. Wél kekke vormgeving, die ik altijd zelf deed. Zo konden de foto’s ook weer mooi in mijn fotografie-portfolio, hehe.

Voor de Class of 2012 (juist, in 2012) fotografeerden we vier modellen als high school-stereotypes. We kregen hier en daar reacties dat het onaardig was om Marleen “the bitch” te maken, maar zelf vond ze het helemaal prima om speciaal voor de shoot in de rol van mean girl te duiken.

Voor The New Neons staken we onze modellen in felle neonkleuren. We hadden er trouwens ook bijpassende Fashionmilk-shirts en totebags bij.

Romy

Sterren en een camper

Later heb ik met Valou ook nog een Fashionmilk Exclusive geschoten: dat waren eigenlijk gewoon vrijwerkshoots, die dan exclusief op Fashionmilk geplaatst werden. Dat deden we ook wel eens met het werk van andere fotografen. Met Valou gingen we naar de Posbank, om daar deze heerlijke foto’s te schieten. Hiervoor leenden we trouwens de camper van een van mijn twittervolgers.

Voor de Sterrenmeisjes-shoot (licht geïnspireerd op het Belgische meisje dat zich “per ongeluk” had vol laten tatoeëren met sterren, whehehe) gingen we aan de slag met een heleboel paarse spray paint, glitter en zilveren sterren. Gelukkig was deze shoot bij ons in Zaandam, woonde ik boven de studio en konden de modellen dus na afloop douchen.

Felice

Kippies vangen

Mijn laatste Fashionmilkshoot was de Nieuwe Oogst. Omdat we deze shoot op locatie deden, hadden we maar twee modellen. Eigenlijk was het dus meer een Fashionmilk Exclusive, maar sssst…

Het leuke aan deze shoot was dat we bij Melissa Koole, curvy model en bekende van Fashionmilk, in de tuin schoten. De tuin compleet met kas, kippen en schapen. De moeder van Melissa was niet te beroerd er eentje te vangen, zodat Lieke ermee op de foto kon.

Groei

Op de shoots werkten we vrijwel altijd met Nikkie van NikkieTutorials en styliste Suze Kuit. Vaak maakte oud-stagiaire Djana de backstage video, al is die van de Nieuwe Oogst gemaakt door fotografe Maxime Cardol, waarmee Fashionmilk vaak samenwerkte.

De backstage video van de shoot werd ook door Nikkie gepost, en op haar blog maakte ze een make-up breakdown. Nikkie had destijds “nog maar” tweehonderdduizend volgers, maar wij misschien duizend, dus we waren ontzettend blij met deze exposure. Uiteindelijk waren de shoots een aanvulling voor ieders portfolio, ook die van mij.

En omdat Fashionmilk groter en groter werd, was het ook steeds makkelijker voor Suze om designerkleding te lenen voor onze fotoshoots. Ook op Amsterdam Fashion Week kwamen we steeds makkelijker binnen. Waar we eerst moesten smeken voor kaartjes, werden we nu soms zelfs gevraagd om backstage te komen. Het was voor ons een ideale gelegenheid om designers en modellen in het echt te ontmoeten.

Ylonka op Fashionmilk HQ, ook met totebag natuurlijk

Concrete jungle wet dream tomato

Fashionmilk zorgde ook voor de nodige avonturen in mijn persoonlijke leven. Zo vloog ik op uitnodiging van model Anniek naar New York, om daar in het modellenappartement te logeren en een kerstvideo te maken.

Anniek en Josefien, die ik goed kende omdat ik al eerder met ze had gewerkt, trommelde een aantal modellenvriendinnen op, regelden locaties en ik had één opdracht: Leer deze oorwurm-kersthit van Bianca Ryan uit je hoofd. Of nou ja, dit ene stukje.

Goed, dat was het voor deze keer. In de volgende blog vertel ik hoe Fashionmilk bijna ten onder ging aan een modellenwedstrijd, hoe de site nóg groter werd en hoe het eindigde. See you soon!

PS: Hieronder heb ik als related posts een aantal van de oude Fashionmilkshoots gekoppeld. Voor als je ze nog eens in hun geheel wil terugkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *