Wie is Toeps?

Hoi, ik ben Toeps! Fotograaf (check mijn site!), websitebouwer (check mijn andere site!), hobby-vintagejager (zie mijn shop!) en blogger. Mijn eerste boek, Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit (koop ‘m hier!), verscheen in april bij Blossom Books, kwam op 33 binnen in de Bestseller top 60 en is inmiddels aan de derde druk toe. (Whoop whoop!)

Ik woon in Den Haag in een tiny house (nou ja, eigenlijk gewoon een zelfstandige studio) of in mijn favoriete stad Tokio in een nog tiny-er house. Mijn BF heet Riemer en mijn besties zijn Aafke, Maan, Charlotte, Hannah en alle andere lieverds die ik misschien maar een paar keer per jaar zie, maar die alsnog super belangrijk voor me zijn.

Ik ben die autistische nerd met een Disney-obsessie en een spoorkaart aan de muur, maar ik hou ook van vintage kleding en roze, blauw of oranje haar. Je kunt me wakker maken voor ramen (de noodles, niet de vensters), ik heb een lichtelijke Starbucks-verslaving en zonder mijn iPhone ben ik nergens.

Op mijn blog vind je fotografie en Photoshop, columns over autisme, maar ook nerdy talk, ongefundeerde ergernissen en vakantiepret. Voor klachten, gratis reizen naar Tokio of al dan niet domme vragen: KLIK! Wilde je net vragen welke apparatuur ik allemaal gebruik? KLIK!

Contact

Toeps Headquarters is gevestigd in Den Haag. Post kan naar:

Bianca Toeps
Koningin Marialaan 17-41
2595 GA Den Haag

Mailen kan ook, naar blog@toeps.nl

Wil je meer weten over de verschillende advertentiemogelijkheden? Bekijk dan deze pagina.

Social media

Wil je me volgen? Dat kan via Instagram (@biancatoeps, voornamelijk stories) en Twitter (@biancatoeps). Zie je daar!

6 reacties op “Wie is Toeps?”

 1. Jan Hendrik schreef:

  Hallo,
  ik ben een vader van een autistische zoon en daarbij is hij ook nog gehandicapt. Wij als ouders hebben geleerd hem te lezen of wel dat hij eigenlijk nog een kind is van ongeveer 4 jaar. Dit is zijn status. Wij als ouders hebben alles wat in onze mogelijkheid zat ten volle uit te voeren (met hulp van St. Mee). Het is gelukt om onze zoon (nu bijna 25 jaar) zo’n opvoeding te geven wat in zijn hoofd en hart is ingegeven. Hij houdt van dieren, muziek eten en met z’n vader een biertje te drinken 0.0. Wij luisteren erg goed naar hem. Wij hebben ook nog een dochter die 3 jaar jonger is dan hij. Ook zij heeft geleerd hoe je met je broer moet omgaan, ook als dat niet makkelijk is. Wij hebben samen altijd in overleg zijn kamer telkens veranderd waarbij wij zijn gedachten altijd in ons hersenen geprent zit en ik denk dat dat onze automatisme een voortbrenging is wat voor hem belangrijkheid en geluk is, ook omdat hij accepteert dat hij zo is zoals hij is. Voor ons als ouders en zusje heeft hij het zelfde hartje als wij.

 2. Jacqueline schreef:

  Hi Bianca, ik heb je boek uit en ik vond het geweldig. Dank voor het op zo’n heldere en supergrappige manier geven van inzicht in je leven met autisme. Het bevestigt wat ik hier thuis zie en maakt duidelijker dan welke officiele instantie ook, wat het nou precies inhoudt. Je TOM-discussie – ik kan me er helemaal in vinden. De overprikkeling, de grenzen – ik ga er hier beter op letten. Dank dank dank – hier hebben we wat aan!!!

 3. Pieter schreef:

  Hoi Bianca, mijn naam is Pieter, ook autist. Ik heb je boek gelezen en herken een heleboel van jouw verhaal in mezelf. Echt goed als meer autisten over hun eigen ervaringen gaan schrijven, in plaats van dat ‘experts’ zonder autisme allerlei beweringen doen, die niet altijd kloppen.
  Zelf kwam ik erachter nadat ik een Masterdiploma geschiedenis had gehaald en vervolgens in een diep zwart gat terecht kwam. Mijn ouders, behoorlijk traditioneel ingesteld, dachten in het begin dat ik me gewoon aanstelde.
  Tegenwoordig volg ik mijn hart steeds meer en doe ik wat er intrinsiek altijd in mij heeft gezeten. Daarom teken ik stripverhalen naast mijn reguliere werk en doe ik een hele hoop meer op creatief gebied.
  Echt heel goed dat je dit boek hebt geschreven, ik denk dat een hoop mensen als wij er steun uit kunnen halen.
  En ook nog erg grappig geschreven.
  Veel groeten, Pieter

 4. Kevin schreef:

  Beste Bianca,

  Bedankt voor het schrijven van zo’n overzichtelijk en duidelijk boek over autisme. Ik heb het boek gelezen naar aanleiding van mijn vriendin (die een lichte vorm van autisme heeft) en ervaar jouw boek als een echte ‘eye opener’ om er meer over te weten komen.

  Op een leuke en grappige manier heb ik het boek ervaren met veel ‘a ha’ momenten waarbij ik een stuk makkelijker bepaalde dingen kan plaatsen en weet hoe ik ermee om kan gaan in positieve zin (bonuspunten voor het duidelijk aangeven hoe iemand ermee om kan gaan in de gedeeltes met tips).

  Fantastisch dat je meer ‘awareness’ wilt creëren voor autisme en veel succes met de vervolgstappen die je zult maken in je carrière.

  Met vriendelijke groeten,
  Kevin

 5. Herbert schreef:

  Hoi Bianca,

  Ik ben je boek aan het lezen op aanraden van mijn huisarts. En het is heerlijk ik ben begonnen met bookmarks (e-reader) te zetten en ik heb er gigantisch veel !
  Ik ben dus een autist 51 jaar ondertussen en rond mijn 45 pas een diagnose gekregen. Ik zit zoals ze dat in NL noemen sedert Januari 2020 in de ziektewet en ik kan wel zeggen dat ik in een autisme Burn out/depressie verkeer. Bovenop alle wijzigingen met Corona doen er geen goed aan. Hoe ik daar nu kwam werd me duidelijk door U boek ….. Jaren (onbewust) compenseren om er normaal uit te zien en thuis te horen in de grote maatschappij; dit breekt mij nu op en ik weet voorlopig even niet hoe er een eind aan te stellen want mijn brein blijft lekker verder hollen want ik moet overleven.

  Ik wil eigenlijk bewust een reactie geven omdat dit boek eigenlijk het eerste is wat mij heel veel raakpunten geeft.

  Dank u om dit neer te schrijven; ik blijf je volgen.

 6. Berit schreef:

  Hoi Bianca,

  Zo ongeveer 1 jaar geleden heb ik jouw boek gelezen. Toen dacht ik: Hier herken ik mezelf toch heel erg in? Voorheen had ik het wel af en toe over autisme gehad, maar mijn naasten vonden dat helemaal niet bij mij passen, en dan ga je ook heel erg aan jezelf twijfelen. Maar na het boek gelezen te hebben ben ik dus naar de huisarts gegaan en werd ik doorverwezen naar GGZ, 9 maanden wachttijd later en nog 2 maanden met verschillende interviews, tekeningen en naar plaatjes moeten kijken (wat ik overigens helemaal niks vond) heb ik eindelijk de diagnose gekregen: ASS. Het voelt alsof ik eindelijk een antwoord heb op wat ik mezelf mijn hele leven al gevraagd heb. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik wil jou graag bedanken dat je dit boek schreef, want als ik het boek niet gelezen had zou ik waarschijnlijk nog niet het antwoord hebben gevonden. Het voelt als een steun en een bevestiging dat ik niet alleen ben. Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *