Photoshop: over-over-overlay!

pill1

Er was eens een reis. Een vreselijke reis. Een reis naar Tokio, mijn favoriete plek op aarde, waarbij alles misging. Alles, behalve deze serie voor Pill Magazine. Althans… Photoshop saved the day.

Ik zal laten zien hoe ik dat plaatje rechts gefabriceerd heb. Maar nu eerst, het beeld zonder shop. Of eigenlijk, de beelden zonder shop, want het waren twee foto’s!

IMG_6435 IMG_6467

Eigenlijk waren het zelfs vier foto’s, maar dat zie je zo wel. Als ik nu, jaren later, naar de beelden kijk, denk ik: ach, zo erg was het eigenlijk helemaal niet! Maar goed. Ik wilde flitsende, dynamische beelden, dus ik plakte de ene Jenna op de andere. Zo ongeveer.


Mouseover!

Daarna legde ik de eerste foto er weer overheen op Overlay, zodat deze eerste foto weer duidelijker zou worden.

overlay

Hierna was het de beurt aan de derde foto. Eerder diezelfde trip maakte ik wat stockbeeld voor mezelf van neonreclames. Komt vast van pas, dacht ik. En inderdaad!

stock

Screen Shot 2014-01-14 at 20.40.19
Deze layer mengde ik op 100% Screen en maskeerde ik waar ik ‘m niet wilde zien, zoals dwars door Jenna’s hoofd.

Hierna pakte ik nog een stockfoto, dit keer eentje die ik al in mijn mapje met bokeh had zitten. Het is het meest miniscule detail ever, maar hey! Je gaat los of je gaat het niet, natuurlijk!

stock2

Screen Shot 2014-01-14 at 20.43.06
Ik maakte twee lagen met deze bokeh, eentje op Overlay en eentje op Screen. Daarna maskeerde ik weer wat ik niet nodig had. Met het mengen van lagen is het altijd maar een beetje kijken wat mooi wordt. En dan, tadaa:


Mouseover: zoek de verschillen, haha!

Vervolgens gooide ik er nog wat filters over, volgens mij had ik toen net de Alien Skin Exposure ontdekt.

Screen Shot 2014-01-14 at 20.43.47
Wederom weggemaskeerd waar niet nodig. En dan, roffel pantoffel! Het eindresultaat!


Mouseover: tadaaa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *