Toeps in Tokio #6 – Super kawaii, that means, super cute in Japanese

Ik was twintig, woonde in een roze kamertje in Den Haag en mijn favoriete cd van dat moment was die van Gwen Stefani. Met het nummer “Harajuku Girls” voegde ze een aantal nieuwe woorden aan mijn vocabulaire toe: “kawaii”, Japans voor schattig, en “irasshaimase”, die o-zo-irritante kreet die wordt geroepen als je een winkel binnenstapt. De Japanse equivalent van “Komt u binnen” of “Welkom”. En als je nu denkt, i-ras-shai-watte? Nooit gehoord? Het wordt vaak zo snel uitgesproken dat ik eerst altijd dacht dat ze wa-sa-wa-sèèèèn zeiden. Kijk, does it ring a bell now?

Kawaii desu neeee?

Kawaii, da’s Harajuku. Met winkeltjes voor Lolita-kleding, de Claire’s met ongetwijfeld de hoogste omzet ter wereld met dank aan de Decora-style, en jongerenmode in het algemeen. En als kers op de taart, letterlijk, is er dan nu (of nou ja, sinds augustus 2015) het Kawaii Monster Café.

_MG_1327 _MG_1328 _MG_1329 _MG_1340 _MG_1344 _MG_1341

_MG_1367

Tokio trip

Holy flippin’ batman. Wat een hysterisch café. Het interieur doet denken aan een spacende Disney darkride, en aan bizarre Japanse music video’s. Dat laatste is eigenlijk ook wel logisch. Verantwoordelijk voor deze spacende toestand is Sebastian Masuda, die eveneens art director was van de videoclip bij PonPonPon (die je vást wel eens op internet voorbij hebt zien komen).

Kip met chocola

Ik moet eerlijk bekennen dat het menu van het café me niet al te aantrekkelijk oogde. Denk chemisch gekleurde pasta, en frietjes met zes smaken saus. Toch was ik nieuwsgierig naar één item op de kaart: kip met chocoladesaus. Ik verwachtte iets totaal smerigs, maar hey, you can’t blame a girl for trying!

_MG_1481

Stiekem was het eigenlijk nog best lekker. Charlotte ging ondertussen los op een vrolijk gekleurde milkshake, die ik met mijn lactose-intolerantie (en zero lactase-pilletjes in mijn portemonee…) toch maar oversloeg.

Pika pika

Al was het leukste natuurlijk het fotograferen van de locatie, het bijzondere personeel én onszelf, lichtelijk underdressed voor deze hysterische toestand.

_MG_1353

_MG_1379

_MG_1388 _MG_1364 _MG_1376

_MG_1459 _MG_1476 _MG_1471 _MG_1442

_MG_1391

What you waitin’ for?

Het Kawaii Monster Café is maandag tot zaterdag open voor lunch van 11:30 tot 16:30, en voor diner van 18:00 tot 22:30. Op zon- en feestdagen is het café open van 11:00 tot 20:00. Het is schijnbaar mogelijk om te reserveren, al deden wij dat niet: wij stonden gewoon met openingstijd voor de deur, haha. Dat is doordeweeks goed genoeg om direct een plaatsje te bemachtigen. De entree is 500¥, daarbij komen de kosten van je eten en/of drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *