Het Grote Toeps Jaaroverzicht, part II

Het vorige blogje eindigde met een ware cliffhanger, dus dan hier, part two! Hoe ging het jaar verder? Goed, beter, druk, drukker… Totdat daar op een gegeven moment een klein breekpuntje kwam. Want dat vloggen, was dat nou zo’n goed idee? Enniewees, dingen veranderden, een oude droom kwam uit… Je leest het hieronder!

Juli

Nieuwe maand, nieuwe laptop. Ik was nog steeds druk aan het Konmari-en, al mijn oude zooi aan het verkopen, toen ik ineens een ingeving kreeg: ik wilde een nieuwe laptop. Dus het oude exemplaar ging op Marktplaats, en de nieuwe redde de Dixons nét niet van de ondergang.

Image 21-12-15 at 12.19a

In Rijswijk werd de zomereditie van The Model Convention gehouden, alwaar ik met Aminanta en Myrthe naartoe ging om een verslag te maken. Omdat we de avond daarvoor een verjaardag hadden in Delft, besloten Riemer en ik een hotelletje te pakken. Een hotelletje dat níet echt geschikt is om met een collega te delen, zo bleek…

Image 21-12-15 at 12.19b

Joe!

Image 21-12-15 at 12.20 (1)

Met Aminanta en Myrthe, geheel per ongeluk helemaal color coordinated…

Als “modellenkenner” stond ik nog in de krant, om mijn mening te geven over de modellen in de Viktor & Rolf-show.

Image 21-12-15 at 12.21

Augustus

Mijn tweede favoriete maand is augustus. Niet zo gek, want in augustus ben ik jarig! Voor die gelegenheid kwam ook mijn lieve kleine broertje op bezoek, die inmiddels trouwens dik boven me uit is gegroeid.

IMG_4670

Op de ochtend van mijn verjaardag ging ik naar yoga, iets wat ik dit jaar veelvuldig gedaan heb. Yoga is heerlijk; het helpt me ontspannen, en aanvoelen wat ik nodig heb. Op mijn verjaardag was het zulk mooi weer, dat de lerares besloot de matjes naar buiten te verplaatsen. (Hoi spinnen en bladluizen!)

IMG_4732 IMG_4733


Na deze ontspannende ochtend reden Riemer en ik naar Mill, waar een hotel staat met een heuse vliegtuigsuite. De suite stond al tijden op mijn to-do lijstje, maar om heel eerlijk te zijn… Het was wat krap. En claustrofobisch.

VliegtuigMill-28 VliegtuigMill-15

VliegtuigMill-6

Bed, daaronder. Voor meer foto’s, bekijk de bijbehorende blog.

Mijn verjaardag was ook het keerpunt voor Fashionmilk: ik ging het helemaal anders doen. Niet meer elke dag de laatste modellennieuwtjes, niet meer een kantoor met twee stagiaires. Het was me allemaal een beetje te veel geworden, en eerlijk is eerlijk, ik vond het ook gewoon niet meer zo leuk. Het leek wel alsof we een wedstrijdje aan het houden waren met Vogue, wie het nieuwtje als eerst online had staan. Vogue won vaak, omdat zij “Kijk, Doutzen post een foto van zichzelf op de fiets!” al nieuws vinden.

Ik besloot mijn twee blogs te combineren, en me meer te gaan toeleggen op de dingen die ík leuk vind. Fotoshoots met modellen die ík graag wil fotograferen, interviews met dingen die ík graag wil weten. “Does it spark joy?“, de vraag die Marie Kondo stelt bij het opruimen, werd mijn motto. Word ik er blij van? Doen. Word ik er niet blij van? Doei.

Om direct dan maar iets te doen waar ik vrolijk van werd, besloot ik vier new faces te fotograferen. (Klik op hun namen voor de interviews!)


Mijn haar kreeg een vers roze kleurtje, en ik ging aan de Snapchat (biancatoeps). Dat leverde de volgende collage op:

IMG_49113

Ook in augustus: de herfst/wintershoot én feestcollectieshoot voor Ydence! Best gek hoor, om je in de zomer zo in kerstsferen te wanen. Al zou het qua temperatuur stiekem helemaal niet zoveel uitmaken, haha!

Image 21-12-15 at 12.38

ToepsYdenceFW1516-11

Herfst/wintercollectie

YdenceKerst-6

Partycollectie


Verder schoot ik het campagnebeeld voor Inglot én deed ik een leuke shoot met Sophie van Sophievstheuniverse.

12459044_1047035942034114_937217418_o

Lesley voor Inglot in de winkel!

SophieFashionmilk-1c

Super Sophie

SophieFashionmilk-5c


September

In augustus werd ik benaderd door Marca van den Broek. Of ik op 3 september wilde spreken op Talks About Photography. Hell to the no, dacht ik. Maar Marca haalde me over met een presentatietraining (altijd nuttig, dacht ik zo!) dus ik ging ervoor. Gelukkig hoefde ik het niet helemaal alleen te doen: lieve Maan kwam kijken.

Image 21-12-15 at 12.39 (2)

Verder begonnen mijn twee favo shows: Holland’s Next Top Model en I Can Make You A Supermodel. Ik weet niet precies wat de reden was, misschien was het een poging mijn Paul Fisher-bashing te reguleren, of misschien was het gewoon om het programma meer media-aandacht te geven… Hoe dan ook, de productie van ICMYAS nodigde me uit op kantoor. Ik zag veel bekende koppies aan de muur hangen, en het voer voor mijn recaps was binnen.

In september was ik, na een geslaagde samenwerking, ook ineens ongevraagd campagnemodel voor Firmoo. Een paar boze mailtjes van mijn kant later was het allemaal opgelost, met nog wat gratis te bestellen brillen in de pocket. Eén daarvan zou later nog goed van pas komen.

Screen Shot 2015-08-31 at 10.28.48


Image 21-12-15 at 12.40a

Riemer en ik met graties nieuwe brillen van Firmoo.com

Op de valreep schoot ik ook nog een toffe serie met Vera Luijendijk, die een vintage-winkel is begonnen.

IMG_5940-Editc

Oktober

Van 30 september tot en met 1 oktober waren Riemer en ik in Disneyland Parijs. Al even daarvoor had ik – schooier wie eine baas – nog geïnformeerd naar blogger-korting, maar we hoorden niks dus we besloten maar gewoon te gaan. In de auto richting Frankrijk ontving ik wel een heel bijzonder mailtje. Werd ik nou echt uitgenodigd voor een persreis?!

Image 21-12-15 at 12.41a

Riemer en ik, aka onze Alter Lego’s

Na gut, Riemer en ik hadden plezier, en terwijl we in de auto zaten, kwam er behalve die ontzettend vette mail ook nog een mention binnen. Een reactie van May-Britt Mobach, jurylid bij HNTM, op mijn recap.

IMG_5843

Zoet? Zuur! Half internet viel over May-Britt heen, en de recap brak Fashionmilks all-time record. Daar moest op gedronken worden, hi ha ho en de groetjes aan May-May.

Image 21-12-15 at 12.41

Ik nam me voor ooit nog eens een wijn-selfie met de hoofdredactrice van Amayzine-dot-com, de vrouw-die-fashion-ademt te maken, dus dat werd mijn nieuwe missie.

Verder was ik in oktober handmodel voor de Bijenkorf, jawel, een mijlpaaltje voor mijn handen, die zich nu echt topmodellen wanen. Zelfs topvisagiste Irena Ruben was van de partij, om mijn pootjes van glitter te voorzien.

Image 21-12-15 at 12.42 (1)

Unknown Unknown


En er was post! Ik was inderdaad uitgenodigd voor een persreis, en niet zomaar een persreis; een persreis naar Disneyland Parijs! Even werd ik sentimenteel, en dacht ik terug aan de Toeps van tien jaar geleden. De Toeps die dit nooit voor mogelijk had gehouden. Lees dat blogje hier.

Image 21-12-15 at 12.42 (2)

Nog meer leuks: Fashionista noemde mijn blog een IT-site. Whooo, mijn kritische noten worden op prijs gesteld, how nice is that!

IMG_6413

En dan was er in oktober dat geniale K3-verhaal. Dat verhaal, dat Riemer en ik gingen zwemmen in Lakonia, een hotelletje boekten in Antwerpen, geen VTM konden ontvangen en ons toen maar de tv-studio in lulden om K3 zoekt K3 te kunnen kijken. Yo, pers, wetog.

Image 21-12-15 at 12.44

Image 21-12-15 at 12.44a

#teamdemi #justice4demi #demigod

Maar het aller-allervetste van oktober was natuurlijk de persreis die Maan en ik maakten! Twee dagen Disney, all-inclusive, whoop! Lees het uitgebreide verslag hier, of bekijk hieronder de video, gewoon nogmaals, omdat het kan.

Image 21-12-15 at 12.45 (1)

Al komt de wijnselfie met May-Britt ook wel hoog in het vetheidsoverzicht van 2015…

Image 21-12-15 at 12.46

Image 21-12-15 at 12.46a

Ik sta vre-se-lijk op deze foto, maar hey! Ik móest ‘m gewoon posten!

November

De maand november stond in het teken van vloggen. Maan en ik begonnen enthousiast, na een aantal vloggers aan het werk gezien te hebben in Disneyland Parijs. Maar dagelijks ons leven filmen en etaleren bleek zwaar te vallen, dus na vier weken trok ik de stekker eruit. Spijtig, maar goed. Een hoop stress minder.

Waar ik nog wel over vlogde, omdat het zo’n avontuur was: de finale van K3 zoekt K3! Het was ook direct de laatste actie van mijn 5D Mk II, want de dag erna ruilde ik ‘m in voor een nieuwe 6D!

FashionmilkK3-2

In november vond de Victoria’s Secret Fashion Show plaats. Voor Vogue de aanleiding om achtentwintig berichten te posten, en dat betrof dan nog maar de tien dagen vóór de show! Ik kon geen Victoria’s Secret meer zien, werd niet goed van het oppervlakkige gejubel en schreef een blog.

Ik had boze recaties verwacht, maar het tegenovergestelde gebeurde. Het bericht ging hard op Facebook, en ‘s avonds stond ik helemaal raar te kijken: ik werd genoemd op RTL Boulevard! (Fragment hier, vanaf 2:06.)

Verder fotografeerde en interviewde ik Aminanta. Met al die negatieve berichten over asielzoekers, wilde ik een ander geluid laten horen. Ik kende Ami’s verhaal omdat we het er tijdens werk wel eens over hadden gehad, en het leek me goed dat iedereen het eens zou horen. Aminanta kwam langs en ik maakte gelijk ook de foto’s voor bij het stuk.

FashionmilkAminanta-2c FashionmilkAminanta-3c


December

Hij ging stiekem al in november online, maar december stond in het teken van een superleuke winactie. Ik vond het echt super om alle creatieve inzendingen te zien, en de winnares krijgt in januari haar shoot.

IMG_7960

December is ook een uitgelezen maand om mensen te helpen. Al eerder doneerde ik een hoop beautyspulletjes aan de vluchtelingenopvang hier in Zaandam, en in december kwam ook de bril binnen die ik via Firmoo bestelde voor een vluchteling. Kijk ‘m eens shinen!

1458744_10208154041590225_1328989685_n

De shoot die ik met Mara deed kwam in december online, foto’s waar ik erg blij mee ben. Is haar look niet amazeballs?!

MaraFashionmilk-2c_1 MaraFashionmilk-1c


Ik schoot voor Blink, werkte aan Coiffure Awards-shoots, ging zelf op de foto voor Pandora, was handmodel voor Google en een chocolaatjesreclame voor het Midden-Oosten…

Verder is het huis nu toch echt eindelijk bíjna af! Alleen nog andere gordijnen boven, een grote atoombom-lamp, een ander tv-meubel, die scheuren gevuld… Ah lolz, we zijn nog wel even zoet dus. Afijn, ik ben er blij mee!

Image 21-12-15 at 12.50 (2)

2016

Wat brengt het nieuwe jaar? Riemer en ik beginnen uiterst relaxed, we vieren de jaarwisseling namelijk ergens in België op yoga retreat! (En ja, daar heb ik Riemer dus mee naartoe gekregen, haha.)

Januari zit alweer helemaal volgepland met shoots, en daarna wil ik toch écht een keertje naar Japan! Het liefst voor een wat langere tijd, zes weken of zo.

Ik kan niet wachten het wat rustiger te hebben, al ben ik natuurlijk zélf de persoon die daarvoor moet zorgen. Ik denk dat dat een doel wordt, voor 2016. Meer rust. Ik heb een boek mee naar yoga retreat, getiteld Busy. Tot nu toe was ik te druk het te lezen.

Ik wens alle lieve mensen die mijn 2015 mogelijk hebben gemaakt een geweldig nieuw jaar toe, bedankt allemaal, ik zou niet weten wat ik zonder jullie zou moeten!  💕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *