Het Grote Toeps Jaaroverzicht, part I

De kerstkado’s zijn uitgepakt (een iMac voor mama, een luchtje voor mij, een ander luchtje voor Riemer…), onze buikjes zijn rondgegeten en het yoga-retreat staat voor de deur. Wat rest ons nog dit jaar, behalve duizend Photoshop? Een jaaroverzicht! Jawel! Ik dook in mijn Instagram-archieven en maakte de balans op, van januari tot december. Kijk je mee?

Januari

Image 21-12-15 at 11.37

Oh, januari, wat een kutmaand. Net daarvoor had Maarten me, na herhaaldelijke pogingen door de jaren heen, eindelijk definitief gedumpt. Waar ik voorheen altijd mijn best deed hem terug te winnen, deed ik dat deze keer niet. “Het moet ook maar eens klaar zijn”, schreef ik in de laatste blog van 2014.

Paniekaanvallen had ik al iets langer, maar in januari vierden ze hoogtij. Zelfs alleen thuis zijn werd me soms teveel. Gelukkig waren er lieve vriendjes en vriendinnetjes om me gezelschap te houden. Met Annemiek samen vierde ik Oud & Nieuw, met Maan fotografeerde ik begin januari mijn eerste opdracht van het jaar. Marcel kwam gewoon eens lunchen, een klein gebaar maar zó waardevol, zeker van iemand die ik eigenlijk helemaal niet zo vaak zie.

Bij Marjolein van Modelsinshape ging ik kickboksen: lekker die emotie eruit rammen! Daarna dronken we nog minstens zo lang thee en hadden we goede gesprekken.

Image 21-12-15 at 11.38

Verder logeerde ik veel bij mijn moeder, en later bij haar buurvrouw Claire. Claire, echt ontzettend bedankt, ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder jou.

Image 21-12-15 at 11.50a

Op de bank bij Claire, samen met een van haar twee honden

Natuurlijk ging het leven verder gewoon door. Er was Fashionweek, dus ik ging shows kijken met Suze, Maan en Veerle. Ik schoot het zomerbeeld voor Ydence, terwijl het buiten gruwelijk regende. En ik schreef me in op een datingsite.

IMG_6230 IMG_5651

Februari

Na een awkward date op Amsterdam Centraal, en een date in de Efteling waarbij ik dacht, oké, mag ik weg, dit wordt he-le-maal nooit iets, waarna een dinertje volgde waarbij ik dacht, hmm, oké, ik geef het nog even… Na deze ontwikkelingen was het eerst eens tijd voor een tripje Ibiza!

Image 21-12-15 at 11.43a

Image 21-12-15 at 11.44

Roos, Charlotte en de gehele (of nee, dit was slechts de halve!) koffercollectie in het busje

ibizakoud

En Roos had het KOUD!

Maan, Charlotte en ik reisden samen met model Roos en het team van SuitSuit af naar het party-eiland, wat overigens in de winter een vreemd, verlaten sfeertje heeft. We werkten drie dagen kei-en-keihard aan de beelden van de nieuwe collectie koffers, dus erg veel tijd om van de omgeving te genieten was er niet. Of nou ja, behalve tijdens het werken dan.

IMG_7109

IMG_1261

IMG_0326

IMG_9300

IMG_0971

IMG_0046

IMG_9377

Riemer kwam me ophalen van Eindhoven Airport, met een briefje met mijn naam erop. We reden naar de McDonalds, ik gaf direct mijn pincode en hij mocht blijven slapen. Als ik iemand vertrouw, ben ik zo moeilijk niet, haha! Of kwam het misschien toch door die (half-)Thaise massage die me in het vooruitzicht was gesteld?

Na SuitSuit brak een periode van rust aan, die ik vulde met het geven van Photoshoples, meestal aan collega-fotografes maar één keer aan een geniaal grappige tiener die babies op kastelen wilde plakken.

Image 21-12-15 at 11.48

Meer en meer hing ik bij Riemer rond, hoewel ik dat doodeng vond, want help, wat als ‘ie me zat zou worden?! Geen idee, want hij werd me niet zat. Yay!

Maart

In maart vond ik het tijd voor nieuw haar. Ja, zo gaat dat hè, als je leven verandert… Nee, even serieus, geen kort rood pittig kapsel. Een halflang geel kapsel. Kan ook!

IMG_1722c

Ik stopte met mijn medicijnen en Riemer en ik maakten plannetjes voor Tokio. Ooooh, Tokio! Mijn leven begon langzaam maar zeker weer normaal te worden, al had ik stress over mijn hoge huur en het gebrek aan geld.

April

Ook de zomercollectie van Ydence kwam uit: foto’s waar ik nog steeds heel vrolijk van word.

IMG_6590 IMG_5724


Verder: chilltijd met Riemer, de eerste gesprekjes over samenwonen (uit puur praktisch Toeps-is-blut oogpunt), een tour door de Antwerpse Reuzenpijp

Image 21-12-15 at 11.53a

Brillie en Brillie

IMG_7776

IMG_7775

Discotunnel

En toen. Terwijl wij door de Reuzenpijp aan het banjeren waren, ging mijn blog helemaal los op Facebook. Ik zag een aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser, ergerde me dood aan die ondankbare dame en tikte er een stukje over. Een paar screenshots erbij een klaar. En toen was daar ineens zestigduizend man.

Image 21-12-15 at 11.53 (1)

Riemer trok daadwerkelijk bij me in, als ik er zo op terugkijk bizar snel. Maar hey, ik heb dan ook een geweldig huis. Heel even maakte ik me nog zorgen, of ik wel aardig en gezellig genoeg was en zo, maar ik kan inmiddels zeggen dat we onze draai hebben gevonden. En in tegenstelling tot wat ik in deze blogpost schrijf, kook ik nooit meer. Ach, ik doe dan weer de was.

IMG_7810-590x393

Zo leeg, haha. Maar in april vonden we dit al super!

Mei

Eén van mijn favo maanden, en ook dit jaar stelde mei weer niet teleur. Zo gingen Riemer en ik eindelijk naar Japan, maar niet voordat ik de campagne schoot voor Blink Shoes!

Image 21-12-15 at 12.01 (1)

Elise Burgess (De Boekers) door mij “ontdekt” op The Model Convention, was één van de modellen. Omdat ze heel leuk is natuurlijk, maar ook omdat ze schoenmaat 37 heeft, hihi! Daarnaast was het ontzettend leuk om eindelijk weer eens met visagiste Corinne samen te werken!

IMG_6674

IMG_6500

IMG_6114

Toen ik op moederdag nietsvermoedend bij mijn mams op de veranda zat, kreeg ik ander leuk nieuws: mijn fotoserie had een Coiffure Award gewonnen!

Image 21-12-15 at 12.02

Sowieso stond mei in het teken van fotografie. Zo testte ik curvy modellen Myrthe en Kirsten, en maakte ik persfoto’s van José, de PR-manager van onder andere Martin Garrix.

Image 21-12-15 at 12.03 (2)

Hard aan het werk aan de foto’s van Myrthe

IMG_5934c

José aka de PR-manager van Martin Garrix

Ik verfde mijn haar weer roze, kwam op weg naar de kapper Maarten tegen en stapte met Riemer in het vliegtuig naar Japan (maar niet zonder eerst compleet van de kaart geraakt te zijn door die toevallige ontmoeting).

Na gut, gelukkig is Riemer erg lief en geduldig, dus dat kwam uiteindelijk toch nog helemaal goed in Japan. Fotospam, hier. (En de bijbehorende blogposts hier, hier en hier.)

Image 21-12-15 at 12.04 (2)

Purikuraaa!

Image 21-12-15 at 12.04 (3)

Zelf okonomiyaki bakken in Harajuku

Image 21-12-15 at 12.05 (1)

Wait wut? Nee, dit is Odaiba!

Image 21-12-15 at 12.05

Japanse donuts! Scones!

Image 21-12-15 at 12.05a

Star Wars-expo in de Mori Tower, waar we stiekem gewoon per ongeluk terechtkwamen…

Image 21-12-15 at 12.06 (1)

Chillen in Yoyogi Park

Image 21-12-15 at 12.06 (2)

Kawaii! We bezochten een echt cat café…

Image 21-12-15 at 12.06

En natuurlijk Tokyo Disneyland!

Juni

Ik was handmodel voor kaas, zat twaalf uur te zitten terwijl ik voor vier uur was geboekt, en toen ze de rekening onder ogen kregen, begon de klant te klagen. Ach ja, dat heb je wel eens.

11419008_645775185558023_764163078_n

Check die vadsige klauwen dan jonge!

Ook was ik lekker aan het fotograferen: ik maakte portretten van Lara (eigenaresse van Ydence), vriendinnetje Dani en DJ Jay Hardway.

IMG_9022c

IMG_8746c


Ook las ik een boek dat mijn leven veranderde: dat van Marie Kondo. Ik ruimde mijn hele huis op, gooide een hoop kleding, frutsels en papieren weg, gáf ook een heleboel spullen weg, en toen had ik het ineens door. Opruimen. Het is nog steeds wel eens een troep, hoor, maar dan is het een kwestie van alles op z’n plek terugleggen en klaar.

Dat was lang niet het enige dat Marie me leerde. Ik ging beter naar mezelf luisteren; wie is Toeps, waar wordt Toeps blij van? “Does it spark joy?” werd mijn nieuwe lijfspreuk, en zo veranderde er een heleboel…

Image 21-12-15 at 12.18

Wat er dan allemaal veranderde? Dat lees je in deel II van dit jaaroverzicht, dat binnenkort online komt! Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *