Zijn dit de kandidaten van Holland’s Next Top Model 2016?

Vanaf september kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen HNTM (én natuurlijk van de bijbehorende recaps!), maar de opnames vonden de afgelopen maand al plaats. Dat wist ik natuurlijk vanwege mijn bezoekje aan Endemol, maar terwijl er tegen mij nog geheimzinnig gedaan werd, bleek de productie niet veel later zélf voor de grootste spoiler te zorgen: acht meiden liepen begin deze maand een catwalkshow op De Trap in Rotterdam…

Lees snel verder!

Toeps in Kyoto – Aapjes kijken

Het is alweer drie maanden geleden, maar deze blogpost is al die tijd blijven liggen. Totdat ik op Facebook en Instagram posts voorbij zag komen, van twee mensen die ik volg, die onafhankelijk van elkaar op dit moment in Kyoto verblijven. De kriebels kwamen direct weer boven: “OMG, daar was ik ook! Ik wil terug!” Ik bedoel, hóe geweldig zou het zijn, PokémonGO spelen tussen de aapjes, of een Pikachu vangen in z’n hometown?

Lees snel verder!

Niet in mijn naam

Dankjewel allemaal, voor de motiverende reacties op mijn vorige blogpost. Of ik moest gaan gisteren? “Ja, go for it!”, zeiden de meesten. Dus ik paste mijn fotoplanning aan en stuurde de gemeente een mailtje. En zo stond B. Toeps gisteren op de insprekerslijst. (Zoals sommigen wel weten is dat niet écht mijn naam, en ik ondertekende mijn mail ook gewoon met “de Jong”. Maar kennelijk keek iemand bij de gemeente alleen naar de mailheader en zo geschiedde: Toeps in the house!)

Lees snel verder!

Het is allemaal de schuld van de buitenlanders

Woensdagavond, 19:00. In een kerkgebouw in Zaandam vindt de informatieavond over het nieuw te openen asielzoekerscentrum in de binnenstad plaats. Het is al aardig druk als ik aankom. De vorige keer dat ik in zo’n opstelling in een kerk zat, kwam men voor een lezing van Alain de Botton. Nu luisteren we naar een dame van de gemeente en een dame van het COA, geleid door een onafhankelijke discussieleidster.

Lees snel verder!