Photoshop: DEPT in de wolken

De foto waarbij me het meest gevraagd wordt hoe ik het heb gedaan, is toch wel onderstaande van Anniek voor DEPT. Rollover om vast een tipje van de sluier op te lichten.

Inderdaad, dat spul onder haar is gewoon… Kussenvulling! We kochten de goedkoopste kussens, plukten ze leeg en voilà. Wolken. Ter illustratie deze backstage-pic:

IMG_8498

Ik zat op een entresol, op de vloer hadden we een witte rol papier uitgerold, en daarop hadden we het pluis uitgestrooid. Je kunt het trouwens ook zien in de backstage-video van deze shoot (vanaf 6:20).

Vervolgens was het natuurlijk een mooi klusje in Photoshop.

FYI: Elke foto is een rollover om het verschil met de vorige stap te zien!

Het eerste wat ik deed, was het witte van de kussens roze maken met een laagje Selective Color. Vervolgens pakte ik een van mijn vele bokeh-stockfoto’s om daar overheen te leggen. Oh en, ik deed een klein beetje dodge bij haar wangen.

IMG_8512bokeh

Natuurlijk heb ik deze bokeh-pic vervolgens wel weer uitgemaskeerd waar Anniek ligt, anders zou ze rare vlekken krijgen.

Screen Shot 2013-08-26 at 3.00.54 PM

Zo dus. De laag mengde ik met multiply, op 67%. Hierna gooide ik er wat Alien Exposure overheen.

Omdat ik het kleureffect niet overal wilde, maakte ik er een mooie gatenkaas van. Klein trucje om een laag met layer mask nóg een keer te masken: Gooi ‘m in een groep! Vast niet de meest deftige manier om het te doen, maar hey, het werkt!

Screen Shot 2013-08-26 at 3.02.21 PM

Heel mooi, maarre… DEPT verkoopt kleding! En de kleding is ineens niet meer zwart, maar blauw! Dat kan natuurlijk niet. Ik maakte een laag Selective Color en maakte het zwart weer zwart, door er in de zwarten wat geel bij te gooien.

Als finishing touch wilde ik nog wat kleurtjes toevoegen. Ik maakte een paar lagen met gradients, en mengde die met overlay en screen.

Screen Shot 2013-08-26 at 3.05.59 PM

En tadaaa! Een betoverende foto waarvan iedereen vraagt: “Hoe deed je dat?!”

Valt het je op dat ik bijna niet heb uitgeknipt? Bah, als ik ergens een hekel aan heb ik het dingen vrijstaand maken, of op andere manieren uitknippen. En het wordt ook vaak heel onnatuurlijk. Nee, Selective Color is mijn vriend. Veel makkelijker.

3 reacties op “Photoshop: DEPT in de wolken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *