Photoshop: extra confetti!


Rolloverrrr!

Ooit deed ik een shoot voor We Like Fashion. De foto’s waren voor de opening van de nieuwe webshop, daarom moest model Jenna confetti blazen. De foto moest vrij breed zijn, omdat ‘ie in hun layout moest passen en er tekst naast zou komen. Oké. Dan stuit je op een paar problemen: 1. Als je heel hard confetti blaast, is je hoofd niet mega charmant. 2. Als je hoofd charmant is, vliegt er niet genoeg confetti in het rond. Ja, oké, dat is eigenlijk hetzelfde probleem. Maar gelukkig is daar Photoshop!

We beginnen met het origineel. Karige hoeveelheid confetti, maar Jenna trekt een mooi hoofd.

vooralign

En dan hebben we ook nog deze:

anderefoto

Een massive load aan confetti, maar zoals ik al zei, blazen en mooi kijken is erg lastig.

Wat we nu willen doen, is natuurlijk de confetti uit de tweede foto in de eerste foto plakken. Maar goed, het moet wel echt lijken. Daarom is het belangrijk dat ook de confetti op haar voorhoofd en in haar haren wordt aangevuld. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we de foto’s even uitlijnen. Selecteer de twee lagen en kies Edit > Auto-Align Layers.

Screen Shot 2013-08-31 at 10.57.48 AM

Laat Photoshop z’n ding doen, en als het goed is zitten beide foto’s nu goed op elkaar.

Vervolgens neem je de laag met veel confetti, en geef je die een masker. Dan is het een kwestie van lekker aan het verven met zwart en wit, totdat je foto er goed uitziet.

Screen Shot 2013-08-31 at 10.53.02 AM

En dat ziet er dan, als je alleen die bovenste laag zichtbaar maakt, zo uit:

Screen Shot 2013-08-31 at 10.53.54 AM

Nu heb je een mooie Jenna, met veel confetti. Jeej!


Rollover om het effect van het maskeren te zien

Oké, de eerste missie is geslaagd! Maar zoals je ziet komen we nog wat foto te kort aan de rechterkant. Gelukkig hebben we nog meer “mislukte” beelden.

breedvoor1
Psst, dit beeld is gespiegeld, zie je dat?

Op dit beeld vliegt de confetti heel mooi aan de zijkant. Dus laten we dat stukje zijkant gebruiken! Op dezelfde manier als hierboven plak ik dit stuk foto, én nog een stuk andere foto aan ons origineel vast.


Rollover voor het verschil

Zoals je ziet heb ik ook juist stukjes weggehaald, zodat de confetti-verhouding overal klopt. Mocht je dit trouwens willen doen, maar heb je een klein verschil in achtergrond (lichter/donkerder)? Een Adjustment Layer, Curves of Hue/Saturation, helpt je meestal een heel eind. Koppel deze laag aan de laag die je wil toevoegen, door het vinkje “Use Previous Layer…” aan te vinken.

Screen Shot 2013-08-31 at 11.28.22 AM

Mooi! Nu we de achtergrond aangevuld hebben en de standaard shopshops (wallen weg, armband lichter…) hebben toegepast, is het tijd om de foto wat sprankelender te maken! Tijd voor Alien Skin! Ik gebruikte de heerlijke Fuji Reala, pushed 1 stop.


Rollover: en tadaa!

Voilà, een mooie foto met confetti én ruimte voor tekst. Shop ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *