New Face: Curvy girl Melissa Koole

IMG_4242c

IMG_4144c

Melissa Koole was ooit een veelbelovende new face in de reguliere modellenwereld. Keer op keer was er interesse van bureaus, maar haar billen bleven in de weg zitten. Ze besloot zich erbij neer te leggen en lekker te gaan studeren, maar het modellenwerk bleef kriebelen. Dus Melissa is terug, dit keer als curvy girl! Wij deden een shoot met haar en stelden haar wat vragen. Vergeet niet helemaal tot onderaan te lezen, want er is ook nog een backstage video!

Fashionmilk: Je was ooit “gewoon” model en je bent nu curvy, hoe is dat gegaan?
Melissa: Ja, achter de schermen is er al heel wat gebeurd met mij als model. Ik werd ontdekt op het Ellegirlforum door Toeps, toen ik 14 jaar was. Ik kwam al gauw bij Micha Models terecht, omdat Micha de foto’s van Toeps had gezien. Voordat ik officieel werd voorgesteld moest ik nog wat afvallen, omdat ik de maten niet had. Ik was uiteindelijk heel veel afgevallen (met personal trainer en eetschema’s), maar het was niet genoeg voor de highfashionmarkt.

F156
Lang geleden: Melissa voor Fashion156

Ik besloot naar een ander bureau te gaan, een bureau dat mij op een andere manier kon laten afvallen. Er was enorm veel interesse en uiteindelijk koos ik voor Fresh Model Management. Zij pakten afvallen op een andere manier aan, maar ook hier lukte het niet om die laatste centimeters eraf te werken. Ik was erg dun geworden, maar mijn botstructuur en billen zaten gewoon niet mee.

IMG_9724

IMG_9741
Ook uit de oude doos: vrij werk met topvisagist Dominique Samuel

Een korte tijd heb ik het nog geprobeerd via Bloom Management, maar mijn hoop was toen al minimaal. Ik heb billen, sorry! Ik was ondertussen 17 jaar en besloot om het achter me te laten en gewoon te gaan studeren. Waarom me alleen maar blindstaren op modellenwerk als ik ook andere kwaliteiten heb?

Tot ongeveer een maand geleden. Het blijft toch altijd een beetje aan je knagen, als er zoveel interesse is maar je er niet aan kunt voldoen. Ik dacht: “Misschien kan ik als curvy model aan de slag?” Wat leuke opdrachten doen en wat geld bijverdienen (als arme studente), misschien is dat wél mogelijk? Ik was bang dat ik alleen geschikt zou zijn voor de fashionmarkt, maar ik werd aangenomen bij Linda Models en ondertussen ook al in London en Milano. Dus hurray!

IMG_3906c2
Hoezo, alleen geschikt voor de fashionmarkt? Kijk haar eens lachen!

FM: Wat studeer je?
M: Ik studeer Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Dit jaar is mijn laatste jaar, waarna ik mijn Bachelor in de armen kan sluiten. Misschien ga ik hierna nog een Master volgen, maar dat hangt af van zoveel dingen! Ik wil later graag een goede functie bekleden in het bedrijfsleven, maar daarnaast ook een verschil maken op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

FM: Ga je voor die fulltime topfunctie of zou je, als je de kans zou krijgen, eerst nog eventjes modellenwerk gaan doen?
M: Ooooh, dat is een lastige! Op dit moment hoop ik mijn studie met modellenwerk goed te kunnen combineren, maar dat zullen we komende tijd pas zien. De curvy/plussize-markt is anders dan de fashionmarkt, waardoor je niet snel fulltime kunt werken. Misschien dat, als er genoeg opdrachten zouden zijn op dat moment, ik het wel zou overwegen. Dan kan ik wat geld sparen om daarna een dure Master te kunnen betalen, hihi! Maar het belangrijkste is dat ik het leuk vind, wat van de wereld kan zien en wat leuks ermee verdienen!

IMG_4035c

FM: Is het anders, poseren als curvy model tegenover “gewoon” model?
M: OHJA! Het was altijd belangrijk om mezelf zo smal mogelijk te maken (voor mij best een opgave), terwijl ik nu steeds mijn vormen moet laten zien. ”Duw je billen naar achteren!” Nou dat is toch wel een behoorlijke omslag, haha. Niet alleen de vormen, maar ook het poseren is anders. Ik moet nu rondjes draaien, springen, pasjes zetten en zo, terwijl het daarvoor veel edgy-er moest. En mijn gezicht! Lachen, verleidelijk kijken, knipogen… Dat is opeens dé look, terwijl fierce kijken toch wel meer mijn ding was. Maar oefening baart kunst en ik vind ook dit erg leuk om te doen!

IMG_3718ca

FM: Wat doe je om “in shape” te blijven?
M: Niets, haha. Ik denk dat mijn nu-figuur past bij mijn bouw. Ik zorg ervoor dat ik voldoende eet; gezond maar ook gewoon lekker. Als ik alleen maar gezond eet, val ik af. Ik vind het niet nodig om af te vallen, dus ik eet gewoon lekker waar ik zin in heb. Ik fiets iedere dag ongeveer drie kwartier, op die manier zorg ik voor voldoende beweging.

FM: Waar denk je aan als je poseert?
“Buik in, kont naar achter, borsten naar voren, schouders recht, kin naar beneden…” Haha! Ik probeer te denken aan beelden die ik heb gezien, waar ik dan weer inspiratie uit haal voor poses of gezichten. Vaak probeer ik ook te denken aan wat mijn vriend leuk zou vinden. Oh ja, en voor de lachfoto’s haalt het team alles uit de kast om mij aan het lachen te krijgen, hihi. Alle flauwe moppen en trucjes komen naar voren om even lekker klassiek melig te worden.

IMG_3564c

IMG_3695c

FM: Wat doe je graag in je vrije tijd?
M: Eigenlijk heb ik maar weinig vrije tijd op het moment, maar ik probeer de tijd die ik heb wel goed te besteden. Zo ben ik bezig met mijn uitzet, omdat ik in februari met mijn vriend ga samenwonen. Dus lekker zoeken naar de leukste dingetjes met de mooiste prijsjes! Daarnaast hou ik van televisie kijken, maar ook van sportieve activiteiten ondernemen, met vriendinnen leuke dingen doen en met mijn vriend zijn. Ik hou van de natuur en van dieren, daarom ben ik ook vaak buiten te vinden, tussen onze kipjes en de katten.

IMG_4044c

IMG_3983c

FM: Welk merk zou écht eens iets met curvy girls moeten doen?
M: Sowieso vind ik dat de fashionmagazines (Glamour, Vogue, Elle) meer moeten werken met curvy modellen, gewoon voor de afwisseling! Het lijkt me namelijk hartstikke leuk om een mooie – à la Valerie van der Graaf – editorial neer te zetten! Hallo, ik ben ook sexy en fierce!

Het lijkt me daarnaast ook super als merken in hun show bijvoorbeeld één curvy/plussize model mee laten lopen. Lekker spraakmakend, maar alsnog de handigheid dat ze verder sample sizes kunnen gebruiken. Welke merken? Ik kan zelf Stella McCartney, Chanel, Chloé, Viktor & Rolf en Balenciaga erg waarderen, dus kom maar op! •

Goed nieuws voor Melissa: Elle is lekker bezig op het curvy vlak. ze boekten Iris Monroe Baker voor een editorial en de cover. Nu hopen dat ze ook snel Melissa’s bureau een belletje geven. Wat betreft de designers: deze chica is zó fierce, wij zien het wel gebeuren!

Alle foto’s bij dit artikel werden gefotografeerd door Toeps. De styling werd (op de oude foto’s na) gedaan door Suze Kuit, de make-up door Nikkie de Jager. Ben je benieuwd naar de backstage-video van de shoot, en meer informatie over de make-up? Check dan NikkieTutorials.com!

6 reacties op “New Face: Curvy girl Melissa Koole”

  1. Y.G. schreef:

    Ik ben je boek aan het lezen. Zo herkenbaar! En hoewel ik dacht mijn zoon al zo goed te begrijpen, helpt jouw boek mij om dat nog beter te doen! Dank! Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *