De meest niet-enge brug van Japan

Mensen, ik moet iets bekennen. Ik ben in clickbait getrapt. En dan bedoel ik niet dat ik er enkel op heb geklikt en drie seconden van mijn leven heb verspild, nee, ik heb gisteren acht uur in de trein gezeten, vandaag dik een uur, ik heb 20 euro voor een taxi betaald en een uur teruggelopen, voor… Een matige brug.

En dat terwijl deze brug viral ging met koppen als Bridge… or rollercoaster? Japan’s terrifying road is enough to give the most confident driver nightmares, en door obscure, clicks hosselende websites omschreven wordt als basically a highway to outer space, a shortcut to vomiting from nausea, making driving over this thing one seriously thrilling car ride. It’s one of the most spectacular bridges in the world. Oké, ik wist eigenlijk al dat ik de Daily Mail niet moest geloven, maar toch.

We namen de taxi vanaf het lokale vliegveld, over de brug naar de Family Mart (buurtsuper) onderaan de voet en besloten terug te wandelen richting het dichtstbijzijnde treinstation. Even ter nadere info: deze brug ligt ergens op een industriegebied nabij Matsue, met aan de overkant wat kleinschalige landbouw en een treinstationnetje van het kaliber stoeptegel, met een schattig boemeltje dat maar eens per uur rijdt. De Family Mart is dan ook een veredelde truckstop, weinig groter dan het gemiddelde pompwinkeltje.

Goed. De brug.

Sorry mensen, dit is het beste dat ik ervan kon maken. Maar goed, ik had dan ook niet mijn duizendmiljoen millimeter telelens bij me.

EN HO EENS EVEN! Zie ik dat nou goed? Op die foto? Kijk, ik zoom wat verder in…

Zie ik daar nu WATER?! Jazeker. De maker van deze foto is met z’n telelens in een bootje voor de kust gaan liggen, of erger nog, heeft vanaf de overkant ook nog eens gigantisch digitaal ingezoomd. Dat verklaart dan wel weer meteen de matige kwaliteit van de meeste beelden die je online tegenkomt.

Nou goed. We besloten de brug over te wandelen, wat dus, net als de taxirit, totaal niet angstaanjagend, zwaar of moeilijk was. Wel mooi.

Een besneeuwde berg, een mini-vliegveldje vanaf waar zo nu en dan Cheapo Air naar Korea vertrekt (Matsue ligt aan de westkust en Korea is dus letterlijk aan de overkant) en het Japanse platteland. Zo kom je nog eens ergens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *