Toepsie kan het

Deze week gaf ik WordPress-les aan zangeres Anne, die graag wat meer wilde weten over SSL, SEO en andere web-gerelateerde zaken. Ook zat ze met een dilemma: “Zal ik mijn blog en mijn professionele sites onder één naam gaan onderbrengen? Of staat dat juist onprofessioneel?” Het was een herkenbaar probleem, een keuze waar ik twee jaar geleden ook mee worstelde. Moet Toeps-de-autist wel bloggen op dezelfde site waar je Toeps-de-fotograaf kan boeken? Werkt dat niet tegen me?

♫ Is er iets dat je wil vragen, Toepsie kan het ♫

De afgelopen weken hebben nog maar eens bewezen dat die verwevenheid juist vóór me werkt. Anne vroeg mij om deze WordPress-les, nadat ik haar eerder had gefotografeerd. Deze week belde ik met een potentiële nieuwe klant, die op mij was gestuit door mijn project voor de NVA.

Voor de familie Claus ben ik ondertussen echt een manusje van alles, want ik fotografeerde zowel dochter Sterre voor haar portfolio, als moeder Tiffany voor haar mondzorgpraktijk. Ik gaf zoon Midas een cursusje Photoshop en ik fotografeerde zoon Morris voor zíjn modellencarrière. De drie kinderen samen poseerden dan weer voor Tiffany’s praktijk. Ik gaf fotografietips aan Sterres vriend Dennis en bouwde voor het jonge stel modellenbureau Space Models.

Foto’s door Dennis. Check op de website van Space Models wat er gebeurt als je met je muis over een foto gaat!

Boek mij

En zelfs mijn uitgever, die in mijn boek alles maar dan ook álles heeft gelezen over mijn autisme, boekte me om eind deze maand een aantal van hun auteurs op de foto te zetten. En als klap op de vuurpijl ga ik ook nog de nieuwe website van de uitgeverij bouwen!

Veel mensen om me heen zijn op zoek. “Welke klussen moet ik aannemen, welke kant wil ik op?” Ik wil niet beweren dat ik nooit meer zulke dingen zal posten, want elke carrière blijft een proces van bijsturen en schaven. Maar ik moet zeggen dat ik op dit moment erg tevreden ben.

Vorige week heb ik dan eindelijk de versie van mijn boek ingeleverd waar ik helemaal achter sta. Deze versie wordt nu nagekeken door een persklaarmaker, die de tekst nog eens grondig controleert op spelfouten, verkeerde aanhalingstekens, ontbrekende punten en overdadige komma’s. Daarna wordt het gezet, wat betekent dat het eruit gaat zien als een écht boek. Zodra dat gebeurd is, weten we hoe dik de omslag moet worden en kan ik het ontwerp finetunen. Dan wordt het boek gedrukt, maar niet voordat we bij de drukker op bezoek zijn geweest om de drukproef te checken. Omdat het mijn eigen foto is op de cover, ben ik natuurlijk enorm pietluttig over de kleuren.

Spin in het web

Op dit moment werk ik verder aan twee websites, eentje voor een advocatenkantoor en eentje voor Iris, die ik ooit leerde kennen als styliste, maar die nu prachtige kinderillustraties maakt. Zodra de site af is, zal ik ‘m laten zien. Volgende week fotografeer ik weer voor de make-upschool waar ik al jaren mee samenwerk, maar over twee weken geef ik daar ook een cursus sociale media. Ondertussen loopt mijn webshop ook lekker door, al moet ik eigenlijk nog even een gaatje vinden om mijn nieuwste aanwinsten voor de shop te fotograferen. Kortom, ik ben een duizendpoot. Of nou ja, misschien is een spin met z’n acht poten ook wel genoeg. Een spin in het wereldwijde web. Ja, I like that.

Een reactie op “Toepsie kan het”

  1. Anne schreef:

    Ah leuk dat je erover hebt geschreven. En ik ben ondertussen bezig mijn website om te bouwen, ga het inderdaad samenvoegen :) Thanks voor je hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *