Shoot: Een dagje Rotterdam met Sterre

Eind december fotografeerde ik Sterre. Haar mams (Tiffany de mondhygiëniste) vond de foto’s van Ydence Fall Winter 17-18 zo leuk en vroeg of we niet iets soortgelijks konden doen voor Sterres portfolio. Aanvankelijk twijfelde ik: Ydence schoten we in de zomer, en zelfs toen was het, met de harde wind, best koud. Maar goed, als het in ieder geval droog zou zijn, wilde ik het wel proberen.

Sterre kwam goed beslagen ten ijs, met een grote fluffy panterprint-jas en een super fashionable rood-groen-wit gestreept jasje. Het waaide voor de verandering helemaal niet zo hard op de Wilhelminapier, en Riemer stelde z’n huis beschikbaar zodat we middenin de actie konden make-uppen en omkleden. Tijd voor de eerste shots!

Fotograferen is leuk, maar je krijgt er ook honger van. Daarom begaven Sterre, make-up artist Charlotte van Beusekom en ik ons naar Takumi Düsseldorf, een ramen-tent die, anders dan de naam doet vermoeden, gewoon aan de West-Kruiskade ligt. Na een heerlijke ramen-slash-currylunch was het tijd om verder te fotograferen. En een beetje snel ook, want in de winter wordt het snel donker! Wat dan overigens wel weer top werkt met alle lampjes en lichtjes in de omgeving.

We pakten de tram (jep, we hebben eigenlijk gewoon de hele tijd door foto’s gemaakt, een fijn voordeel als je niet twintig looks van een collectie hoeft te schieten) en reden richting onze volgende locatie: Het Witte Huis.

Oh, zelfplagiaat! Toch vind ik het fascinerend om te zien hoe anders deze foto’s eruitzien, omdat het donkerder, winterser en minder zonnig was.

Op een gegeven moment begon het écht donker te worden. We dronken een kop thee in de lobby van CitizenM en besloten eens te kijken of we nog één locatie konden meepakken: Chinese supermarkt Wah Nam Hong in de Markthal.

Grappig, want als klanten zoiets voorstellen, schiet ik het idee meteen af. “Het is daar veel te druk en no way dat je daar binnen een hele shoot mag houden. We worden vast binnen vijf minuten weggestuurd, en oh ja, het licht is een drama.”

Omdat we maar met z’n drietjes waren, en er niet uitzagen als een giga productieteam, schatte ik onze kansen iets hoger in. We liepen de supermarkt in en vroegen: “Zouden we hier misschien een paar foto’s van haar mogen maken?”, wijzend naar een lief kijkende Sterre met twee jaren ’90 pigtails op haar hoofd. “Ja hoor!”, zei de Chinese dame. Huh?! Wat?! Mag gewoon?! We besloten geen seconde te verliezen en direct aan de slag te gaan, voordat een ander personeelslid ons alsnog de deur zou wijzen.

Natuurlijk konden we de winkel niet verlaten zonder iets te kopen, en bij het afrekenen van mijn oolong-thee en een flesje Ramune kwamen we dezelfde Chinese dame weer tegen. “Alles gelukt?” Zo lief! (Dus ga allemaal naar de Markthal en koop die supermarkt leeggg! Boven is trouwens ook nog een restaurantje, mjam!)

Disclaimer voor alle klanten die dit nu ook willen: Het was nog steeds erg lastig. Er liepen vaak mensen in het shot, het licht is nog steeds moeilijk (tenzij je een flitser zou meenemen, maar daar irriteer je klanten mee) en er is niet super veel variatie mogelijk. Maar goed, we hebben er in ieder geval een aantal toffe foto’s uit kunnen halen!

Charlotte maakte van deze dag nog een toffe backstage video. Check it out!

Wil je ook een shoot bij me boeken? Check dan even deze post!

3 reacties op “Shoot: Een dagje Rotterdam met Sterre”

  1. Anne schreef:

    Wat een toffe foto’s! (En een prachtig model ook!)

  2. Imme schreef:

    Zo grappig, ik eet altijd bij De Kade (nouja, altijd, ook niet per se goed voor je)

  3. Leon schreef:

    GE-WEL-DIG. Prachtig gebruik gemaakt van licht/vorm/beweging/kleur. Settings mooi gekozen. En dat ondanks de heel uitdagende omstandigheden. Echt complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *