Niet vandaag

Hoera! Vandaag is Aafkes nieuwe single uit. Hij heet “Niet Vandaag”, maar dat is dus misleidend, want het is wél vandaag. Ik maakte behalve de coverfoto en het artwork ook de videoclip, maar die komt maandag. Of in ieder geval, niet vandaag. Huhuhu, wat een grappen hè.

Goed. De afgelopen week heb ik keihard gewerkt aan die clip. Zoals je al hebt kunnen zien in de promo, is de clip in stop-motion. Het is een soort hele grote gif. We probeerden het in de vorige clip ook al, maar toen vond ik de stop-motionstukjes niet bij de rest passen. Nu gingen we álles animeren. “Is ook wel makkelijk, want dan hoeven we geen videolicht te huren!” Haha. Grappig, Toeps.

We schoten de clip op 6 januari. Charlotte deed haar en make-up, Ruud stelde zijn studio ter beschikking. Na een brainstorm waarin we bedachten welke moves allemaal leuk zouden zijn, stonden de acties er snel op. De studio in Lelystad is als vanouds fijn.

Wat een ruimte!

Maar toen kwam het monteren. “Dat gaat wel twee volle dagen duren!”, dacht ik. Het werden er vijf. Ondertussen moest ik nog fotograferen bij Mieke Petiet, een verwarmingsmonteur aan het werk laten (doodeng, breek mijn huis niet af plz!), naar Japanse les en oh ja, Sterre wilde haar foto’s ook wel eens hebben. Daarbij kwam nog dat ik zat te stressen over mijn Japan-financiën.

Zondagochtend probeerde ik gezellig thee te drinken met Fleurski, maar mijn hoofd was er niet helemaal bij. Moet. Meer. Werken. Moet. Meer. Geld. Gelukkig schoot me op weg naar huis plots een briljante oplossing te binnen. Ik ga er niet verder over uitweiden, want privé, maar geen zorgen, ik ga geen bank beroven.

Goed. Met die last van mijn schouders, ging het ook met de clip en de rest van mijn ritme stukken beter. Het was weer even klaar met de kluizenaarsdagen, waarin ik dropjes en chocolademousse en instant ramen at en niks anders. Ik vond het geen drama hoor; van een paar dagen als een vuilnisvat eten word je heus niet dik, en ik wist dat het wel weer goed zou komen. “Maar niet vandaaaag!”

En toen was het vandaag. Vrijdag. De single is gelanceerd, de clip volgt later. Plots had ik vrije tijd. Nou ja, ik moet nog wat foto’s bewerken voor Mieke Petiet, maar daarvoor heb ik nog ruim de tijd. En omdat ik gisteren vanwege de storm óók al de hele dag thuis zat, wilde ik naar buiten. Ik postte wat geklaag in mijn Insta-story en Charlotte appte. Een screenshot van een uitnodiging. Een event, in Amsterdam. “Ga je mee?” En ik dacht, yes!

Vanuit de tram appte ik Charlotte: “Zeg, wil je eigenlijk ook nog een hapje eten vanavond?” Ze reageerde geschrokken: “Hadden wij vandaag afgesproken?!”

Huh? Ik keek nog een keer naar haar screenshot. Toen zag ik het: 23 januari. Niet vandaag. Shit. Ik was inmiddels al lang en breed in Amsterdam, op weg naar de Starbucks op de Overtoom, waar ik eventjes wilde gaan zitten werken. En daar zit ik nu dus nog steeds.

Ik appte Estrella, ik appte Veerle: “Hoi! Hebben jullie toevallig tijd vandaag?” Dat hadden ze, dus straks drink ik thee en vanavond eet ik ramen. En zo kwam alles toch nog goe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *