Photoshoples: Mond fixen

Deze les behandelen we de mondtransplantatie. (Ga met je muis over bovenstaande foto voor de before and after.) Gelukkig is Photoshop makkelijker dan chirurgie, lol. Van dit model hadden we twee foto’s waar wat aan schortte. Op de ene foto was haar vinger niet mooi, op de andere was haar mond een beetje raar. Gelukkig leken de twee foto’s verder erg op elkaar, dus Photoshop bood de oplossing.

Om een mond, hand, been of heel kind (deze les volgt later) te transplanteren ga je doorgaans zo te werk: Je zoekt twee foto’s die enigszins op elkaar lijken. Je zorgt dat ze dezelfde kleur en belichting hebben, en je opent ze. Dan kopieer je de ene op de andere. Photoshop heeft wat automatische uitlijnfuncties die soms handig zijn, maar in dit geval was het gewoon een kwestie van de transparantie van de bovenste laag op 50% zetten, en dan schuiven. Daarna zette ik de transparantie weer op 100%, voegde een zwart masker toe, en ging met wit zitten kleuren waar haar nieuwe mond moest komen.

Omdat de nieuwe mond niet overal even goed aansloot, heb ik achteraf met de healing brush en met liquify de vorm geperfectioneerd. Zie hier de animated gif:


Deze optie biedt een scala een mogelijkheden! Wees wel voorzichtig met laten zien, sommige hoofdtransplantaties zijn een crime, en sommige klanten denken dat het erg makkelijk is. Eh, oeps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *