Photoshop: Now you see me…

Een aantal weken geleden deed ik een testshoot met Larissa. Op een bepaalde foto wilden we wind in haar haren, maar de föhn die we daarvoor gebruikten was niet sterk genoeg. Resultaat: een foto met de visagiste op de grond. “Geeft niet, dat shop ik wel weg!”, zo zei ik op de shoot. Ik zorgde dat ik een soortgelijke foto maakte zónder visagiste (en dus ook met saai haar) en ging aan het knutselen.


Mouseover: Kiekeboe!

Ik had, zoals ik al zei, na de foto’s met föhn nog even een bron-foto gemaakt. “Blijf even staan, ik maak er nog even eentje voor het shoppen!”

bronmateriaall

Vervolgens legde ik de twee beelden over elkaar heen. Bovenop kwam het extra beeld van hierboven, die ik even op 50% zichtbaarheid zette om te kijken of ik ‘m goed plaatste.

mix

Deze beelden passen niet helemaal perfect op elkaar. Zo heeft Larissa op het extra beeld haar arm iets wijder. Verder zag het er op het eerste gezicht goed uit, dus ik gaf de toplaag een zwart masker en ging aan het selecteren.

selectie1

Omdat de toplaag een zwart masker heeft, kan ik ‘m tevoorschijn toveren door de selectie met wit te vullen.

fill

Woopsie! Een stuk arm! Maar weer even snel een zwart kwastje pakken om ‘m weg te toveren…

bijna

U ziet, da’s nog niet helemaal ideaal. Bij haar hand moet ik nog even precisie-uitknippen en de overloop is ook nog niet vloeiend. Daar ga ik zo verder aan fröbelen. Maar eerst:

been

Oh noes! Haar been van de toplaag piept links tevoorschijn! Ja mensen, ik ben hier een beetje aan het klooien, maar goed, geen probleem, wordt gefixed! Nu had ik net zo’n mooi masker gemaakt, dus die wil ik graag houden. Dus wat doen we dan? We rekken de foto iets op!

unlock

Eerst koppel ik de laag even los van het masker. Anders schuift dat masker net zo hard mee, en dat moet natuurlijk niet. Vervolgens selecteer in een stuk achtergrond plus been, en gebruik ik de warp-tool.

warpie

Hoppa! We trekken het blauwe gebied iets op, zodat haar been nu achter het masker valt. Je kunt dit hele geshop trouwens ook precies andersom doen: de goede foto bovenop de opvulling leggen, en dan gedeeltes van de goede foto wegmaskeren. Maakt niet uit, werkt allebei!

Zoals je ziet, steekt er nog wat haar uit tussen de benen van het model. (Dit klinkt heel fout, ehm…) Om het mezelf makkelijk te maken, pakte ik een nieuw exemplaar van de extra foto, en schoof ik die op precies de juiste plek.

tussenbenen

Omdat het blauwe gebied op de extra foto wijder is, was het vervolgens heel eenvoudig om het haar weg te werken. Gewoon een kwestie van een selectie maken, maskeren en hop!

Maar goed, dan hadden we nog dit irritante stuk:

healingpatch

Bij haar pols heb ik het inmiddels netjes uitgeknipt, maar verderop lukt dat niet, vanwege die uitstekende arm. Dus wat doe je dan? Een nieuwe laag maken met Appeltje(/Control)+Alt+Shift+N+E, beetje healing brush, beetje patch, beetje dogde, burn, kwast… Totdat het er geloofwaardig uitziet. Eén voordeel: Het is een schaduw, dus vlekkerig is ‘ie toch al. Al is dat ook meteen weer het nadeel, want als het een egaal blauwe achtergrond was geweest, zou ik ‘m zo opvullen!

Nou goed, toen dat gefixed was deed ik de rest van de gebruikelijke shopdingen: wallen weg, benen minder paars, blauwe plekken/wondjes weg, filtertje… En voilà!


Gewoon omdat het kan: nogmaals de mouseover!

Een reactie op “Photoshop: Now you see me…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *