Andrej Pejic

Op een doodnormale zaterdag was ik aan het testen met Suze, Melissa en Nikkie. Zoals sommigen van jullie misschien al weten, is Nikkie de make-up artist van een nieuw tv-programma dat vanaf maart zal worden uitgezonden op RTL 5. En in die hoedanigheid moest ze ineens Andrej Pejic opmaken! Aanvankelijk was er geen shoot bij gepland, Andrej zou slechts zijn opwachting maken in de show, dingen vertellen enz. Maar hallo! Als je Andrej opmaakt, dan wil je daar foto’s van, toch? Juist.

Dus Nikkie vroeg aan mij: “Kun jij morgen foto’s maken?” Even dacht ik, well, ik heb het best wel druk en ik wilde nog foto’s gaan bewerken en… Maar nog geen twee seconden later dacht ik, FUCK YEAH! Count me in!

Voor wie nu denkt, wíe is Andrej Pejic? Da’s die jongen die een push-upbeha aanprees voor de HEMA. Een gender bender, hoewel ik dat eigenlijk een stom woord vind. Een jongen, die eruitziet als een meisje. En een topmodel.

IMG_4323

Het was erg schattig om Nikkie zo starstruck te zien, hihi. Normaal gesproken is dat andersom, en zijn onze modellekes op de Fashionmilkshoot helemaal onder de indruk van “Nikkie van NikkieTutorials!!” Deze keer was het Nikkie die intern stond te OMG-en. En ik was zelf ook wel onder de indruk. Of nou ja. Modellen zijn ook gewoon mensen natuurlijk, maar het is apart om iemand in het echt te ontmoeten, die je daarvoor alleen van plaatjes kende.

De shoot vond plaats in de hotelkamer van Andrej. Nikkie en ik werden door de productie binnengelaten, en niet veel later was daar Andrej. “Hi”, fluisterde hij zachtjes. Voor ons stond een jongen met een knot, een (ongetwijfeld designer) leren jack en een jurkje. Zijn stem was zacht en lief, maar niet per sé vrouwelijk; zijn manier van praten deed me eerder denken aan Michael Jackson.

IMG_4335

Nikkie begon met opmaken, en ik maakte backstage-pics. We waren gezellig aan het praten, over Nederland, muziek, de modellenbizz en welke crèmes en make-up goed waren voor je huid. Al kon ik over dat laatste niet echt meepraten, hihi. Nikkie gaf Andrej tips en advies, terwijl ze hem voorzag van precies dezelfde make-up als die zij zelf ophad. “I want what you have”, zei onze ster namelijk. Hij kon Nikkie geen groter compliment geven.

IMG_4328

Toen haar en make-up waren gedaan, was het tijd voor de shoot. Ik had mijn opzetflitser meegenomen, aangezien we niet veel tijd hadden en we op locatie moesten schieten. (Oh en, het plensde!) Ik keek rond in de hotelkamer en vond het bed wel een goede locatie. Ik vroeg Andrej of hij zonder shirt wilde poseren, maar hij wilde niet topless. Eh, ja, euhm… Sure! Hij had gelukkig nog een fijn wit shirt met John Lennon erop, dat eruitzag alsof hij er net in had geslapen (en dat je op de foto’s uiteindelijk helemaal niet ziet, haha). In bed with Andrej, here we go!

IMG_4392 IMG_4395 IMG_4402

Natuurlijk moest mijn opzetflitser (die ik sowieso zelden gebruik, waardoor ik er niet echt handig mee ben) mij voor schut zetten als ware ik een complete amateur, want het ding had kuren! Hij flitste te hard, dan weer niet… Toen ik de batterijen wilde vervangen, bleek dat er eentje was gaan lekken. Ja, de laatste keer dat ik het ding had gebruikt was waarschijnlijk een jaar geleden, en toen heb ik die batterijen er gewoon in laten zitten. Slechte Toeps!

Hoe dan ook. Ondanks flitsertrouble en zo’n vijftien minuten shoottijd, ben ik toch ontzettend blij met de foto’s! Andrej is natuurlijk ook een topmodel, dat op elke foto levert. Jep, deze gaan in mijn boek! Oh en: duizendmaal dank aan Colourfool Agency, het agentschap van Nikkie, dat deze shoot mogelijk maakte. You rock!

2 reacties op “Andrej Pejic”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *