Toeps in Tokio #5 – Hello Kitty

Zeg je Tokio, dan zeg je kattencafé. Of egelcafé, uilencafé, en weet ik wat ze de laatste tijd allemaal niet verzinnen. Maar goed, niks zo leuk en lief en fluffy als een ruimte met zestien katten en kittens, dus dat is waar Charlotte en ik afgelopen vrijdag naartoe gingen.

Met Riemer was ik al eerder naar een kattencafé geweest, in Shibuya. Hoewel dat leuk was, viel de experience stiekem ook een beetje tegen: de helft van de katten had een verboden-te-aaien halsbandje om, en de andere helft vond het vooral fijn om te chillen in een mand of doos. Je kon zwaaien met speeltjes wat je wilde, de katten gaven zero fucks.

Mocha

Gelukkig ontdekten Charlotte en ik dat er een nieuw kattencafé was geopend, en dan ook nog eens heel dichtbij ons: in Harajuku! We verwachtten grote drukte, dus vrijdag om 10:00 stipt stonden we bij Mocha voor de deur.

_MG_1290

_MG_1253

Hoera, we waren de eersten! Nadat we onze schoenen hadden uitgetrokken en de slippers uit de o-zo-Japanse slipper-dispenser hadden aangetrokken, onze handen hadden gedesinfecteerd en gekozen hadden voor de optie mét drankjes, konden we naar binnen.

Wát een mooie ruimte! Dit kattencafé is wel even wat anders dan het vieze, stinkende kamertje boven de dierenwinkel waarbij we in Shimo-Kitazawa naar binnen gluurden, waarna we besloten dat toch maar níet te doen. Dit kattencafé was licht, en schoon, en dat uitzicht op Yoyogi en de ingang naar de Meiji-tempel… Wauw.

I Can Has Noms?

_MG_1195

_MG_1221

_MG_1230

Toen we een half uurtje binnen waren, kregen de katten te eten. Een medewerkster kwam aan en zette zestien voerbakjes op een rijtje, zodat de katten een fotogeniek eetmomentje vormden.

_MG_1254

_MG_1243

_MG_1260

_MG_1217

#catfie

En over fotogeniek gesproken: er lijkt een soort polarisatiefolie op de ramen te zitten, waardoor elke foto er geweldig uitziet! (Al is het  vast gedaan tegen de warmte, of anderszins ter bevordering van het leefcomfort van de katten.)

_MG_1312

Image 12-04-16 at 08.58

Image 12-04-16 at 08.59

Cat-ching

Terwijl de katten door decoratieve vogelhuisjes boven ons langs kropen en mijn fotospulletjes inspecteerden, medewerkers minutieus schoonmaakten met anti-haren plakrollers, bezoekers kattenselfies maakten en wij thee dronken, vlogen de minuten voorbij. Voor mijn gevoel waren er nog geen vijf minuten voorbij, toen Charlotte me attendeerde: “Zullen we zo gaan? We zitten hier nu al een uur!” Het kattencafé kost 200¥ (€1,75) per tien minuten…

_MG_1206

_MG_1283

_MG_1279

Cat Café Mocha is te vinden recht tegenover de uitgang van station Harajuku, de Yoyogi-uitgang. Het café is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00. Helaas, kinderen mogen niet naar binnen. Meer info vind je op de website!

Meer Tokio? Volg me dan ook op Instagram (@biancatoeps) en Snapchat (biancatoeps)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *