Halloween in Tokio

Misschien heb je er wel eens iets over gehoord: Halloween in Tokio. In de stad waar iedereen toch al van verkleden houdt, is Halloween natuurlijk dé reden om helemaal los te gaan. En zo trok iedereen zaterdagavond (twee dagen voor de échte Halloween, maar hey, we moeten allemaal wel gewoon werken natuurlijk!) naar Shibuya om te feesten.

Mijn huisgenoten en hun vrienden zouden gaan, en vroegen of ik mee wilde. Eigenlijk wilde ik slapen (hoi jetlag), maar dit kon ik niet missen natuurlijk. Enne, ik had dat Stitch-pak niet voor niks in mijn koffer gestopt!

toepsshibuyahalloween-6

#squadgoals

Goed, duizend jaar later, want we gingen met een stel Italiaanse meiden dat hun make-up en outfits zó belangrijk vond dat het gebeuren drie uur duurde, duizend jaar later liepen we met z’n allen naar Shibuya. Onderweg kwamen we de nodige andere feestgangers tegen, wat geregeld hilariteit opleverde. Vooral toen de ene Joker de andere tegenkwam. Oh-oh!

toepsshibuyahalloween-3 toepsshibuyahalloween-5bw toepsshibuyahalloween-10 toepsshibuyahalloween-11

Shibuya was voor de feestelijkheden deels afgezet: op de beroemde crossing kon het verkeer alleen links- en rechtsaf, rechtdoor was afgesloten. Alle auto’s en bussen werden in goede banen geleid door politieagenten met een death wish, want joe, ga er maar staan, met twee kleine lightsabers en een stroom verkeer die recht op je afkomt!

Ook de voetgangers werden aangestuurd. Als door een peloton ME-ers werd de overstekende massa steeds richting stoep gedreven.

toepsshibuyahalloween-23

toepsshibuyahalloween-19

toepsshibuyahalloween-26

Muziekje erbij…

toepsshibuyahalloween-22

toepsshibuyahalloween-20

Dan de outfits. Wauw, just wauw. Van het eenvoudige pikachu- of stitchpak van de Donki, tot compleet in elkaar geknutselde monsters, gore feestjes en opblaasbare kostuums met ingebouwde luchtpomp. Ik vraag me overigens wel af hoe die mensen naar de wc gaan, aangezien in ons gezelschap de heren al elk half uur op zoek moesten naar een plekje om al het overtollige bier te lozen.

toepsshibuyahalloween-8

toepsshibuyahalloween-12

toepsshibuyahalloween-13

toepsshibuyahalloween-14

toepsshibuyahalloween-15

toepsshibuyahalloween-18

Een Pokéstop! En check ook even die trainers, met hun spot-on outfits…

toepsshibuyahalloween-16

Het viel me trouwens op dat realistische wapens gewoon toegestaan zijn!

toepsshibuyahalloween-25

toepsshibuyahalloween-17

toepsshibuyahalloween-24

“Zeg Roodkapje waar ga je pinnen…?”

Ik ben zelf niet al te lang gebleven. Na een rondje Shibuya, waar het door de menigte lastig was om outfits goed te fotograferen (óf de persoon stond te dichtbij, óf er liepen andere mensen door mijn beeld), ben ik rustig weer teruggelopen.

Vlakbij huis spotte ik drie uitgebluste feestgangers: een Joker, een roze aap en een opblaasbare dino, helemaal van de wereld. Niemand keek raar op. Dat is Tokio.

toepsshibuyahalloween-27

Alle foto’s zijn gemaakt door mij met mijn Canon EOS 6D, behalve de header, die is gemaakt door mijn huisgenoot Marc Blanchard. Of beter gezegd: Luigi.

2 reacties op “Halloween in Tokio”

 1. Yvette schreef:

  Fantastisch die outfits….
  Vooral die Pokestop… Yeah!! super creatief.

  Ik lees je avonturen in Tokio met veel plezier.
  Heb een zoon met autisme en het is op jouw blog een feest van herkenning, leuk om te lezen je goede momenten en de baaldingen

 2. Martijn schreef:

  Wat gaaf om dit mee te mogen maken! Ben benieuwd wanneer wij in Nederland ook zoiets gaan organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *