Foto’s opsturen naar een modellenbureau, hoe doe je dat?

Misschien heb je er wel eens over nagedacht om je foto’s op te sturen naar een modellenbureau. Welke foto’s kun je dan het beste sturen? Je vakantiefoto’s? Die ene mooie webcamfoto waar je op Taylor Swift lijkt? De foto’s van de fotoshoot met je oom, die op zolder een studiootje heeft? – Het is waarschijnlijk een beter idee om nieuwe, goede pics te maken. Hoe? Fashionmilk helpt! Met hulp van Emma van Engelen (Tjarda Model Management) laten we je precies zien wat je wél, en wat je nou juist níet op moet sturen.

Zo maak je de beste foto’s:

1. Je hoeft zeker geen professionele foto’s te sturen. Modellenbureaus hebben dat vaak juist liever niet. Ze willen gewoon zien hoe jij eruitziet, zonder poespas.

2. Fotografeer bij daglicht. Ga bij het raam staan, gooi de gordijnen open, of, als je binnen geen ruimte hebt, ga naar buiten!

3. Een simpel muurtje als achtergrond is prima. Zorg dat er niet te veel troep in beeld ligt, dat leidt af.

4. Trek eenvoudige kleding aan, waarin je figuur goed te zien is. Een spijkerbroek en een strak hemdje zijn prima.

5. Maak foto’s recht van voren, zowel van je gezicht als van jezelf in totaal.

6. Als je lang haar hebt, hou dat dan uit je gezicht. Een modellenbureau wil graag goed de vorm van je gezicht kunnen zien.

7. Als je echt volledig wil zijn, maak dan ook foto’s van beide zijkanten van je gezicht.

8. Heb je piercings of tattoos, zorg dan dat je daar ook foto’s van maakt.

9. En last but not least: Lachen! Een modellenbureau wil graag weten of je mooie tanden hebt, of je mooi kunt lachen en of je misschien een beugel hebt. Als dat zo is, vermeld dan ook even in je mailtje wanneer deze er waarschijnlijk uit mag.

En dit moet je zeker níet opsturen:

1. Duckfaces en sexy poses. De absolute no-no bij het mailen van foto’s.

2. Foto’s met je eigen arm erop. Vraag een vriendin, je moeder of desnoods je kleine broertje om foto’s te maken.

3. Foto’s in de spiegel. Een modellenbureau wil jóu zien, niet je toilet.

4. Pixelige telefoonfoto’s, al dan niet met Instagram-filters. Zorg dat je een degelijke camera hebt of van iemand mag lenen.

5. Foto’s van 15 MB. Als je dan toch iemands camera hebt geleend, stuur dan het liefst niet de foto’s op die in het grootste formaat uit de camera komen. Zo raakt de mailbox van het modellenbureau erg snel vol, of erger, je mail komt helemaal niet aan! Gelukkig vragen de meeste mailprogramma’s tegenwoordig of je de foto’s wil verkleinen voordat je ze verstuurt, doe dat dan ook.

6. Foto’s met bergen make-up. Het beste is om foto’s op te sturen zonder enige make-up. Een modellenbureau kan wel verder kijken dan een pukkeltje hier of daar, dus maak je daar geen zorgen over. Lagen plamuur en spinnenpootjes-mascara zijn regelrechte afknappers.

7. Foto’s met vriendinnen. Stel je voor dat het modellenbureau niet jóu, maar je buurmeisje wil hebben! Daarnaast kan het verwarrend zijn, want wie is nou wie?

8. Heel oude foto’s. Als je inmiddels drie andere kleuren haar hebt gehad zijn de foto’s niet meer recent. Over het algemeen zijn foto’s van maximaal een half jaar geleden de grens.

Als je eenmaal de juiste foto’s hebt gemaakt, vergeet dan niet in je mailtje je gegevens te vermelden. Een modellenbureau wil je naam, je leeftijd, je lengte en je maten weten. Sommige modellenbureaus sturen je altijd een mailtje terug, anderen alleen als ze interesse hebben. Hoor je dus niks? Helaas! Je kunt het altijd na een tijdje nogmaals proberen, maar word geen stalker! Modellenbureaus weten namelijk precies wie er al eerder gemaild heeft.

Heel veel succes, en misschien tot ziens op Fashionmilk!

5 reacties op “Foto’s opsturen naar een modellenbureau, hoe doe je dat?”

  1. Isa schreef:

    Een modellenbureau vraagt om een foto van mijn borsten is dat normaal ze zeiden dat het was om te kijken of ze gelijk waren is dit nep of een echt modellenbureau?

    1. Toeps schreef:

      Kind, wat denk je zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *