Zero

Nou, dat was zonde van heel veel eigen bijdrage. En ook best wel dom van mij, dat ik daar niet van tevoren over heb nagedacht. Mijn eigen risico is achthonderdzoveel, want “ik heb toch nooit iets”. Zes buizen bloed, maar niet per sé voor de onderzoeken die ik wilde laten doen. We weten nu voornamelijk dat ik géén bloedarmoede heb, en géén vitamine D-tekort. Daar vroeg ik helemaal niet om, maar goed. De dokter was nogal een type, waardoor ik plots niet meer assertief kon zijn.

PDS

“Het klinkt als prikkelbaredarmsyndroom”, zei de man die ik nooit eerder had gezien, na vijf minuten. “Maar kunt u dan niet iets van stress aantonen…?” De dokter begon me nog net niet uit te lachen. Stak vervolgens een verhaal af over een patiënt van hem, een man in een psychiatrische kliniek, die ervan overtuigd was darmkanker te hebben. (Wat natuurlijk niet zo was.) Ik durfde niks meer te zeggen, uit angst om op deze psychiatrisch patiënt te lijken. Ik voelde me dom en stom en durfde al helemaal niet meer te vragen om onderzoek naar de bloedwaarden die ík graag onderzocht zag.

Toen ik vanmorgen belde, zei de assistente dat er volgens de huisarts geen afwijkingen waren. Ik vroeg of ik de cijfers mocht, en haalde het printje op. Twee rode cijfers met uitroeptekens brulden me tegemoet. Tot zover mijn vertrouwen in deze huisarts.

Kijk, het kan zijn dat deze afwijkingen niet substantiëel zijn, en in combinatie met andere waardes niet gevaarlijk of zorgwekkend, maar zeg dát dan.

Goed. Ik weet niet zo goed wat ik nu wil. Meer betalen voor meer onderzoek? Not sure. Trouwens, als iemand hier enig verstand heeft van medische uitslagen, valt hier nog wat uit te halen?

Het gaat ondertussen trouwens wel iets beter met mijn buik. Ik besloot mijn stress te reduceren, door middel van meditatie-filmpjes en een app. Ook las ik dat soja slecht kon zijn, dus ik ruilde mijn sojamelk om voor amandelmelk. Volgens de FODMAP-app, die ik ook maar weer uit de kast trok, kan ook dát voor klachten zorgen. Maar goed. Voorlopig gaat het aardig.

Ze office

Verder besloot ik dat het tóch tijd was voor een kantoor. Ik twijfelde heel lang, omdat het geld kost, en dat geld in mijn hoofd direct van mijn Japan-budget afgaat. Maar toen ik vanmorgen wakker werd van de zoveelste slijptol en boorhamer, besloot ik dat ik er klaar mee was.

Het gebouw tegenover mijn gebouw wordt gesloopt, en in die plaats komen straks vier woontorens. Aangezien deze hele party zo ongeveer tien meter van mijn raam plaatsvindt (wat dus óók niet open kan, wil ik niet duizend gruis en asbest binnenkrijgen), werd het tijd voor een kantoor.

Alles was stom en kut en lelijk, tot ik stuitte op Collab, van The Student Hotel. Ik wist helemaal niet dat er een TSH in Den Haag zat, maar wel dus! Op loopafstand van station Hollands Spoor, dus ik kan met de tram, bus, fiets of trein. Drie dagen per week zal ik hier gaan werken. Kost wat, maar dan heb je ook wat. (Quooker, pingpongtafel, vergaderbed – ja echt, een studentenrestaurant, een gym – want thuis ga ik ook zo vaak, een leenfiets…) Enige nadeel, wat tegelijkertijd stiekem ook wel een voordeel is: het is er koud! Ik typ dit met mijn jas aan. Volgende keer zal ik een trui meenemen.

Tapmaddels

Oh ja, nog wat. Ik ben op dit moment bezig met een theme voor mijn zelfbedachte nepmodellenbureau Zero Models. Waarom? Nou ja, omdat ik het wegens zomervakantie rustig heb, ik me verveel, en bedacht dat modellenbureaus vást een fancy, handig CMS zouden willen hebben. Maar dan moet je dat natuurlijk wel kunnen laten zien. Dus aanschouw: Zero Models. (Nog niet affe live demo hierrr. PS: Als je ineens iets heel raars ziet, dan ben ik waarschijnlijk net aan het knutselen. PPS: Hij ziet er nog niet mooi uit op mobiel, daar moet ik nog aan beginnen.)

Heb je nou toevallig een modellenbureau, of een make-up agency, of wat dan ook, en je hebt een site nodig? Let me know! Ik design iets naar jouw wensen en maak het helemaal kick-ass! Als ik me hierna nog steeds verveel, ga ik een webshop voor mezelf bouwen. Hebben ik dat ook eens gedaan.

En oh ja! Zei ik tapmaddels? HNTM komt er weer aan, en guess what? Er komen weer recaps! As we speak staat er al een aardig stukje in klad, maar ik wacht nog even tot RTL het nieuwe seizoen officieel aankondigt. Zin in? Ik wel!

6 reacties op “Zero”

 1. Janine schreef:

  Kreatinine zegt iets over de nierfunctie, een te hoog kreatinine betekent dat de nieren minder goed werken. Maar jouw waarde is niet zorgwekkend.

  Bezinking kan wijzen op een ontsteking ergens in je lichaam. Ze zeggen wel dat als die te hoog is je vage klachten als vermoeidheid kan hebben.

 2. Frances schreef:

  Fijn zo’n huisarts maar niet heus. Misschien kan https://groenevrouw.nl/ je wel goed verder helpen.
  Ik heb daar veel zinnige informatie opgedaan en is heerlijk no nonsens. Kun je eventueel ook allerlei lab onderzoek laten doen.

 3. Fenneke schreef:

  In plaats van soja- of amandelmelk bevalt mij tot nu toe havermelk van Oatly het beste (en de chocovariant smaakt koud precies zoals chocomel-uit-een-blikje)

 4. Mariet schreef:

  Ik heb zelf heel lang met prikkelbare darm rondgelopen dacht ik maar dat bleek naar 15 jaar toch coeliakie (glutenintolerantie) te zijn. Dus eigenlijk zeg ik altijd tegen mensen die denken dat ze pds hebben, prik eens op coeliakie. In eerste instantie is dat alleen een bloedprik. Zijn de waardes hoog-> dan vervolonderzoek enwordt er een biopt genomen. Maar voor de eerste test is t alleen n bloedprik. Veel mensen weten niet dat ze coeliakie hebben dus altijd een prik waard zou ik zeggen. Maar misschien dan bij een andere huisarts

 5. Mies schreef:

  Ja, of laat een echo maken en kom er achter dat het eigenlijk je baarmoeder/ eierstokken zijn. Hoeft niet iets heel ergs te zijn, maar myomen of endiometrose kunnen ook buikpijn opleveren. Je eigen risico is toch al op.

 6. Toeps schreef:

  Nee, mijn eigen risico is nog niet op… Da’s namelijk ziek hoog. Meh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *