Tokidoki

Het is even wennen, het kantoorleven. Ik zou er drie dagen per week zitten, maar volgens mij ben ik er tot nu toe elke dag behalve in het weekend geweest. Oh, en behalve die ene keer dat ik een afspraak had in De Bilt.

Dus ik kletste wat bij de NVA (niet te verwarren met de Belgische N-VA, toch heel wat anders), gooide de advertentie voor de nieuwe serie shoots eruit, deed wat skype-calls en oeps: het was ineens weer druk. Ik heb op dit moment zelfs de mail van maandag nog niet beantwoord. Maar goed, een dagje later mag ook wel eens.

Wat ik ga doen? Twee grote sites bouwen. Eentje met WooCommerce, ofwel, een webshop. Da’s nieuw voor me, dus ik ben deze week super veel aan het leren. Ondertussen moet ook mijn boek af. Althans, het tweede gedeelte. Dat deel is plots langer dan ik gedacht had, dus dat wordt bikkelen. Gelukkig heb ik een kantoor.

Werkdruk

Nu er weer werk binnen is, en dus geld, zijn ook de Japan-kriebels terug. De hele eerste helft van augustus was ik sip, omdat ik waarschijnlijk helemaal noooooit meer zou kunnen sparen (oh yesh, dramaqueen), en nu ineens had ik het geld gewoon. Op papier, voorlopig. Maar mijn begroting is nauwkeurig, en wat daar staat is: ik kan naar Japan. In oktober al. Een maand.

Da’s ineens gek. Meestal wil ik naar Japan als uitvlucht. Als welverdiende vakantie, als adempauze. Nu kan ik naar Japan, nog voordat ik uitgeput ben. Al komt dat misschien nog wel, want september is gonna be something.

Ik fotografeer vijf dagen (waarvan één tot in de avond) voor de NVA. Ik heb twee testdagen ingepland waar ik zin in heb, dus die wil ik niet afzeggen. (Daarbij moet ik nog wat apparatuur in de studio in Lelystad ophalen, dus of ik nu shoot of niet, erheen moet ik sowieso.) Ik heb nog wat leuke, losse aanvragen binnengekregen. Ik werk aan de websites, al hoop ik dat die in september al zo goed als klaar zijn. Er moet worden gephotoshopt en ik zou nog een video voor een klant monteren. Ik ga recaps doen. En ik moet het derde deel van mijn boek, zo’n 10.000 à 15.000 woorden, inleveren op de laatste dag van de maand.

Actieplan

Vanwege deze drukte, en het gebrek aan overzicht, ben ik even afgestapt van mijn geen-plannen-maar-opties-regime. Het zijn weer gewoon plannen. Al heb ik mezelf beloofd dat ik de activiteiten binnen de week mag omwisselen, en heb ik gezorgd dat op (bijna) elke dag maar één activiteit staat. Websitebouwen kan een volle werkdag, maar schrijven kan maar vier uurtjes. Daarna is de koek op. En zo staat het ook in de planning. Elke dag na een shoot is uitgeblokt als “probably dead”. Ik wil niet dat een dag met hoofdpijn mijn planning verpest, en mocht ik toevallig geen hoofdpijn hebben? Profit!

Mijn buik doet het trouwens aardig. Ik vermijd sojamelk en Starbucks in het algemeen, en zwarte thee en te veel suiker, ik eet me suf aan vezels en ik probeer rust te pakken waar mogelijk. Dat lijkt te werken. Niet direct perfect, maar goed. Laten we hopen dat er een stijgende lijn in zit.

Afijn, dan is straks de septemberdrukte voorbij, en dan… Zal ik het gewoon doen? Gewoon weer Tokio? Ik kreeg net al een berichtje over een websiteklus in oktober, dus dat kan mooi daar. Dat was precies mijn plan, toen ik eerder dit jaar toepsmedia.nl uit de grond stampte. Zou het echt werken, ja? Zou het?

6 reacties op “Tokidoki”

 1. Dani schreef:

  ‘If you build it they will come’

  1. Toeps schreef:

   Lol, ik ging dit googlen en het had twee bronnen: 1: een film, 2: de bijbel, waarin god dat tegen noach zegt. Over dat tweede keek ik toevallig vanmiddag een filmpje op youtube. Althans, dat ging over een ark die wel gebouwd werd, maar waar (bijna) niemand kwam. (https://www.youtube.com/watch?v=bVaVbn7eIFs) Nu weet ik niet zeker of je advies wel zo goed is, hahaha!

 2. Deloryan schreef:

  Yes! Ik zeg: Go, go, go! Ik ben ook weer bezig met sparen, al ben ik in April 3 weken geweest. En een paar jaar terug 4 maanden. Maar als ik zou kunnen, zou ik morgen weer een vliegtuig pakken naar Japan 🇯🇵😍

  P.S. Ik ben dol op je insta en blogs. Leest heerlijk weg. En ofc jouw Japan pics en stories, altijd leuk 🙌🏻

 3. Mrs. M schreef:

  Probeer eens “ik moet dit” en “ik moet dat” te vervangen door “ik mag”…dat haalt gevoelsmatig ook al wat druk van de ketel (want je bent op zich blij met al deze klussen). Ideetje? :)

  1. Toeps schreef:

   Eh, nee. Dat maakt voor mijn agenda precies geen zier uit. Daarbij, ik moet. Het is niet vrijblijvend. Het is niet zo dat ik morgen kan besluiten thuis te blijven. Daarbij doet dit me denken aan van die “goeiesmorgens” kantoorspeak, waar iedereen ook altijd zegt: “Hoera, we mogen weer…”

   1. Mrs. M schreef:

    Dat is werk zelden; vrijblijvend.En natuurlijk wordt het er niet minder om of verdwijnt het uit je agenda.
    Sommige mensen ervaren gewoon veel stress door van alles “moeten”. That’s all (Hoera, we mogen weer, is het andere uiterste. Ben niet zo thuis in kantoorspeak. Dat scheelt haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *