Waar ik zoal mee bezig ben

Jeetje Toeps, wat een kazige titel. Nog even en we lezen hier de welbekende blogzin “Hallo allemaal, lang niet geblogd!”, waarna menig Waarbenjij.nu alsnog een stille dood stierf. Volgens mij heb ik deze grap al eens gemaakt. Enniewee. Waar ik zoal mee bezig ben. En bezig was. Dingen.

Websites

Yes! Voor Aafke bouwde ik een site voor bij haar boek Concept M. Ik vond het een leuke uitdaging de site te bouwen “als het boek”, en als Aafke. Dus natuurlijk moest dat 2008-labelwriter-font erin, want de fysieke versie daarvan siert Aafkes laptop en agenda. En een papier-achtergrondje, want hey, als we nu toch al vloeken in het web… Comic Sans ging mij te ver trouwens, al deinst Aafke er niet voor terug in haar vlogs.

Na wat opstartproblemen ga ik nu toch ook eindelijk aan de slag voor een tattooshop, en dat wordt awesome! Ik kan er nu nog niks van laten zien, maar oh, wat ben ik blij dat ik die site straks aan mijn portfolio kan toevoegen. Verder deed ik deze week wat kleine fixes voor Alien Mag, zodat lange woorden als “rolstoelvlogger” wat mooier in de titel passen, en veranderde ik het design van model Eva Brouwer op haar verzoek. (Die site is nog niet live.) Ik word er nog steeds blij van, én ik heb nog best ruimte voor een project, dus wil je ook een (nieuwe) site, check dan even mijn Toeps Media-website en geef een gil!

Vintage

En dan. Tweedehands koopjes. Geïnspireerd door een aantal YouTubers (binnenkort zal ik even een blog maken met links) ben ik helemaal into thrifting en upcycling. Want dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

Dus tegenwoordig koop ik tijdens mijn vintage rooftochten niet alleen kleding die míj goed zou staan, ook andere coole items neem ik mee. Voor vriendinnen, of voor op United Wardrobe. Soms moet er iets gerepareerd worden, zoals het regenboog-Michael Jacksonjasje dat ik in Antwerpen vond. De naad onder een van de oksels was losgeraakt, en er zat een rits aan de onderkant, waar een inmiddels zoekgeraakt deel aan vast kon worden gemaakt. Ik repareerde het gat, van binnenuit dus onzichtbaar, en liet de rits weglopen in de zoom onder de riem. Lang leve mijn moeder, die mij vanaf een jaar of tien al liet knutselen op de naaimachine.

Over knutselen op de naaimachine gesproken: Deze week maakte ik ook de gordijnen op maat, die ik voor een prikkie op Marktplaats vond. Ze zijn enorm 80’s en jullie vinden ze waarschijnlijk vooral heel lelijk, maar ik vind ze geweldig. Echter, één van de gordijnen was te breed. Dus ik speldde, knipte, speldde nog een keer, naaide, en voilà!

Refurbished

Tijdens één van mijn kringloopmissies vond ik een Furby. Eén oor hing los, en het ding was wat smoezelig, maar hey, Furby’s zijn de shit! En hij was maar 7,-, dus daarvoor hoefde ik het ook niet te laten. Ik vond op YouTube een tutorial Furby’s wassen, dus ik ging los. Knipte de tie-wrap aan de onderkant los. Ontvelde Furb. Legde drie ontvelde Furb-huidjes in een sopje Vanish. It’s super effective!

Furbskins laten drogen

Eén van de Furbs had lekkende batterijen, dus die deed het niet meer. Gelukkig vertelde iemand op twitter me dat ik met contactspray en een vijltje de boel zou kunnen oplappen. “Hmm”, zo dacht ik, “ik heb ook nog die 300¥ flitser uit Tokio…” En ja hoor! Ook die doet het weer! Ik voel me toch een partij hándig mensen. Echt hoor.

Deze goedkopie flitser is ideaal voor locatietrucjes

Pokémon

En nu we het toch over kinderachtige zaken hebben: Pokémon GO is back! Nee echt. Het is back. En een stuk leuker dan voorheen. Side quests, kadootjes, ruilen… Ik heb inmiddels al 29 vrienden. De meesten zijn vrouwen van mijn leeftijd. Ook vriendjes worden? Mijn code is 6763 8861 8891.

Boek

En dan, last but not least, mijn boek! Het was even stil op dat gebied, zowel qua communicatie als qua daadwerkelijk schrijven, maar dat had een reden: Ik ben van uitgeverij veranderd! Het was niet echt een match tussen mij en de oorspronkelijke uitgever, en ik wilde het er eigenlijk al bij laten zitten, toen Aafke me aanspoorde om toch nog een rondje te mailen. Blossom Books reageerde direct enthousiast. Toen ik daar op gesprek ging – of beter gezegd, toen we in de stad afspraken want de bussen staakten – bleek dat ze mij al kenden; Claudia de Graaf, boekenblogster en voormalig kantoorgenootje, werkt veel met ze samen. Ik had ooit voor mijn blog Claudia geshopt, en dat wisten ze.

Vandaag was ik bij ze op kantoor, en inmiddels kan ik jullie vertellen: 2 april 2019 verschijnt ‘ie. Mijn boek. Het is zo surreëel. Het is zo cool. Het is zo awesome!

9 reacties op “Waar ik zoal mee bezig ben”

 1. Linda schreef:

  Wat een spannend nieuws, gefeliciteerd met de geboortedatum van je boek!

  1. Toeps schreef:

   Dankjewel!

 2. Eline schreef:

  Wat onwijs gaaf dat je een boek aan het schrijven bent, ik vind het altijd heel fijn om jouw blog te lezen, dus ik ben ook erg benieuwd naar je boek!

  1. Toeps schreef:

   Dankje!

 3. Anne-Marie schreef:

  Wat gaaf dat je nu een fijne uitgever gevonden hebt!! Legt die deadline niet teveel druk of ben je al ver?

  1. Toeps schreef:

   Nee komt goed, er is een overzichtelijke planning, en sowieso, het eerste deel is al aardig af.

 4. Jennifer schreef:

  Gaaf dat je een boek aan het schrijven bent! Door jou weer pokemon go geïnstalleerd en je ook meteen toegevoegd, en vanavond furbys wassen haha x’D

  1. Toeps schreef:

   Succes! Heb je een instructievideo gezien?

 5. Natasja schreef:

  Wat fijn dat je een geschikte uitgever gevonden hebt! En zelf dingen herstellen geeft veel voldoening. Helaas maak ik de laatste tijd vooral (onbedoeld) dingen stuk 😢 Ik heb je toegevoegd aan Pokemon Go, mijn naam is iets met mylittle erin (lang leve jaren ‘80 en ‘90 speelgoed).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *