Coming soon: But You Don’t Look Autistic At All!

Het is nooit het juiste moment. Dat zeggen ze tegen mensen die aan kinderen willen beginnen, maar niet precies weten wanneer. Ik ga aan een ander soort kindje beginnen: mijn boek, in het Engels. Of dit het juiste moment is? Nee, natuurlijk niet. Maar ik ga het toch doen.

Al weken, nee, maanden ben ik ermee bezig. Na tevergeefse pogingen van mijn Nederlandse uitgever om een buitenlandse partij geïnteresseerd te krijgen (want ja, dan moeten ze dat boek eerst vinden, dan lezen, en ja, we hadden maar een paar bladzijdes proefvertaling…), wees iemand me op crowdfunding. Ik zag om me heen steeds meer mensen zelf funden en publiceren, en waar dat voorheen wellicht een beetje was weggelegd voor antivaxxers en sekteleiders, voelt het alsof in eigen beheer dingen doen steeds normaler is tegenwoordig.

Toen was het een kwestie van de rechten bemachtigen, want hoewel dit mijn boek is, heb ik natuurlijk bij Blossom getekend, en dat contract omvatte ook buitenlandse uitgaven. Nu dat eindelijk geregeld is, de vertaler lang en breed aan het werk is en de campagne goedgekeurd, is de wereld in de ban van corona.

Niet doen dan maar? Wél doen! Want boeken maken kan je ook in quarantaine, boeken lézen kan je ook in quarantaine (al hoop ik dat het zó lang niet zal duren met de corona) en deze zzp’er kan jullie hulp nu meer dan ooit gebruiken.

Dus hier is de Kickstarter: But You Don’t Look Autistic At All. Ik hou jullie op de hoogte. Ik ben doodnerveus. Maar zó excited!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *