Talk that talk

Toen ik een paar weken geleden werd gevraagd voor Talks About Photography, zei ik eigenlijk direct nee. Ik en een praatje houden, eh, doei. Maar Marca van de organisatie belde me, zei leuke dingen en haalde me over. Zo krijg ik volgende week eerst nog een extragratis presentatietraining, en da’s altijd nuttig, toch?

Bloggen

Mijn talk gaat over bloggen, en hoe bloggen je als fotograaf kan helpen. Op de site van Talks About Photography staat het zo:

Mijn blog en ik zijn samen groot geworden. Ik blog al vanaf 2004, en toen fotografeerde ik nog niet eens. Ik begon met modellenwerk, studeerde Communicatie en Multimedia Design en zo werd mijn interesse voor fotografie gewekt. Vanaf de eerste shoot zijn mijn bloglezers getuigen geweest. Maar niet alleen dat: met dank aan mijn blog heb ik inspirerende leermeesters, goede vriendinnen en trouwe klanten leren kennen. Dankzij mijn blog ben ik verliefd geworden op Japan, dankzij mijn blog ben ik op plaatsen geweest waar ik anders nooit zou zijn gekomen.

Was dit alles een vooropgezet plan? Totaal niet! Is het dan geheel per ongeluk gegaan? Zo wil ik het ook niet zeggen. Als je doet wat je leuk vindt, of, zoals mijn nieuwe idool KonMari zegt, wat “joy sparkt”, dan maak je vanzelf de keuzes die bij je passen. En daar word je dan weer blij van.

Waaaaaay back!

Ik had me voorgenomen om gisteren de talk te schrijven. Dat moest ook wel, want vandaag is de deadline voor het inleveren van de PowerPoint. (OMG, zei je nou echt PowerPoint?!) Na een hele dag uitstelgedrag besloot ik ‘s avonds dan toch maar aan de slag te gaan. Bloggen, hoe begon dat ook al weer? Ik dook in de archieven van de Wayback Machine.

Voor wie deze site niet kent: Het is een internet-archief, waar websites uit het verleden zijn opgeslagen. Vaak niet volledig, het kan zijn dat layout of plaatjes niet meer werken. Doorklikken gaat vaak ook niet. Maar het is zó leuk om even terug te kijken! Leuk, en gênant. Zo kwam ik erachter dat mijn allereerste blogpost ooit (in 2004!) geen literair hoogstandje was.

eerste

Ik besloot mijn talk maar gewoon als een blogpost uit te schrijven. Een talk van 10 minuten zou ongeveer 1500 woorden moeten bevatten, dus hup, tikken maar! Inmiddels is ‘ie zo goed als af. De blogpost zal hier tzt ook wel verschijnen, net als de video van de talk. Als ik niet ben afgegaan als een gieter, that is.

Wil je me live zien stuntelen? Check dan even hier voor kaartjes. Het is op donderdag 3 september in Theater de Kikker in Utrecht. Als het goed is, spreek ik om 16:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *