Mijn debuut als videoclipmaker: Licht Aan

Whooo! I’m so excited! Eindelijk mag ik ‘m laten zien. De videoclip die ik maakte voor Aafke bij haar nummer Licht Aan. En nee, je hoeft niet eerst een hele lap tekst door te lezen, want hier is ‘ie! (Please kijk in HD, anders is het zo… Jammer.)

“Heb jij misschien ideeën voor een clip bij dit nummer?”, vroeg Aafke me. Ik zat in de Starbucks van Harajuku te photoshoppen, mijn standaard Japanse werkroutine, toen Aafke me een liedje doorstuurde. “…en de komende maanden, wonen we hier…” Mijn hoofd overstroomde. Dit is mijn lijflied. Of ik ideeën had? Ja! Get your ass over here! We gaan filmen!

In letterlijke zin gaat het lied over de lente. De temperaturen zijn weer behaaglijk buiten, iedereen is vrolijk. Maar het gaat ook over de wolken in je hoofd. Alles is donker, en je vergeet dat het ooit anders was. “Wat moet ik doen!?” Soms hoef je niks te doen, en waait zo’n wolk vanzelf weer over. Soms moet je het vliegtuig naar Tokio pakken, zoals ik deed.

Aafke kwam ook, en samen maakten we shots in Harajuku, op Odaiba en bij Tokyo Gate Brigde, een brug naar nergens. We stonden op om 5:00, filmden in de metro, lieten een ijsje smelten (alle voorbijgangers in opperste verbazing achterlatend) en maakten timelapse na timelapse. Bij deze wil ik trouwens meteen Canon even bedanken, want naast mijn eigen camera gebruikte ik de geleende G7x.

Tijd. Dat was mijn thema. Soms gaat de tijd snel, soms tergend langzaam. Soms lijk je amper vooruit te komen, maar als je terugkijkt, blijkt dat je al een enorme afstand hebt afgelegd. Soms vertrek je naar Tokio zonder plan, en kom je terug met de tofste videoclip ooit. Het licht is aan.

_MG_2934c2000

Een reactie op “Mijn debuut als videoclipmaker: Licht Aan”

  1. malu schreef:

    Ik vind hem meer dan geweldig!
    Super mooi gemaakt én een geweldig nummer dat de hele dag heerlijk in mijn hoofd blijft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *