In het modellenappartement met Anniek Kortleve

iek1

We ontmoetten Anniek Kortleve (Tjarda Model Management) in New York, druk op huizenjacht. Maar tot zij haar eigen crib heeft gevonden, woont ze in een modellenappartement. Wij waren erg benieuwd!

Fashionmilk: Schets ons eens de situatie? Hoe moeten wij ons een modellenappartement voorstellen?
Anniek: Als je een tijdje naar het buitenland gaat en je hebt een plek nodig om te verblijven, dan stopt je bureau je vaak in een modellenappartement. Het is vergelijkbaar met de huizen waar de meisjes in programma’s als Holland’s Next Topmodel in verblijven, alleen is er geen roze catwalk in de huiskamer of jacuzzi op het balkon. Je hebt modellenappartementen waar je met z’n zessen in stapelbedjes op de kamer ligt, maar je hebt ze ook dat iedereen een eigen kamer heeft. Het verschilt erg dus!

IMG_8463-1

FM: Wie zijn je huisgenootjes?
Anniek: Op het moment zit ik in New York met zeven andere meisjes. Twee uit Amerika, eentje uit Rusland, een ander uit Australië, eentje uit Japan en nog een ander Nederlands meisje, Steffi Soede (Micha Models). Zeer multicultureel dus! Ik vertelde dat ik iets over ze ging vertellen en toen zei de Amerikaanse: “We’re like one big pretty family!” Dat vond ik toch wel een van de mooiste omschrijvingen. We gaan als het kan samen naar castings en als we vrij zijn ondernemen we toeristische activiteiten of hebben we kookavondjes. Plannen maken is lastig, want je weet nog tot de avond tevoren niet wat je de volgende dag te doen hebt. En zelfs als je vrij lijkt te zijn, kan je opgeroepen worden om naar een casting of job te gaan. Het is altijd weer afwachten hoe het met je huisgenootjes klikt. Soms doet iedereen gewoon zijn eigen ding.

IMG_8469

FM: Wat vind je fijn aan wonen in een modellenappartement?
Anniek: Wonen in modellenappartementen betekent huisgenootjes, en dat is zeker als je net begint met modellenwerk fijn! Het zijn even je tijdelijke vrienden en als het echt goed klikt, blijf je in contact en kom je elkaar weer tegen op volgende reizen. Het is als het ware de eerste stap om ook in het buitenland een sociaal leven op te bouwen.

FM: En wat vind je juist níet fijn?
Anniek: Het nare aan modellenappartementen is wel dat je met een groep mensen woont, dus nooit echt alleen kan zijn. En je krijgt te maken met meisjes die de afwas niet doen, de badkamer niet schoonhouden, internet dat overbelast is, koelkasten die overvol zitten met achtergelaten eten, schreeuwen op Skype in gekke talen. Nee, voor rust en hygiëne moet je niet in een modellenappartement gaan zitten.

IMG_8565

FM: Wat zijn de must-haves in een modellenappartement?
Anniek: Oordopjes en slaapmaskers tegen luidruchtige kamergenoten die het licht om zes uur aandoen. Markers om je eten te voorzien van je naam in de koelkast zodat het niet kwijtraakt. En een iPad of laptop voor Skype, om in contact te blijven met het thuisfront.

FM: En nu ben je op zoek naar een eigen plekje?
Anniek: Klopt. Op het moment zoek ik samen met Josefien Rodermans (Future Faces Model Management) een appartementje in New York, maar dat is lastiger dan het lijkt. Omdat we geen kredietverleden in Amerika hebben, durven veel huisbazen het niet aan. Een jaar huur in één keer ophoesten is de oplossing. Laatst waren we bij een studio’tje kijken. Een inieminie ruimte voor met z’n tweeën. Het blijft belachelijk duur, maar dan zit je wel midden in die paar vierkante kilometer waar alles zich afspeelt!

iek2

Een reactie op “In het modellenappartement met Anniek Kortleve”

  1. Laura schreef:

    Wat een ontzettend leuk interview! Ik heb er nooit bij stilgestaan dat er echt modellenappartementen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *