Wandelen door de Reuzenpijp

Lang geleden, in een land hier ver, ver vandaan… Oh nee, wacht, in België. Nou goed, in België dus, in Antwerpen om precies te zijn, bouwden ze jaren geleden een grote metrotunnel. De Reuzenpijp. Al in de jaren ’80 werd begonnen met dit bouwwerk, maar na een hoop gezeik, gezeur en politiek (het blijft België…) kwam de bouw stil te liggen. Tót in 2013!

Inmiddels is de metrotunnel bijna klaar om in gebruik genomen te worden, want vanaf 18 april zullen de eerste trams (ja, trams, geen metro’s) door de tunnel rijden. Reden voor een feestje, én reden om de tunnel, nu het nog kan, open te stellen voor publiek! En zo gingen Riemer en ik dit weekend ondergronds…

IMG_7794

IMG_7779

IMG_7766

Het spoor was van begin tot eind versierd met kerstlichtjes, zodat iedereen kon zien waar ‘ie liep. (Enne, succes met die dingen er weer afhalen, binnen nu en een week!) In de tunnel waren foto’s te zien van de bouw van de premetrotunnels in de jaren zeventig en tachtig. Nice!

IMG_7758

IMG_7788

IMG_7786

Terwijl we het traject liepen, kwamen we langs twee spookstations: Carnot en Drink. Deze stations zijn al jaren zo goed als klaar, maar zullen waarschijnlijk pas in 2020 in gebruik genomen worden.

IMG_7789

Om de tunnelwandeling verder wat op te leuken, waren er spectaculaire lichteffecten. Spacend!

IMG_7771

IMG_7775

IMG_7776

Op elk spookstation stonden EHBO-ers klaar, om eventueel onwel geworden mensen te kunnen helpen.

IMG_7787

IMG_7795

Natuurlijk nog even een uiterst kwalitatieve selfie, voordat we alweer op station Zegel, het eindpunt van deze reis, waren aangekomen. Na drie kwartier, terwijl de wandeling volgens de website anderhalf uur zou duren! Nou ja. Het was in ieder geval interessant.

IMG_7797

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *