Maan in Korea #15 – I can’t feel my face

I can’t feel my face when I’m with you, but I love itttt – Of ook wel: Mijn bezoekje aan de Koreaanse beauty clinic Hershe! Aangezien Korea het land van de extreme make-overs is was ik errrg benieuwd hoe zo’n kliniek er van binnen uitziet. Vrienden van me hadden me Hershe aangeraden en nadat ik wat moed verzameld had, mailde ik ze voor een afspraak…

En even voor de goede orde: Ik heb geen operatie gehad, maar wilde Hershe‘s dermatology department (huidkliniek) meemaken. Korea is veel verder in termen van huidverzorging dan Europa en mijn huid is dan ook nog nooit flawless geweest.

Niks mis met sproetjes

Ik werd al snel teruggemaild met welke behandelingen ze adviseerden (yay!) en ik liep meteen tegen verschillen in wat we mooi vinden aan: “We laseren al je sproetjes voor je weg! – “Ehm, wat? Dat hoeft niet hoor!”

Hershe’s wachtkamers

Ik werd uitgenodigd voor overleg door Junho, de marketing manager: een vloeiend Engels-spreker die me meteen op mijn gemak stelde. De sfeer van de kliniek was huiselijker en relaxter dan ik verwacht had, wat me ook wat minder nerveus maakte. Na mijn blog-idee besproken te hebben met Junho maakte we de afspraak voor mijn laserbehandeling op vrijdag (LASERS! PEW!) en ik verliet de kliniek om Gangnam (wop! wop!) wat verder te verkennen. (Binnenkort meer over Seoul en Okinawa, beloofd!)

Hershe 's reception

IMG_3009bigblog

Allerlei door Hershe gewonnen prijzen

Borstimplantaten in “the consulting room”

Operatie “in progress”

IMG_3142kleinblog

Imma firin mah lazor!

Op vrijdag was ik best zenuwachtig en blij/benieuwd! (Bang want lasers. Nogmaals: Lasers.) Junho gaf me een uitgebreide rondleiding door de kliniek waarbij ik mocht fotograferen wat ik wilde. En na een half uurtje foto’s gemaakt te hebben, werd ik geroepen voor mijn behandeling.

Operatiekamer!

Een van de uitslaapkamers voor als je geopereerd bent

Ik had Hershe gemaild omdat ik sinds mijn vijftiende puistjes heb, die op mijn zevenentwintigste helaas nog steeds aanwezig zijn. Daarnaast kreeg ik recentelijk wat rode plekjes en littekens in m’n gezicht. In het kort wilde ik graag een gladdere, egalere huid. En Hershe biedt huidbehandelingen aan die precies dat beloven, al zeiden ze wel dat ik meerdere keren terug zou moeten komen voor het beste resultaat… (Lastig, met nog maar een paar dagen te gaan in Seoul).

Me (after) with HERSHE :B

De behandeling begon met een dode-huid-scrub (het schoonmaken van m’n gezicht), gevolgd door een superintens vitamine C-masker en verdovende crème. (I can’t feel my face… You get the idea. Credits voor ‘t grapje gaan naar Cheryl, haha) Na een goede verdovingsperiode (40 minuten!) begonnen we aan het laseren…

IMG_4027kleinblog

Qua lasers: Ik kreeg de IPL (intense pulse laser) tegen ouderdomsvlekken en kleine rode bloedvaatjes en NG YAG-laser tegen rimpels en rode vlekken. Beide werken ook tegen puistjes en verjongen de huid door de laag onder je opperhuid te ‘zappen’ – als ik het goed begrepen heb.

Ik was bang dat het super pijnlijk zou zijn, maar dat viel eigenlijk wel mee. Mijn huid werd heel warm en het prikte een beetje, wat samenging met heel veel witte lichtflitsen, maar het is vergelijkbaar met getatoeëerd worden – alleen niet zo gelijkmatig. Het is wat meer een “ZAP – prik” – volgende pukkel “ZAP – kleine prik” – volgende rooie plek – “ZAP – auw” – gevoel. (Jep, ik ben heeeeel literair vandaag.)

De kamer waar de maskers en cooling down plaatsvonden.

Stil liggen

Nadat de lasers klaar waren (duurde maximaal 10 minuten!) werd er duoderm-tape op mijn moedervlekjes geplakt (rechterkant van m’n gezicht) en werd ik meegenomen naar de verkoelende maskers & aftercare kamer. Dat verkoelen was wel nodig, aangezien mijn huid voelde alsof ik dagen te lang in de zon had gezeten.

Na suuuuuperlang te hebben afgekoeld kreeg ik van Junho de uitleg over de aftercare: Geen zon voor de komende vijf dagen en superveel zonnebrand voor minstens de komende twee weken (maar liever voor altijd, want zon is superslecht voor je huid).

En dat was het dan! Ik verliet Hershe een beetje rood en beplakt met tape, maar er werd me verzekerd dat resultaten pas na een paar dagen zichtbaar werden. De voor- en na-foto’s zijn onderaan de post te bekijken!

IMG_4042kleinblog

Duodermtapes (for 5 days)

Over de procedure: Ik vond het eigenlijk vervelender om zo lang te moeten liggen (in totaal ben ik 2,5 uur bezig geweest) dan dat ik last had van de pijn. Ter referentie: Ik heb een best OK pijngrens maar niet geweldig. Ik ben wel best ongeduldig.

Gedurende de behandeling (en het wachten) dacht ik “Wie de fuck doet dit vrijwillig?” maar ik moet toegeven dat nu we een paar weken verder zijn (en mijn huid een stuk beter is) ik Hershe absoluut opnieuw ga bezoeken als ik weer in Korea ben.

En dan nu, waar iedereen op wacht: de resultaten!

Voor

Before - Left side of face

Voor – Linkerkant van m’n gezicht

IMG_3932

Voor

IMG_3933

Voor – rechterkant

IMG_2971kleinblog

Voor – rechterkant met rode vlekken etc.

NA

IMG_5126

After

IMG_5129

IMG_5133

Niet slecht, hè? Zoals ik zei, ik zou sowieso teruggaan voor nog een behandeling naar Hershe als ik weer in Korea ben! Als je zelf een behandeling bij ze wil (en Korea niet te ver is) bericht ze even via de mail of hun website voor informatie en prijzen!

Ok, dit was mijn laser-avontuur in Korea! Je kan me volgen op Facebook of Instagram voor meer avonturen, ik ben momenteel aan het roadtrippen in de USA!

xx, Maan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *