Kerst in Disneyland Parijs

Nu denk je misschien: Kerst? Het is toch nog helemaal geen Kerst? Dat klopt. Maar ik was, samen met een aantal andere bloggers/vloggers én dinnetje Maan, uitgenodigd voor een presentatie over het nieuwe kerstseizoen in Disneyland Parijs. En die presentatie was in… Disneyland Parijs!

Wilkommen, Bienvenue, Welcome

IMG_6571

IMG_6573

IMG_6581

Hey ho, let’s go! Eerste klas, chill!

Hóe geweldig! Maandagochtend stapten Maan en ik in de Thalys, en omdat we niet werden neergeschoten en er zich deze keer ook niemand in de wc ophield, kwamen we luttele uurtjes later fris en fruitig op Paris Nord aan. Vanaf daar pakten we de taxi naar Hotel New York. Tijd voor een hapje eten en ritjes in de Tower of Terror en Ratatouille. Daarna begaven we ons naar de speciaal gereserveerde zone vanaf waar we de parade mochten bekijken. Lees: een speciaal afgezet stuk stoep met zes mensen erop, met het allerbeste uitzicht!

Een Toeps-primeur

‘s Avonds aten we met de groep in Chez Remy, het restaurant van Ratatouille. Zoals iedereen vast wel weet, ben ik een enorme Disney-nerd, maar in dat restaurant was ik nog niet eerder geweest! Het eten was heerlijk, en de aankleding super. In het restaurant krimp je namelijk tot formaatje rat, in een decor gemaakt van champagnedoppen en ijsparapluutjes. Daarna gingen we snel door richting Disney Dreams!, de prachtige avondshow met vuurwerk, water, licht en muziek.

IMG_6605

En ook hier, de beste plekken!

Ho ho ho!

De volgende ochtend was het tijd voor de kerstpresentatie. En eigenlijk drong het pas ter plekke tot me door hoe gaaf dat was; de visual merchandisers van Disney stonden gewoon recht tegenover ons!

Zó vaak heb ik verzucht dat ik wel eens met de kleding-ontwerpers wilde praten. Dat ik heus souvenirs wilde kopen, maar dat het altijd zoeken was naar een speld in een hooiberg, naar dat ene item dat wél hip was. Meerdere malen heb ik uitgeroepen: “Waarom kunnen ze dat nou in Japan wél?!”

Inmiddels hebben ze gelukkig in Parijs ook wel een beetje het licht gezien. Het kost gewoon wat meer moeite, bij die Fransen. Hoe de dame van de kleding heel trots stond te vertellen over het tripje naar Londen dat ze gemaakt hadden, over de Ugly Christmas Sweater-trend die ze daar gespot hadden… Het had iets aandoenlijks. Maar daar gaan we niet over klagen, ik ben al lang blij dat ze inmiddels de Ugly Sweaters en gekke hoedjes in het assortiment hebben opgenomen. Nog even doorzetten en over een paar jaar lopen alle Fransen er ook heus uitgedost bij. Wij gaven in ieder geval al het goede voorbeeld, haha!

IMG_6621

En als er nog een target group georganiseerd wordt… Invite me! Invite me! Ik heb meningen!

Behalve over kersttruien en mutsen ging het ook over kerstballen en andere decoraties. Het verbaasde me hoeveel er door Parijs zélf wordt ontworpen. De ontwerpers houden rekening met Europese tradities en laten decoraties uit het park terugkomen in hun illustraties en kerstversieringen. Dat gaat zelfs zo ver, dat ze hele 3D-modellen van Main Street in de computer hebben staan, om vervolgens een accurate tekening te kunnen maken!

DisneyKerst-15

Kerstbal-snowglobes die je ook gewoon kan neerzetten: handig!

DisneyKerst-9

Een kerstbal uit het natuurthema, met op de achtergrond een van de nieuwe kerstkostuums

DisneyKerst-13

Maan, helemaal in style, maakt wat close-ups van de boom

DisneyKerst-14

So cute!

Showtime

Natuurlijk ging het niet alleen over de items die te koop zijn. Kerst in Disney draait om shows en parades, en daaraan ook dit seizoen geen gebrek: er zijn er maar liefst vijf! Royal Christmas Wishes is een show met de prinsen en prinsessen voor het kasteel, en natuurlijk is de Disney’s Christmas Parade weer terug, net als de Frozen-show in het Chapparal Theatre. (Oh, wat baalde ik dat deze nét nog niet begonnen was!)

Aan het eind van de dag kun je je lol op met Mickey’s Magical Christmas Lights, ofwel het aansteken van de kerstboom, gevolgd door Disney Dreams! of Christmas, de speciale kerstuitvoering van Disney Dreams! Kortom, ik geloof dat ik snel weer terug moet…

Hurry baaaack, hurry baaaack…

IMG_6631

Met Serena van Beautylab/Travellab en onze Suitsuit-koffertjes!

De rest van de dag hadden we alle tijd om nog even het park in te gaan, althans, tot een uurtje of zes, want toen moesten we verzamelen om richting het vliegveld te reizen. Tja, je moet toch wat als de treinen in België staken. Om jullie een goed beeld te geven van hoe leuk het was, hieronder ons filmpje. Het was echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *