Toeps in Hongkong #1 – Groetjes vanuit mega chique winkelcentrum

Hier zit ik dan. Aan een grote, houten tafel, geplaatst in wat zich het beste laat omschrijven als de hal van een groot, duur winkelcentrum. In de hoek zit een Starbucks, want daar horen deze tafels bij. Ik bestelde een Chai en een blueberry scone, en kijk verbaasd om me heen. Tegenover me zit een Apple Store, vanwaaruit elke vijf minuten wild gejoel en gejuich opstijgt. Kennelijk kondigt Apple vandaag een paar nieuwe producten aan, en kijken de fanboys en -girls mee via een livestream. Oh well.

Hongkong is geen Japan

Gisteren landde ik, na een vlucht die wat later vertrok dan gepland. Geen grappen over Ethiopian Airlines verder, hun dreamliner was fancy en nieuwig, alleen mijn touchscreen was wat gaar. (Told ya!) Nou goed, die had ik toch niet echt nodig. Het vliegtuig zat bij lange na niet vol, dus ik had drie stoelen voor mezelf alleen. Ik deed een tukje, werd wakker om wat te eten, deed nog een tukje en toen waren we er al!

Nou ja, bijna dan. Ik moest nog van het vliegveld naar mijn hotel zien te komen, en omdat het al zo laat was, reden er geen treinen meer. Gelukkig had ik van tevoren al opgezocht hoe dat zou werken met een taxi. Ik sloot aan in de rij, werd door een zeer boze dame 1) aan de kant gezet, omdat zij het hotel niet kende (WTF, ben je nou een taxibedrijf of wa?) en ik het adres moest opzoeken, en 2) naar de duurdere taxi’s doorverwezen, terwijl volgens mij info de groene, goedkopere buitenwijktaxi’s óók naar het hotel zouden rijden. Goeie eerste indruk, Hongkong!

De taxichauffeur daarna was ook niet echt een succes. Nadat ik hem op mijn telefoon mijn adres liet zien, schreeuwde hij “Can’t read! Too small! And English!” Ehm, gast, je bent een TAXICHAUFFEUR! Op het VLIEGVELD! Ook zijn manier van rijden vond ik erg, ehm, nou ja… Gevaarlijk. Hij slingerde over de weg, en leek zelf ook echt totaal niet te weten waar ‘ie heen moest. Dus na eerst drie rondjes om het hotel te hebben gereden (ik: “It’s here, this is the hotel, this! Here!”) werd ik uiteindelijk afgezet.

Plastic

Dan het hotel. Wát een vreemd hotel. Het ziet er op het oog heel luxe uit, maar uit de prijs (100 euro voor drie nachten, en dan mag je er ook nog met z’n tweeën in!) kon ik al opmaken dat dat niet kon kloppen. Of nou ja. Het ziet er luxe uit. Marmer overal, chique front desk, mega fancy zwembad…

68122_15082410550034891337

Plaatje op de website, looking al fancy and shit

Maar al bij de lift viel me iets geks op: de knoppen zaten achter plastic? In mijn kamer bleek dat schoonmaken niet echt hun ding is. Stof, voegen met zwarte schimmelplekken in de badkamer… Ik kreeg ook het idee dat er veel mensen soort van wónen in het hotel? En er is een deel dat volgens mij helemaal niet afgebouwd is; als je door de raampjes kijkt zie je puur beton… Maar goed, ach ja, het was goedkoop, en zo.

IMG_0133

Aan de overkant van het hotel bevinden zich appartementen. Heel. Veel. Appartementen.

IMG_0131 IMG_0132

IMG_0130

Ik heb duidelijk niet poolside geboekt, hehehe

Toeps on tour

Omdat ik geen wifi op de kamer heb, besloot ik op het laatste moment ook een mifi (portable wifi-ding) voor Hongkong te regelen. Die werd pas deze ochtend bezorgd, maar toen ik die eenmaal in handen had, kon ik de deur uit. (Zonder mifi zou ik echt hopeloos verloren zijn, want probeer maar eens te navigeren in zo’n grote stad!)

IMG_0134 IMG_0135


Ik pakte het eerstvolgende gratis pendelbusje naar het metrostation. Daar pakte ik de metro van Tsing Yi naar Hong Kong, een metrostation in het centrum, recht onder het dikke winkelcentrum waar ik nu zit. Angst? Paniek? Nou ja, ik doe het nog steeds niet graag, maar dit ging wonderbaarlijk goed! Misschien is het een les voor in de toekomst: je hoeft niet alles van tevoren te weten, als je gewoon gáát, dan komt het ook wel goed.

Van de regen…

Wat ik verder ga doen vandaag? Geen idee. Misschien de Peak Tram zoeken. Ritje naar de top maken. Natregenen – huilerdehuil, het regende de volledige drie dagen dat ik in Hongkong ben! Nou ja, het plan dat ik had om te gaan zwemmen viel toch al in het water, of eigenlijk, niet: er zit helemaal geen water in de pool!

Excuses voor de crappy snaps. Maar zoals je vast wel begrijpt was ik gisteren met andere dingen bezig dan hip doen. Op de juiste besteming aankomen was al lastig genoeg! Live meegenieten op Snap? Username: biancatoeps. Zie je daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *