Ik ga verhuizen! (Naar Den Haag!)

Huh? Wat? Je zocht toch een woonruimte in Rotterdam? Of misschien Utrecht? Klopt, maar zoals jullie weten zocht ik eigenlijk nog het meest naar “zoiets als in Japan”: een minihuisje. Eén kamer, overzichtelijk, dichtbij het openbaar vervoer en winkels. Het bestond niet in Nederland, althans, dat dacht ik. Nou ja, er bestonden wel dingen die erop leken, zoals The Student Hotel, maar ja, dat was dan weer alleen voor studenten. Tot ik op een dag, oh ja, mijn verjaardag, iets voorbij zag komen op Marktplaats.

Oplichters, bedankt!

Marktplaats? Maar dat waren toch allemaal oplichters? Klopt. De oplichters van kamerkoning.nl of 123huren of zo’n andere shady toko die aast op inschrijfgeld (niet de echte namen, straks komen ze mijn kaak in tweeën slaan of zo…) hadden een paar screenshots van dit bouwproject online gezet. Zonder naam, natuurlijk. Maar wél met een plattegrond en een render waarop nog nét één van de letters op de gevel te zien was. Wat handig googlen deed mij vervolgens uitkomen op de site van het project zelf. Diezelfde avond nog vulde ik het inschrijfformulier in.

mijn kondo (oh mensen, deze woordgrappen…)

Het project staat dus in Den Haag, aan de Koningin Marialaan. (Of, volgens de site: Kon. Marialaan – DE KONMARI-LAAN MENSEN!) Het bestaat uit meer dan honderd appartementen en studio’s, één verdieping voor studenten, de rest voor mensen zoals ik. Mensen die graag een hokje van 26 vierkante meter huren, maar dan wél met fijne eigen keuken en badkamer. De wasmachines staan op de gang.

En toen was het twee weken wachten, wachten, wachten. Steeds ontbraken er formulieren en papieren, die ik dan toch gestuurd bleek te hebben. Ik zou eigenlijk al vorige week vrijdag meer horen, maar dat werd “begin deze week”. Uiteindelijk kreeg ik vandaag (vrijdag dus) om 17:11 bericht – je snapt dat ik deze week he-le-maal gek werd. Maar goed, het bleek het wachten waard, want ladies and gentlemen…
I GOT ONE!

Rotterdam Voor Riemer

Het kon niet perfecter, want afgelopen maandag tekende Riemer voor zíjn appartement op de Kop van Zuid. Tja, verschil moet er wezen hè. En dus gaan we straks, ergens in september of oktober of wanneer dan ook precies onze bijna-affe-bouwprojecten worden opgeleverd, verhuizen. Allebei naar een ander huis. Klinkt stom, maar dat is het niet. Ik heb er ontzettend veel zin in, en (na de aanvankelijke stress-aanval) Riemer ook. Misschien was samenwonen wel gewoon niet ons ding.

Enniewees. Dat wordt opruimen. Verkopen. Minimaliseren. Want voor mijn KonMari-paleis slash Tiny House moet er veel weg. Ik kan niet wachten!

11 reacties op “Ik ga verhuizen! (Naar Den Haag!)”

 1. chantal schreef:

  Wat superfijn dat je het perfecte huisje in Nederland hebt gevonden! Veel succes met de verhuizing

 2. Mariette schreef:

  Gefeliciteerd!

 3. Veerle schreef:

  Gefeliciteerd, wat leuk! En de Konmari laan, dat moet wel goed lopen :-)

 4. Sonja schreef:

  Wat fijn!!!!

 5. Esther schreef:

  Hoi, gefeliciteerd! Is je huidige mooie huis al verhuurd?

  1. Toeps schreef:

   Nee, maar die is ook nog niet opgezegd. Waarschijnlijk per 1 november, maar not sure, hangt een beetje van de oplevering af en zo.

 6. Anne schreef:

  Ah Toeps, wat een fijn nieuws, gefeliciteerd! je was er duidelijk heel erg aan toe. Mooi dat Riemer er ook naar uit kijkt en jullie daar hetzelfde in staan.

  Ga je dan ook op zoek naar een nieuwe werkplek in Den Haag?

  Liefs,
  Anne

  1. Toeps schreef:

   Nou, voorlopig houden we dit huis iig nog tot november, en daarna ga ik al snel een tijdje naar Japan. In de tussentijd kan ik waarsch. gewoon bij bevriende fotografen terecht. Daarna kijk ik wel verder, maar wordt waarschijnlijk iets antikraak-achtigs dan, voor studio. En wellicht gedeeld.

 7. Xander schreef:

  O o Den Haag mooie stad achter de Duinuh! Van harte!

 8. Pasquale schreef:

  He wat leuk!!! History repeats! Dat gebeuren met wasmachine op de gang, Den Haag… neem je je rollerskates wel mee? 😉 Succes met verhuizen! X

  1. Toeps schreef:

   Hahaha, ja die heb ik nog steeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *