Over daten

Nog niet zo lang geleden besloot ik me aan te melden op een datingsite. Vriendinnen vertelden me Tinder-succesverhalen, maar dát ging me net even iets te ver. Het werd Pepper. Overgehaald door de tv-reclame besloot ik in een paar tellen een profiel in elkaar te flansen. Dit zou me dan wel moeten helpen over Maarten heen te komen, of zo.

Ik zat op Pepper en de ene na de andere gast vond me leuk. Zo gaat dat kennelijk, als een meisje op een datingsite. Nu is Pepper nog een vrij slimme site, want naar aanleiding van een persoonlijkheidstest worden er matches voor je uitgekozen. Maar dat mocht aanvankelijk niet baten, want ik vond elke gozer suf. Gut, je bent op een verre reis geweest ja? Je houdt ook van sporten? Van een biertje drinken op een terrasje in de zon? Origineel wel!

Totdat daar één jongen was met een gevat antwoord op zijn profiel. Ik klikte, voor het eerst in mijn datingsitegeschiedenis, op “like”. Er volgde een mailwisseling, waarin ik de jongen in kwestie steeds interessanter begon te vinden. Niet veel later besloten we eens af te spreken.

En oh, wat haat ik daten. Serieus, ik háát het. Wie heeft er bedacht dat daten leuk is? Zit je daar, stiknerveus te zijn. Een poging te doen om leuk over te komen. Het doet me nog het meest denken aan een sollicitatiegesprek. Ben jij wat ik zoek? Wat zoek ik überhaupt? En tussen alle onzekere gedachtes door was daar ook nog de steeds weer opdoemende gedachte: “Dit kan ik helemaal niet maken tegenover Maarten!”

Natuurlijk kan ik dit wel maken tegenover Maarten. We zijn verdulleme al sinds februari officieel uit elkaar. Tuurlijk, daarna hebben we nog bijna een jaar doorgemodderd, maar Maarten is in zijn bewoordingen altijd duidelijk geweest: “Ik wil geen relatie meer, en als je iemand tegenkomt dan zij het zo.” En last but not least, ik heb ‘m sinds vorig jaar niet meer gesproken. Waarom heb ik dan vannacht in mijn dromen hele gesprekken met ‘m? Waarom spookt ‘ie dan elke dag door mijn hoofd? En waarom is ‘ie het referentiekader voor alles wat ik nu doe? Het is zó vervelend!

“Nou Toeps, je klinkt duidelijk nog niet klaar voor een nieuwe relatie!” Nee, ja, weet ik. En dat geeft ook helemaal niet, al wil ik de jongen in kwestie nog steeds beter leren kennen. Het komt gewoon door die datingsite. “Vind de liefde van je leven”, schalt Pepper door de huiskamer in hun tv-reclame. Dus in plaats van iemand rustig te leren kennen, is daar meteen de vraag: “Is dit de liefde van mijn leven?” Weet ik veel? Ik weet nog helemaal niks. Nou ja, ik weet dat dat de voice-over van NPO 1 Niek Montanus is, Thomas van Luyn de stem van Lidl en Arjen Lubach die van de Mediamarkt. Ja, deze jongen houdt net als ik van nutteloze feitjes. Dat weet ik dan weer wel.

2 reacties op “Over daten”

  1. Nicky schreef:

    De eerste date is altijd lastig, maar daarna gaat het veel makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *