Buurman en Buurman

Terwijl ik hier intussen met een bonkend hoofd zit want migraine, want te hard gewerkt dit weekend, dus overprikkeld, kan in het toch niet laten jullie een update te geven van onze home improvements. Dus aanschouw.

A je to!

Het begon eigenlijk met twee foto’s in lijstjes. Foto’s ooit gemaakt door Ruud Voerman voor een expositie, die in mijn voorraadkast stof lagen te verzamelen. “Kijk, deze moeten we eens ophangen!”, zei ik tegen Riemer. Samen dachten we hardop na over wáár ze dan zouden moeten hangen. Die muur? Hmm, daar moet eigenlijk nog een kast. Dat andere muurtje dan? Hmm, net te smal.

Van het een kwam het ander, dus toen bedacht ik me dat het een goed idee was mijn oude tafel in elkaar te zetten. Nou ja, zo oud was die tafel niet, het was een witte Ikea-tafel die we ooit gekocht hadden zodat ik bij Riemer thuis kon werken. Ik had zo’n zelfde tafel al thuis staan, dus nu hebben we er twee. Hoe leuk, als we dan tegenover elkaar kunnen zitten?!

Toeps-Huis-10

Toeps-Huis-11

Afijn, wij zetten de tafels in de juiste opstelling, KLM-trolley ernaast… En het was niet mooi. De trolley was namelijk te hoog. Hij stak een eind boven de bureaus uit, waardoor het geheel rommelig oogde. Tegen de muur dan..? Neh, dat was ook niks. En toen herinnerde ik me de comment van Marcel, op de foto die ik postte toen we de trolley net hadden: “Heb je een nieuw tv-meubel?” Goh, dat was eigenlijk wel een goed idee!

Turnaround

Maarre, we kunnen die trolley toch niet middenin de kamer zetten? Misschien… Misschien moeten we de bedden dan een kwartslag draaien! Dat van die bedden speelde al langer door mijn hoofd, omdat, hoe stom het ook moge klinken, de bedden in oude stand me vaak aan Maarten deden denken. We lagen in dezelfde bedden, we deden… Eh, nou ja, het verhaal is duidelijk. Ik bedacht me dat het draaien van de bedden wellicht een heel nieuw gevoel zou geven. Daarbij hoefden we nu al tv-kijkend niet meer met onze hoofden tegen de verwarming te liggen, maar konden we gewoon tegen de muur leunen!

Dusse, hup, verbouwen die bende! Ik bedacht me dat we nog wel een leuk leeslampje konden gebruiken, dus op naar Ikea. Oh en, de KLM-trolley heeft een uitsparing in de bovenkant, dus daar moest ook wat op gevonden worden, anders kon de tv niet staan. Een houten plankje leek me de oplossing. Op naar de Karwei, waar we vervolgens trouwens binnen een uur nog een keer stonden, omdat ik niet kan meten. Fail.

Toeps-Huis-1

Toeps-Huis-2

Toeps-Huis-4

Toeps-Huis-5
Te schattig bakje van Ikea met daarin mijn haarelastiekjes en oordopjes

Toeps-Huis-6
Ook deze lamp is van Ikea (Aröd)

Toeps-Huis-7

Toeps-Huis-8

Toeps-Huis-9
De uitsparingen zijn ideaal voor boeken of tijdschriften!

Naar boven met die lockers

We keken eens rond in de woonkamer… En we zagen een leegte. Daar bij het hek, waar voorheen Riemers tafel stond… Zo leeg! “Daar moet een dressoir of zo”, zei ik. En toen bedacht ik me dat we beneden nog twee oude lockers hadden staan! Ik had ze ooit gratis opgehaald bij Maren, die er vanaf wilde. Ze hebben dienst gedaan in mijn oude studio, en in mijn nieuwe huis stond er eentje in de keuken, en op de andere stond mijn printer. Nooit had ik de moeite genomen de half afgekrabde stickers eraf te halen… Tot nu! Met wat voorzichtig schrapen met een plamuurmes kwam de rommel los (het waren geen gewone stickers, nee, het waren van die rubber dingen, ellende!) en nu zien de kastjes er, zij het gebutst, weer helemaal hip uit. Ik denk er trouwens over om de poten van het onderstel zwart te spuiten of zo, maar goed, dat komt nog wel.

Toeps-Huis-12

Toeps-Huis-13

Voor mekaar?

Er is trouwens nog veel meer te doen. Zo moet mijn houten stoel een ander kleurtje. Wit, of zo, maar wellicht is grijs of mintgroen ook wel tof. Verder wil ik nog deze geweldige vitrinekast van Ikea, voor mijn Polak & Schwarz-verzameling.

Toeps-Huis-14

Toeps-Huis-16

Voor Riemer moeten we nog een mooie oplossing vinden voor z’n rommeltjes, want die zitten nu in de KLM-bak (voor maar 1 euro!) in de kast, maar dat is niet binnen handbereik.

Toeps-Huis-17

Ik denk aan zo’n rolkarretje van Ikea, dat we in het groen ook al in de keuken hebben staan. Ook wil ik graag “iets” in de hoek naast de trap. Ik heb er nu even geen foto’s van, maar in de vorige blog zie je ‘m voorbijkomen, en feitelijk is er weinig aan veranderd. Nog steeds even lelijk.

Het slaapgedeelte verdient ook nog een flinke upgrade. Die trolley en de KLM-container als nachtkastje zijn natuurlijk überhip, maar die gordijnen… Tuttig! Dat dekbed… Nog tuttiger! Dus nu wil ik deze van Urban Outfitters, en effen gordijnen. Ik moet nog bedenken in welke kleur. Ook zou het natuurlijk wel erg tof zijn om iets boven het bed te hangen. Een mooie foto, of een oude neonreclame of zo.

Voor in de studio heb ik mijn zinnen gezet op een geweldige lamp. Zoiets. Een oude fabrieks-tl die nog het meest lijkt op een atoombom uit de eerste de beste science fiction-film. Kortom… We zijn nog wel even zoet.

3 reacties op “Buurman en Buurman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *