Bestel nu mijn boek: Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

2 april 2019 is ‘ie verschenen: mijn boek over autisme. Of, zoals mijn uitgever het mooi omschrijft:

Autisme; da’s toch dat je heel snel lucifers kunt tellen, en weet dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… Nee. Bianca Toeps legt in haar boek Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.
Op een frisse en luchtige manier beschrijft Bianca de verschillende situaties waar iemand met autisme tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze tips: waarom je iemand met autisme soms beter kunt mailen, wat je doet als iemand je liever niet aankijkt en vooral: waarom het geen compliment is als je zegt: ‘maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’

In het boek leg ik je uit hoe autisme voor mij voelt, neem ik je mee langs oude en nieuwe theorieën en deel ik ongemakkelijke situaties uit mijn jeugd. Ook komen een aantal andere mensen met autisme aan bod, waaronder Zjos Dekker en Christina Curry.

Je bestelt het boek op bol.com via deze link. Ontzettend bedankt!

19 reacties op “Bestel nu mijn boek: Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit”

 1. Eline schreef:

  Komt er ook een mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van jouw boek te bestellen?

  Liefs, Eline

  1. Toeps schreef:

   Hoi! Ik denk het wel, maar dat moet ik even met de uitgever bespreken, hoe dat precies zou moeten werken.

 2. Heleen schreef:

  Leuk, ik wil graag je boek reserveren,
  (ook leuk gesigneerd!)
  en ik wil graag op de hoogte gehouden worden.

 3. Dagmar schreef:

  Klinkt als een mega goed boek!! Deze ga ik ook zeker weten bestellen.

  En ja, een gesigneerde versie zou inderdaad top zijn. 😀

 4. Karlijn schreef:

  Hoi! Ik heb je boek binnen maar ik kan je nog niet vertellen wat ik er van vind. Mijn vriend, die helemaal niet van lezen houdt, heeft het boek ingepikt. Hij zit regelmatig te gniffelen en moet na elke bladzijde vertellen wat hij zo leuk vond of herkent in mij. Dus ik denk dat je boek leuk is. Morgen als hij aan het werk is, ga ik beginnen met lezen.

  Zojuist vraagt hij zelfs nog of ik het licht even aan kan doen. Hij kon het niet meer goed lezen… Hahah

  1. Toeps schreef:

   Hahahaha!

 5. Elke schreef:

  Hoi Bianca

  Ik zou je boek graag willen lezen, bij voorkeur digitaal.
  Weet je of er ook een e-book versie van komt?

  Alvast bedankt!
  Groetjes
  Elke

  1. Toeps schreef:

   Er is ook een ebook van!

   1. Elke schreef:

    Ik zag het inderdaad op Kobo.
    Maar (nog) niet op bol.com.
    Klopt dat inderdaad? Want nu lijkt het als je jouw boek bij bol.com opzoekt, of er alleen een paperback beschikbaar is…

 6. Emma schreef:

  Je boek is zo fijn om te lezen, ik ga ‘m ook zeker aan mijn vriend uitlenen! Ik kan soms moeilijk uitleggen waarom bepaalde dingen wel of niet lukken (of de crux is meer: dan wel en dan niet) en dan lees ik jouw voorbeelden en denk ik, ‘wow dat is het precies.’ Zo fotografeer ik graag bij festivals, juist omdat de camera mij in een drukke omgeving een houvast geeft en een reden om er bij te staan zoals ik erbij :’) Het lijkt sociaal maar is het stiekem niet.
  En op school tekende ik vaak cirkels tijdens de lessen – docenten werden doorgaans boos omdat ik volgens hen niet zou opletten, maar het doodlen hielp mij juist bij het verwerken van de informatie… Allemaal dingen die neurotypische mensen verkeerd opvatten, helaas. Hopelijk brengt dit boek een aantal mensen dichterbij meer begrip voor autisme in al haar facetten!

 7. Emma schreef:

  Eindelijk uit! Heel grappig dat je Maan noemt in je boek, ik werkte 2 jaar geleden bij een winkel in Utrecht en zag haar tot 2x toe bij de kassa en herkende haar van Deviantart en heb echt ontzettend awkward gedaan- volgens mij de 2e keer zelfs nog dat van DA tegen haar gezegd en echt bij mezelf gedacht STFU wanneer leer je eens normaal doen in sociale situaties D:

 8. Heleen schreef:

  Ik dacht dat ik al gereserveerd had, maar dat is waarschijnlijk niet zo….? Ik wil je boek graag ontvangen om autisme (meer) te begrijpen. Heleen http://www.coachningnhn.nl

 9. Maarten Boots schreef:

  Hoi toeps,

  Hartelijk gefeliciteerd met je (1.5) & 2e druk!

  Als mede-autist ben ik best nieuwschierig hoe jij je wereld heb weten te beschrijven.
  Ik zou daar toch wel veel moeite mee hebben.

  Een van mijn eigen “tikjes” is dat ik graag lees.

  Nu heb je de vraag voor gesigneerde exemplaren al gehad.
  Mijn vraag is dan ook of je daarover al overleg hebt gehad met je uitgever.

  Ik lees en verzamel graag (gesigneerde) boeken van (voor mij) interesante schrijvers en/of bekende personen.

  Wat het antwoord ook word, ik wens je in ieder geval het allerbeste.

  Vriendelijke groet

  Maarten

  1. Toeps schreef:

   Er is op dit moment even geen plan voor gesigneerde exemplaren, behalve dan wanneer ik ergens een live praatje geef. Ik heb er trouwens ook vijf gesigneerd voor boekhandel Van Piere in Eindhoven, maar ik vermoed dat die op zijn… Maar je zou het kunnen checken.

 10. mark schreef:

  hey, uit nieuwsgierigheid voor mn vriendin die engess is;
  zijn er plannen om je boek naar het engels te vertalen?

  1. Toeps schreef:

   Ik ben er heel erg mijn best voor aan het doen!

 11. Rosanne schreef:

  Hey wat een fantastisch boek zeg! In een ruk uitgelezen. Precies het boek wat ik ook wilde schrijven, maar dat scheelt mij weer een hoop gedoe ;p echt knap hoor!
  Groetjes Rosanne
  (Lees ook mijn autisme-blog: http://www.ikbenrosanne.nl )

 12. Yvonne schreef:

  Wat een feest van herkenning, jouw boek, heerlijk om te lezen, fijne layout.

 13. Yvonne schreef:

  En ik had nog nooit van die Intense World-theory (yes!) gehoord, dank je. Die ToM vond ik altijd zo vreemd.

  En door jouw boek besef ik dat mijn overeten (eetbuien) in tijden van overprikkeling een vorm van stimming zijn!

  Ik weet pas sinds 4 jaar (ik ben 54) dat ik autist ben en heb veel gelezen, maar jouw boek is een van de beste die ik tot nu toe gelezen heb. Dank je :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *