Blossom Books

Voor Blossom Books bouwde ik een website met een boekenarchief dat automatisch gekoppeld is aan de auteurs, een webshop, en een speciale onderwijspagina met extra informatie. Ook heeft de uitgeverij een blog, waarop ze regelmatig acties en nieuwtjes delen.

Ik bouwde de website zo dat de dames achter Blossom Books elk boek maar één keer hoeven in te voeren, zodat zij zich kunnen richten op waar ze goed in zijn: boeken uitgeven!

De website is in 2023 omgebouwd tot WooCommerce-webshop. Hiervoor zijn de boeken in hun bestaande vorm omgezet naar producten, zodat we niet elk boek als nieuw shop-item hoefden in te voeren. De webshop is geïntegreerd met het GfK, zodat de verkoopcijfers van de shop meetellen voor de Bestseller Top 60.

Bovenaan de homepage vind je een slider en een aantal uitgelichte boeken, waarvan sommigen een actie-badge hebben.

Boeken zoeken

Boeken, daar draait het natuurlijk allemaal om. Op de boekenpagina (of productpagina) wordt alle informatie ingevuld, zowel voor de gewone site, als, indien van van toepassing, de onderwijswebsite

Boeken kunnen aan schrijvers worden gekoppeld, of vice versa. Deze koppeling werkt twee kanten op, dus zodra je een boek aan een schrijver toekent, verschijnt het boek ook op het schrijversprofiel. Makkelijk!

Aan de rechterkant kan de gebruiker filteren op thema en/of categorie. Op de onderwijswebsite zijn hier meer opties te vinden, bijvoorbeeld een vinkje voor enkel Nederlandse auteurs, en vinkjes voor het onderwijsniveau.

Er is gezocht op de Hoofdzaken-serie

Wanneer een boek in twee edities is uitgebracht, kan er een alternatieve cover worden toegevoegd, die te zien is als de gebruiker met de muis over de afbeelding gaat. Onderin zie je ook het veld om de schrijver(s) te koppelen, en rechts zie je de categorieën en thema’s.

Onderwijs

Lezen op school moet, maar als het dan toch moet, laat het dan in ieder geval leuk zijn! Blossom Books wilde een onderwijswebsite waarop docenten kunnen zoeken naar thema’s die hun leerlingen zullen aanspreken. Ook de homepage en blogs op dit onderdeel van de website zijn anders. Maar dat wordt allemaal al snel duidelijk, want de steunkleur van het onderwijsgedeelte is niet mintgroen, maar donkerrood.

Echte Amerikaanse jongens, de gewone pagina. Met een link naar het eerste hoofdstuk, en de hashtag-links naar zowel Twitter als Instagram.
Echte Amerikaanse jongens, de onderwijspagina. Met veel meer informatie, bulletpoints voor docenten en een pdf van de lesbrief om te downloaden.

Mobiele apparaten

Natuurlijk is de website ook geschikt voor mobiele apparaten. Zowel het reguliere menu als de filters zijn uitklapbaar, en het design van de website wordt aangepast aan het smallere formaat van de mobiele schermen.

Bekijk de site van Blossom Books hier. Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan gerust contact met me op via nerd@toeps.nl