MAAN BLOG #14 – Sugar

De soundtrack van mijn reis is sowieso Robin Schulz’s “Sugar”. Met m’n oortjes in en dat nummer aan doorkruiste ik de laatste 10 dagen pastelcity Hongkong.

First and foremost meette ik Bianca bij Disney! Yolo, direct uit het vliegtuig vanuit Singapore door de Disney-gekte in. Gelukkig was het rustig en heel gezellig met Bianca, meer daarover HIER.

De volgende ochtend ging Bianca alweer terug naar Tokio en bevond ik me moederziel alleen in een grote, druilerige stad. Mijn plan was eigenlijk om lekker rustig veel aan m’n website en editwerk te doen, maar dat is niet helemaal gelukt. Gelijk de eerste eenzame dag ontmoette ik Luke, een Hongkong-veteraan die me op sleeptouw nam – en als je niet alleen wilt zijn kan je in Hongkong ook gewoon in ’t park gaan zitten tot er iemand een praatje komt aanknopen.

Hongkong at night..

’s Nachts ronddwalen kan perfect (én veilig) in deze stad

Allereerst: de energie van de stad is geweldig! Waar je ook bent: er is wat te zien, te doen en als je er voor open staat kan je met iedereen een praatje te maken. Jonge Hongkongers spreken vaak goed Engels en de mensen die ik ontmoet heb vonden het leuk om te praten over hun leven in een van de duurste steden van Azië. En, ook wel makkelijk: Hongkong is gewend aan grote hoeveelheden toeristen en expats waarmee het ook weer simpel is om een praatje te maken.

(Also, mocht je gaan, koop op het station/vliegveld een octopuscard (onze OV-chipkaart) en een local simcard met internet voor 8 ekkies bij de 7eleven. De stad is goed ‘globaal’ te navigeren, maar voor een precies adres had ik bijna altijd mn internet nodig.)

IMG_0577xkleinxklein

Vhils’s tentoonstelling ‘Debris’ + HK Skyline

Ik moet zeggen, ik heb veel doelloos rondgewandeld en ben veel aangehaakt bij ‘Hongkong-kenners’ dus mijn trip was erg… Divers? Een wat groter fotoverslagje op m’n tumblr!

De eerste dag heb ik “mijn” buurtje (Tin Hau) een beetje verkend en was ik ’s avonds met dank aan Luke op een iets te hippe galerie-opening in Central. Dan even heel kort wat random aanraders: Shopping malls inlopen in Mongkok (denk: live eBay), aan de zeekant chillen (bijvoorbeeld boven bij Tsim Tsa Shui), de bergkant van Honkgong-city random omhoog lopen, je lokale supermarkt (7/11 of Circle K): Ontbijt! Simcards! Drinken!

Ook leuk: Tinderen om mensen te ontmoeten (vermeld wel even of je wil chillen, of ehm, meer), het dak van je airbnb/hotel op (proberen te komen) en daar ontbijten, ’s nachts door de stad lopen (mooi & veilig), eten bij One Dim Sum, Asahi drinken (als je van bier houdt) en Sham Shui Po voor electronica & goedkope SD-kaartjes (ik kocht alles van een Wacom tot lelijke blauwe hoesjes voor m’n mac/mobiel/blauwe oordopjes!).

Ontbijten op het dak <3

Ontbijten op het dak!

Dan kan ik ook nog aanraden om naar de peak te gaan (als het wél een heldere dag is, hehe…),eventueel in de tram, maar er gaan ook bussen.

prachtig uitzicht over de stad! (Hehe, oprecht wel)

Prachtig uitzicht over de stad! (Hehe, 5 meter verder oprecht wel)

De ferry te nemen van HK Island naar Kowloon of een van de omliggende eilanden:

Selfie op de ferry, kost bijna niks met je octo-card en is zo mooi! *-*

Selfie op de ferry, kost bijna niks met je octo-card en is zo mooi! *-*

IMG_0862klein

Uitzicht op Lamma-Island vanaf het Family trail, liefde!

En een van mijn favorieten: naar goldfish-street te gaan (en flowerstreet) om je te vergapen aan alle soorten vissen & dieren die ze daar verkopen (#nerd):

IMG_0993xkl

Flower-street.. Een straat vol (nep)bloemen!

IMG_1027xkl

Ohh, goldfish-street!

Fishies

Fishies!

IMG_1043

En ehm, frogs!

Pff, en dan nog meer tips. Club XXX was leuk, rustige avond maar fijne vibe, random op straat drankjes doen in het redlight-district is leuk vanwege de mensen die langskomen, foto-meets zijn aan te raden (zie onder), in het park hangen, piesen bij de McDonalds (schoon, gratis en 24/7!) en de tram op Hongkong-island nemen is ook superleuk. Heel erg kort gezegd: Ik heb niks aan mijn website gedaan, niet zoveel editwerk, maar kom zeker nog eens terug in Hongkong!

Aangezien ik inmiddels alweer in Seoul zit (waar ik binnenkort voor de superserieuze skin/pukkel-treatment ga! Jawel!) kan je mn updates ook – iets meer real time– volgen op m’n insta of Facebook.

XX Maan

Photo-meet met Jerry Yam!

Foto van de foto-meet met Jerry Yam – aanrader!

One Dim Sum met Luke - aanrader

One Dim Sum met Luke – aanrader

IMG_0602xklein

Random slangendrankjes uit de 7/11 – afrader (Kater!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *