MAAN BLOG #13 – Sing goodbye

12:23 local time (05:23 NL-tijd) – Zit ik dan, in Hongkong, in een weinig pittoresk koffiezaakje genaamd “Pacific Coffee”. Het interieur is een shabby aftreksel van Starbucks, muzikale omlijsting door liftmuziek met een heel lekker broodje en best oké-e koffie. Maar goed, het uitzicht is leuk en ik moest wat eten wou ontbijten en weer eens een blogje typen. Aangezien ik gister (inmiddels alweer even geleden) in Hongkong aan ben gekomen lijkt het me tijd voor een update van mijn laatste weekje in Singapore!

Vorige week besloot ik in m’n eentje de stad te gaan verkennen (Cheryl had een afspraak bij de dokter) en naar Marina Bay en de Gardens te gaan. Beide zijn futuristische verschrikkingen die mega imposant zijn. Marina Bay is een sjiek hotel + winkelcentrum met zwembad on top (deed me denken aan de rijke mensen wereld uit de film District 9) en the Gardens is een mooie tuin met een paar gigantische, neppe bomen in het midden. Nou ben ik nog steeds niet zeker waarom er precies neppe bomen in een tuin moeten, maar het resultaat is spectaculair.

image

Marina Bay Sands

image_1

Incluis neppe boom van de Gardens

Ik liep nog even verder naar Marina Bay Barrage en dat kan ik iedereen aanraden. On top of the building heb je spectaculair uitzicht over de baai, mensen komen er sporten, picknicken en vliegeren. Ik heb er heerlijk zitten lezen tot ik honger kreeg en bij de hawker (een voedsel-marktje) daar wat ben gaan eten.

image_2

Bovenop de Barrage!

Op donderdag heb ik m’n nieuwe liefde ontmoet, m’n eigenste MacBook Air. Superfijn om gewoon overal te kunnen werken en editten en alles <3 (jawel, mijn blogje type ik er ook op). Hier in het koffietentje zit iedereen te werken op z’n laptop, I fit right in. Daarvoor deed ik m’n werk op Cheryl’s laptop, ik kan ’t toch niet laten om helemaal niks te doen hier (blije workaholic).

Need I say more? Inmiddels heb ik 'm voorzien van een heerlijk lelijk mintgroen omhulseltje!

Need I say more? Inmiddels heb ik ‘m voorzien van een heerlijk lelijk mintgroen omhulseltje!

Daarna kwam de grote shoot-marathon. Ik fotografeerde Cheryl op haar favoriete manier, supersexy in bad, en de dag erna (na het babysitten op fluffy) fotografeerde ik ‘r een stuk filmischer bij het zwembad/tennisbaan/dak van de flat. De dag daarna fotografeerde ik haar en Antoine, d’r vriendje, samen. De shots zijn heel verschillend geworden, van porny-pretty-sexy naar filmisch naar sexy-vintage-romantisch..

Fluffy. He has trouble going to the toilet. I am suprised he can go to the toilet anyway.

image_9

Backstage bij de sexy shots… In bad!

IMG_0030-Editxxklein

Cheryl by night

IMG_0383-2

En de couple-pictures… Meer op mn fotoblog, later!

We aten tussendoor nog heerlijke burgers bij Fat Boys Singapore (aanrader!), lekker bij P.S. Cafe, meer hawker-food en op de laatste maandag waren Cheryl en ‘r vriendje pappig (lui) dus ben ik na een rondje zwembad de buurt nog eens gaan verkennen. Ik vind het stiekem heerlijk om in een vreemde stad gewoon een beetje doelloos te gaan wandelen, zo kom ik dingen tegen die ik anders niet gezien zou hebben en ik blijf benieuwd wat er om elke straathoek te zien is.

Dinsdag stond ik verbazingwekkend vroeg op – om 11:15 ging m’n vliegtuig naar HK – wat soepel ging. Ik nam vanaf HK airport de bus/metro naar Bianca/Disney en stapte enigszins verwilderd meteen die sprookjeswereld in. Het park is klein maar mooi en het was heel gezellig met Bianca. Het voelt heel bijzonder om vrienden te ontmoeten in het buitenland en kreeg meteen handige tips van ‘r die ik nog niet opgevolgd heb, hehe. En haar hotel (waar ik mocht crashen) had een suuuuuuupermooi uitzicht!

image_13

Naar Disney!

uitzicht *-*

Uitzicht *-*

Dan is het nu dinsdag. Bianca vloog terug naar Tokyo en ik ben alleen en zit in een koffietentje. Hongkong is grijs, mistig en druilerig en daarmee sprookjesachtig. De ultieme urban jungle. Mijn plan voor de dag is mijn boodschappenlijstje te voldoen, bij de vega tent om de hoek van m’n airbnb eten en vanavond naar een expo te gaan – blijkbaar is er een groot art-event in town!

Ik heb er zin in!

HK straatbeeld

HK straatbeeld

p.s.: Volg me op mn tumblr, m’n insta of op Facebook voor meer foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *