Vera Luijendijk verkoopt couture van BN’ers met Second Stage Vintage

Een paar jaar geleden stalen tweeling Vera en Elza Luijendijk de show. De modellenzusjes werden geroemd om hun sterke blikken, en terwijl Vera haar middelbare school afmaakte, scoorde Elza de grote campagnes. Maar toen werd het rustig…

Tót ik een mailtje kreeg van Vera: de uitnodiging voor de opening van haar BN’er-vintagewinkel. Huh, een vintagewinkel? Met kleding van bekende Nederlanders? Wat een carrièreswitch! Daar wilde ik meer van weten. Dus ik nodigde Vera uit, samen met een aantal stukken uit haar collectie, voor een kleine shoot!

IMG_6211-Editc

Vera in een jurk van Addy van den Krommenacker, gedragen door Sandra Reemer

Fashionmilk: Vertel eens, doen jij en je zus nog modellenwerk?
Vera: Op dit moment ben ik niet bezig met modellenwerk. Een jaar geleden heb ik mijn eigen winkel geopend, Second Stage Vintage. We verkopen vintage haute couture en designerkleding gedragen door bekende Nederlanders. Ik ben hier ontzettend druk mee en ik heb momenteel dus helaas geen tijd om dit met modellenwerk te combineren. Elza is ook met iets anders bezig, ze doet een acteeropleiding in Florida.

FM: Hoe ben je op het idee gekomen de winkel te beginnen? Was het iets wat je altijd al wilde?
V: Een jaar geleden belde mijn vriendin Elisah Baijens mij op en vroeg ze of ik haar ergens mee kon helpen. Ze had van haar moeder, Liesbeth List, een hoop haute couture gekregen om te verkopen via eBay.

Na een dagje brainstormen kwamen we op het idee om een webshop te beginnen waar we deze bijzondere kleding zouden verkopen. Wanneer we de kleding op eBay zouden hebben gezet, zou het verhaal verloren gaan en dat zou heel jammer zijn.

Het idee ontwikkelde zich en we bedachten ons dat er waarschijnlijk veel meer bekende Nederlanders zijn met een overschot aan kleding die ze niet meer zullen dragen, omdat ze het al een keer hebben gedragen naar een première of gewoon niet meer passen.

IMG_6484-Editc

Vera in een (groene) jurk van Ronald Kolk, gedragen door Liesbeth List

FM: Hoe regelen jullie kleding van BN’ers?
V: In het begin zijn we veel naar premières geweest om hier bekende Nederlanders aan te spreken. Ook hebben we via de mail contact gezocht. Toen we een maand open waren begonnen de BN’ers naar ons toe te komen, omdat ze via een collega of in de media van ons gehoord hadden. We verkopen op dit moment kleding van onder andere Wendy van Dijk, Kim-Lian van der Meij en Tineke Schouten.

FM: Loopt het goed? Heb je er elke dag werk aan?
V: Het loopt heel goed. Iedere maand verkopen we meer dan de maand er voor. We zijn er dan ook heel druk mee. Soms hebben we periodes waarin we 7 dagen in de week werken van 8 uur in de ochtend tot 12 uur ’s nachts. Heel vermoeiend, maar we vinden het heel leuk om er mee bezig te zijn. Gelukkig merk ik dat we snel leren hoe we dingen sneller kunnen doen en hoe we dus tijd kunnen besparen. Hierdoor kunnen we de laatste tijd ook af en toe een dagje vrij nemen.

IMG_5940-Editc

Vera in een creatie van Sue Wong, gedragen door Tineke Schouten

FM: Wat houdt het werk in?
V: We doen heel veel verschillende dingen, hierdoor blijft het heel interessant. We maken zelf de productfoto’s voor de webshop, we bezoeken veel netwerkgelegenheden en premières, we hebben zelf de website ontwikkeld en zelf de winkel ingericht. We regelen ook de promotie, zo regelt Elisah interviews met bijvoorbeeld RTL Boulevard, Koffietijd en Radio 538 en regel ik de campagneshoots.

Ook geniet ik er echt van om in de winkel zelf bezig te zijn en mensen aan te kleden en met een blij gevoel onze winkel te zien verlaten. Het leukste is het kunnen samenwerken met een goede vriendin en het minst leuke is de administratie, haha.

FM: Wat is je gaafste artikel ooit?
V: Moeilijk! Er zijn een aantal artikelen waar ik echt verliefd op ben. Een van mijn favorieten is een blauwe avondjurk van Monique Collignon, gedragen door Ruth Jacott. De jurk valt als een waterval om je lichaam, is geheel bezet met pailletten en heeft een prachtige sleep. Binnenkort komen er nog veel nieuwe accessoires bij van Mariska van Kolck. Hier zitten ook echt prachtige dingen tussen.

IMG_6350-Editc

Vera in wederom een jurk van Ronald Kolk, uit de kast van Liesbeth List

FM: Hoe zie jij de toekomst? Modellenwerk, de winkel, of misschien wel iets heel anders?
V: Het zijn twee beroepen waar ik heel veel van hou. Ik ben zeker van plan het modellenwerk weer op te pakken. Ik wil het heel graag combineren met Second Stage Vintage. De opstartperiode is nu achter de rug, er was toen zo veel wat we nog moesten ontdekken. Hoe langer we bezig zijn, hoe sneller we in bepaalde dingen worden. Wanneer ik meer tijd heb wil ik weer aan de slag als model. •

De foto’s bij deze shoot zijn gemaakt door mij, Toeps. Bekijk meer van mijn werk hier. Haar en make-up werden verzorgd door Charlotte van Beusekom. Bekijk de webshop van Second Stage Vintage hier.

PS: Wist je dat Second Stage Vintage nu op hun Facebook-pagina een jurk van Kim-Lian van der Meij verloot? Check het snel!

Een reactie op “Vera Luijendijk verkoopt couture van BN’ers met Second Stage Vintage”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *