Toeps, the underexposed stock model

“Hey, heb jij eigenlijk wel eens je stockfoto’s ge-Google Image Search-t?”, vroeg Melissa me laatst. Hmm, nee, eigenlijk nog nooit.

Note tussendoor: Stockfoto’s zijn foto’s die te koop zijn op websites als iStock en GettyImages. Deze foto’s kunnen dan door de koper gebruikt worden voor advertenties, artikelen en noem maar op. Als model krijg je hier eenmalig voor betaald; dit zijn dus doorgaans geen jobs voor goede, agency represented modellen. Eerder voor amateurs als ik, haha.

Toen ik, jaren terug, voor Katja ofwel Iconogenic poseerde, kón je nog helemaal niet op plaatjes googlen. Waar je stockfoto’s terechtkwamen? Joost mag het weten! Inmiddels is het met een muisklik gedaan, dus ik dacht, laat ik mezelf eens opzoeken. Het resultaat verraste me. Nee, zo beroemd als Ariane, the overexposed stock model ben ik nog niet, maar het begint ergens op te lijken!

De eerste keer

Het was 2010 en ik liep met mijn mams in de Primark, toen ik mezelf voor het eerst tegenkwam. Mijn moeder wilde een kussen kopen, en ik spotte ineens… Mezelf!

kussen1

Deze foto besloot ik dus als eerste te googlen, en waar ik allemaal wel niet voor gebruikt word:

1. Goedgekeurde Israëlische matrassen

yokra.new

2. Italiaanse beugels tegen het snurken

Screen Shot 2015-12-01 at 18.46.04

3. Een Frans medicijn voor goede nachtrust

dergam-dorzen-60-comprimes

4. Een of ander systeem met rustgevende slaapgeluidjes

6727_soundsleep

50 shades of Toeps

Dan deze foto. Melissa kwam direct hiermee op de proppen: mijn eerste eigense roman! Of zo. Lol, eigenlijk zou ik dat boek moeten kopen!

12277177_10154349900769829_2118049957_n

Bitchez

Deze website vindt het leuk om even mijn haar af te zeiken. Bedankt hey.

Screen Shot 2015-12-01 at 19.16.09

Deze Litouwse motivational poster maakt het nog even wat bonter. “Als je geen indruk kan maken met je looks, doe het dan met je intelligentie!” Dus, dus… Ik ben lelijk? *rent sobbend naar een donker hoekje*

demotyvacija.lt_Jei-negali-suzaveti-groziu-suzavek-protu_131335542834

Kweenie

Sommige sites begrijp ik niet helemaal. Dit lijkt me iets met een boekenclub?

Screen Shot 2015-12-01 at 19.11.33

En dit, ehm…? Wie het weet, mag het zeggen!

Screen Shot 2015-12-01 at 19.11.59

Hands up

Maar het aller-, allerberoemdst zijn mijn stock-handen. Die sieren zo’n beetje de website en winkel van elke nagelsalon ter wereld.

1

3

Tell me!

Kom jij me ook ergens tegen? Please, do tell! Ik vind het ontzettend grappig om mijn hoofd (of handjes) ergens tegen te komen, dus stuur maar door!

3 reacties op “Toeps, the underexposed stock model”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *