Robin Schenk is de curvy Romee Strijd

Drie jaar geleden werkte Robin Schenk als “straight size” model in New York, maar sindsdien is er veel veranderd: Ze is mama van dochtertje Luna (bijna 2), woont samen met haar vriend Joren in de Pijp in Amsterdam, doet een styling-opleiding en werkt als head of styling bij Eric Elenbaas Agency. En toen kwam daar een scout voorbij, die vroeg of ze het tóch nog een keertje wilde proberen – als curvy model.

Dat Robin heeft ingestemd, blijkt wel uit de foto’s bij dit artikel. Ik maakte ze – haar eerste modellenfoto’s met haar “nieuwe” lichaam. Ik was benieuwd naar de ervaringen van een model dat beide werelden kent. Ook vroeg ik me af hoe Robin die omschakeling heeft ervaren. Daarom, good old Fashionmilk style: een interview!

_MG_1278cbw

_MG_1375c

Toeps: Je hebt een tijdje als “regular size” model gewerkt. Hoe was dat, en wat heeft je doen besluiten te stoppen?

Robin: Klopt, ik werd in 2012 gescout in het Vondelpark, toen ik aan het oppassen was. Enkele dagen later had ik een testshoot en twee weken later zat ik in het vliegtuig naar New York! Supertof en spannend allemaal. Zeker een ervaring die ik nooit had willen missen. Ik heb prachtige plekken gezien, leuke mensen ontmoet en heel veel geleerd.

Toen ik werd gescout was ik net ziek geweest, waarbij ik weinig/niks kon eten en dus ook de nodige kilo’s was verloren. Je raadt het al; toen ik eenmaal aan het werk was als model kwamen die kilo’s er ook weer bij. Ik moest echt enorm m’n best doen om in in shape te blijven en allerlei lekkere dingen laten staan. Daarnaast miste ik m’n vriendinnen en familie ook heel erg. Ik vind de benaming “regular size” trouwens grappig. Voor mijn idee ben ik nu regular size, haha!

029

Een oude foto van Robin, door Wesley Stringer

Toeps: Aiii, daar heb je gelijk in! Stom eigenlijk hè, die benamingen… Wat heeft je doen besluiten als curvy model – of dus eigenlijk “regular size” model – aan de slag te gaan?

Robin: Na de geboorte van Luna ben ik best wat aangekomen. Ik had wel in gedachten om eventueel weer modellenwerk te gaan doen, alleen het leek mij op dat moment niet haalbaar. Ik was al eens gevraagd voor curvy modellenwerk door Malou, van Linda Models, maar op dat moment zat ik nog niet goed in m’n lichaam en was ik er nog niet klaar voor om daarover na te denken.

Midden dit jaar benaderde Malou me weer. Dit keer dacht ik; waarom niet? Ik heb het modellen werk zelf altijd leuk gevonden en als ik nu niet enorm m’n best hoef te doen om skinny te worden en blijven, is het het proberen waard. Ik moet zeggen dat de eerste keer voor de camera bij jou best even wennen was met mijn “nieuwe” lichaam, maar ik vond het wel super leuk om weer te doen!

_MG_1431c _MG_1365c

Toeps: Ja, het lijkt me ook best heftig!

Robin: Ik heb me een beetje ingelezen en verschillende curvy modellen opgezocht, en ik denk dat je als curvy model misschien nog wel sexier en trotser op je lichaam moet zijn dan als “regulier” model.

Toeps: Nou, wat mij betreft mag je trots zijn! Je lijkt precies de curvy Romee Strijd, dus ik zou zeggen, Victoria’s Secret, go for it, haha! Droom je van New York, of hou je het toch liever dichter bij huis? Wat is je favoriete wereldstad?

Robin: Is het heel erg als mijn antwoord op deze vraag Amsterdam is? Haha! Ik ben gek op Amsterdam, de straten, de huizen, de grachten, de sfeer en je bent op je fiets overal zo! NY is natuurlijk te gek en London is ook super! Maar Amsterdam is echt als thuis, lekker burgerlijk, haha!

En over lekker burgerlijk gesproken: Je kan me echt wakker maken voor reality-series, van de ergste vorm; Real Housewives, letterlijk álles op MTV; Are You The One, Ex On The Beach, Geordie Shore… En HNTM, en dan vooral daarna lekker de recaps lezen, hint hint… •

_MG_1362c

Robin wordt vertegenwoordigd door Linda Models. Volg ook haar Insta: @robinschenk. Alle foto’s (behalve de oude) zijn gemaakt door mij, Bianca Toeps, en mogen niet zonder toestemming en naamsvermelding gebruikt worden in andere media. Visagie bij deze shoot werd gedaan door Charlotte van Beusekom.

Enne, die recaps… Vanaf 31/8 staan ze weer voor jullie klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *