Wanna be on top (model)?

Op een avond in oktober, tijdens de opening van een H&M-filiaal in Den Haag, werd ik aangesproken door één van de editors van Holland’s Next Top Model. Ze vertelde me dat het hele team elke week mijn recaps las, en we praatten over een eventuele samenwerking voor het komende seizoen.

Maanden verstreken. Ik ging naar Japan, kwam terug, hoorde dat ze weldra gingen beginnen met de productie van een nieuw seizoen, en klom in de pen. “Aan de makers van Holland’s Next Top Model“, schreef ik op mijn blog. Tips voor een nieuw seizoen, want in het digitale tijdperk vijf minuten naar huis mogen bellen, terwijl je eerder op de dag nog met een iPad in je hand stond? Hmm. Ik pleitte voor echtheid en kwam met het vlog-idee op de proppen.

Wat doe jij op datum X?

De productie las het, en een paar weken later stond ik voor de deur bij Endemol Shine in Amsterdam. “Wat doe jij op datum X*? We zouden het leuk vinden als jij iets* met de meiden doet.” *Sorry voor de vaagheid, ze stellen het vast niet op prijs als ik spoiler.

Even was ik teleurgesteld; ze wilden dat ik een teach ging geven. Ja, noem me stom, maar ik wilde ze fotograferen! Afijn. Ik gooide een hoop ideeën op tafel, en probeerde zo mijn teaching toch nog met een mini-shootje te combineren.

Ik ging weg met een vrijgemaakte dag in mijn agenda, maar zonder concrete toezegging: “We kunnen je niet beloven dat het op tv komt. Mocht er een bitchfight in het huis uitbreken, dan zijn de teaches het eerste dat we schrappen.” Maar, dan zou het alsnog online komen. Nou goed, later meer.

Een halve week ging voorbij. Inmiddels zaten we nog maar een week voordat de opnames van start zouden gaan, maar er was nog verbazingwekkend weinig geregeld. Zelfs op de vraag waar de reis naartoe zou gaan, konden ze me geen antwoord geven: “Dat weten we nog niet, dat hangt af van de sponsors.” Wow.

Grmbl

En toen werd ik gebeld. Slecht nieuws. “We hebben net vergadering met RTL gehad, en zij zijn contractueel verplicht het nieuwe jurylid al deze teaches te laten geven!” Het nieuwe jurylid? Wie mag dat wezen? “Dat mag ik nog niet zeggen, maar je kent haar sowieso!” Oké. En met dank aan dit nieuwe-jurylid-met-dik-contract moet “mijn” aflevering op de schop?

Hmm. Het zal toch niet zo zijn dat dit jurylid straks met al mijn tips en ideeën goede sier gaat lopen maken, de modellen dik aan het vloggen slaan en Toeps hier in de recaps verslag mag doen van shoots en challenges op locaties die ík nota bene heb bedacht?!

Afijn. “Misschien kunnen we nog wel íets samen doen”, aldus de productie. Het lijkt me ontzettend leuk. Nog steeds. Ook al is het maar voor online. Maar de opnames zijn in volle gang en er is nog steeds niks gepland. Of zou dat zijn omdat tv-productie écht zo last-minute is…?

8 reacties op “Wanna be on top (model)?”

 1. Anouk Spruit schreef:

  Ahh shit, zou echt klote zijn als ze jouw ideeen gebruiken voor de afleveringen

 2. Jessica schreef:

  Hoi Bianca! Wat raar allemaal! Ik was zelf uitgenodigd voor de screening waar het super slecht geregeld was. We moesten uren buiten wachten in de velle zon, zonder schaduwplekken of eventueel flesjes water of iets. God mag weten wat ze aan het doen waren. Het was echt totaal niet zoals je op tv ziet en wat je op tv ziet was puur voor de show opgenomen. Is natuurlijk niet erg, is meer mijn foute verwachting die ik had van het programma. Ik hoop dat je toch je plekje krijgt!

 3. Jessica schreef:

  Wat raar allemaal! Ik was zelf bij de selectieronde met de eerste opnames en daar was het ook echt super slecht geregeld. Sommige meiden hadden het zelfs opgegeven en earen weggegaan. Ik hoop dat je toch nog een plekje kan krijgen!

 4. Sharon schreef:

  Pff het TV-wereldje. Ik heb daar echt he-le-maal niks mee (maar toch kijken en zeuren he?). Ik hoop voor je dat je op een of andere manier nog erkenning krijgt voor je ideeën.

  1. Sharon schreef:

   Ik bedacht me net trouwens ook: kan dit hele gedoe niet te maken hebben met die vete over het body-shamen, door een niet nader te noemen persoon uit de jury?

   1. Toeps schreef:

    Wie weet! Nee, ik denk dat het “gewoon” om geld en business gaat.

 5. Nienke schreef:

  Ik heb het vermoeden dat Anna Nooshin het nieuwe jurylid is.
  Ze spreekt in haar vlogs over opnames, waarover ze niks mag vertellen.
  Daarnaast vlogt ze de komende weken niet, ik denk i.v.m. de reis van laatste kandidaten?

  1. Toeps schreef:

   Je hebt helemaal gelijk. Was er inmiddels ook achter, ze is ook te zien op foto’s gemaakt bij De Trap in Rotterdam, waar de meiden catwalk lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *