Nikki wint Holland’s Next Top Model 2013

Onderweg naar de finale van Holland’s Next Top Model sluiten wij van Team Fashionmilk een weddenschap af: elke keer als we Blurred Lines of Get Lucky horen, trakteren we op ijs. We zijn nog niet binnen of Get Lucky knalt uit de speakers: I scream icecream!

IMG_0639

Op het scherm telt een grote klok af tot de show gaat beginnen. Normaal gesproken beginnen modeshows altijd fashionably late, maar deze live-uitzending begint natuurlijk precies op tijd. In ontwerpen van Mattijs van Bergen komen de finalisten op. Fred gooit er een Roekoe Roekoe in, en de jury vertelt ons dat er nog een extra prijs is toegevoegd: het winnende model vliegt overmorgen al naar Mallorca, om daar door een superteam te worden klaargestoomd voor de shows dit najaar. Eh, februari. Afijn, hier valt al een potentiële winnaar af, eigenlijk. Anke heeft zo’n stoomcursus namelijk helemaal niet nodig. Op dat moment zijn wij nog helemaal into Bo.

Een feestelijke begrafenis

Tijdens de pauze gaat de publieksopwarmer tekeer: “Het lijkt hier meer een begrafenis! Er moeten nog vijf schepjes bovenop!” Oké! Blurred Lines wordt ingestart, dus wij zijn blij: meer ijs!

IMG_0651
Cheyenne start het feestje van MaryMe-JimmyPaul met ballonnen!

IMG_0656
IJS! IJS! Demy snapt het…

De modellen lopen in outfits van MaryMe-JimmyPaul hun tweede run. Zangeres Krystl zingt ook háár versie van Blurred Lines, terwijl de modellen met uitvergrote ijsjes over de catwalk lopen. IJsjes, seriously! Wij gaan ze met dozen tegelijk inslaan, je snapt het.

IMG_0667
Ik ben Anke en ik heb een kubus aan

Walsen in Paushuize

We krijgen beelden te zien van een van de shoots die de modellen nog gedaan hebben, in Paushuize in Utrecht. De meiden kregen een prachtige jurk van Edwin Oudshoorn aan, waarmee ze de wals moesten dansen.

Onze visagist, welke de oplettende kijker nog zou kunnen herkennen als Meta “ik ben een man” uit GTST, brengt nog even wat Maybelline aan, waarna de modellen hun poses striken voor fotograaf Dirk Kikstra. Al dacht Anke dat het de lichtman was, of zo.

lichtman
“Hij zag er helemaal niet uit als een fotograaf!”

Likken als een Bordercollie

Het volgende catwalkloopje is in sexy lingerie. Althans, behalve voor Anke, want die droeg een soort leren motorpak. Op de poëtische teksten van De Kraaien lopen de meiden over de catwalk. “Ik vind je lekkâh!”, roepen de heren achter hen. “Vette shit dit”, zegt Anouk.

IMG_0672
“Sexy lingerie”

IMG_0678
“Ik ga je likkâh as un bordâhcollie!”

Shooten met Sharon

Na deze show is het weer tijd voor beelden van een shoot, waarbij ook Baldijntje nog aanwezig was. Even zijn we in de war: hadden deze fragmenten in de vorige aflevering moeten zitten? Wij denken van wel, want één van de foto’s hebben we al eerder gezien: toen Daelorian te horen kreeg dat ze in de finale zou komen.

2013_sharon_nikki 2013_sharon_bo
Nikki (links) en Bo (rechts)

2013_sharon_daelorian 2013_sharon_anke
Daelorian (links) en Anke (rechts)

Bo Bo

Na weer een commercial break met de hysterische “dat kan harder!” klapman in de zaal, krijgen we nog een Bo: de speciaal uit Engeland overgevlogen Bo Saris! Ik zie jullie denken, wie?! Grapje. Het is gewoon Boris. Idols, keep the soul alive, die.

IMG_0681
“Kip met cola light!”

Tijdens het optreden van Boris lopen de modellen in beeldschone jurken van Dennis Diem over de catwalk. Deze ronde verloopt niet helemaal eerlijk, want Daelorian en Bo lopen op vreselijk moeilijke, doodenge schoenen. Anke en Nikki hebben onder hun lange jurken stiekem makkelijkere exemplaren verstopt zitten.

IMG_0682
Elfje Daelorian

IMG_0686
Pixie Nikki

IMG_0689
“Haha! Wat heb jij nou op je hoofd?!”

Shooten in onze achtertuin

Toen de covershoot voor de Glamour in beeld kwam, vielen wij even van onze stoel: DAT IS ONZE ACHTERTUIN! Zoals sommigen van jullie misschien weten, zit Fashionmilk HQ in hetzelfde gebouw als studio Ernstige Zaken. En wij hebben dit dus helemaal gemist! Terwijl we, als we op de goede dag uit het raam hadden gekeken, alles hadden kunnen zien! Aargh!

Tijdens de shoot scheurde Nikki nog uit haar broek, waarna Fred wederom lafjes riep: “Slopen is kopen!”

De coverfoto’s

2013Glamour_Nikki_zonder_vormgeving
Nikki

2013Glamour_Anke_zonder_vormgeving
Anke

2013Glamour_Bo_zonder_vormgeving
Bo

2013Glamour_Daelorian_zonder_vormgeving
Daelorian

De jury geeft live commentaar op de foto’s, waarbij Bo’s kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Freek van Touché en Sharon Mor Yosef vinden de foto niet sterk. Op dat moment was het voor Bo bekeken. Glamour gaat geen cover in de winkel leggen met een foto die niet aanspreekt. En al helemaal niet als twee mensen dat net op nationale televisie hebben gezegd. Over Nikki en Anke is men wel enthousiast.

Tamara

En dan is het tijd voor een stukje spektakel. Winnares van twee jaar geleden Tamara Weijenberg loopt mee, onder een prachtige waterval. Op de achtergrond verschijnen haar Valentino-campagne, haar Elle-cover en Harper’s Bazaar. Ja, Tamara is goed bezig. Al vertelde ze backstage nog wel een beschamende anekdote: tijdens de Miu Miu-shoot herkende ze Adriana Lima niet, en zei ze haar: “Goh, je zou eens een show moeten lopen of zo!” Oeps.

IMG_0692
Daar is Tamara!

IMG_0701
Een prachtige waterval, deze run was echt adembenemend

Het jury-oordeel

En dan is het wachten. Wachten tot de jury tot een oordeel is gekomen. Fred is intussen zo trots als een aap met zeven lullen, en het vriendje van Daelorian weet met heel veel woorden te zeggen dat hij niet onder woorden kan brengen hoe hij zich voelt. Ja, trots, net als Fred. Anouk vraagt de inmiddels teruggekeerde Sharon Mor Yosef om iets in het Nederlands te zeggen, maar verder dan “Moie maisjes?” komt hij niet. Anouk stelt een integratiecursus voor, maar die grap valt stil. Au.

Dan is het tijd voor de uitslag. Daelorian wordt vierde, haar lengte nekt haar toch. Bo wordt derde, en er gaat een lichte schokgolf door de zaal. Zou het dan toch Anke..? Het blijkt Nikki! De achttienjarige schone wint een contract ter waarde van 50.000,- bij Touché en vertrekt overmorgen naar Mallorca. Maar niet voordat ze wat vraagjes van ons heeft beantwoord!

IMG_0713
“Oh em gee!”

IMG_0724
Group hug!

Interview met Nikki

Fashionmilk: Hoe heeft Holland’s Next Top Model jouw beeld van de modellenwereld gevormd?
Nikki: Ik heb het heel positief ervaren, ik heb eigenlijk geen negatieve dingen meegemaakt.

FM: Maar vond je dat gedoe over je maten dan niet vervelend?
N: Op een gegeven moment word je er wel gek van, want ze blijven maar doorhameren. Maar ja, je weet dat je gewoon de samplemaat moet hebben. Als je niet in de kleding komt, sta je op de shoot voor lul.

Het leuke is, iedereen ziet in mijn gezicht dat ik goed ben afgevallen. Daar heb ik hard voor gewerkt.

FM: Als je de uitzendingen terugkijkt, zijn er dan momenten waarvan je denkt: “Oh god no!”?
N: Het fragment dat ik uit mijn broek scheurde, dat was natuurlijk wel gênant. Maar ik wist dat het ging gebeuren, ik zei tegen de designer: “Als ik zo beweeg, dan scheurt ‘ie!” “Dan scheurt ‘ie maar”, zei hij. Niemand werd dan ook boos toen het gebeurde.

FM: Met wie vond je het het leukst om te werken?
N: Met Sharon Mor Yosef! Sommige modellen vonden hem wat kil, maar ik had juist een goede klik met hem. •

IMG_0731

2013CoverHNTM_nikki

Wij feliciteren Nikki met haar overwinning, en wensen haar natuurlijk heel veel succes. Have fun op Mallorca!

3 reacties op “Nikki wint Holland’s Next Top Model 2013”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *