Holland’s Next Top Model 2015: Waar zijn ze nu?

Yaaaas! We hebben een jaar moeten wachten, maar dinsdagavond is het weer feest: Holland’s Next Top Model is back! In deze blogpost kijken we niet vooruit, maar blikken we terug: Wie streden er vorig jaar ook al weer om te de titel? En hoe is het die meiden uiteindelijk vergaan? Een seizoen met een verrassende wending…

AMY

We beginnen met mijn persoonlijke favoriet: guppy Amy Selena van Hattem uit Zoetermeer. Hoewel ze haar make-over (rood met een pony) niet fantastisch vond, dacht Trinity Haircare daar anders over. Ze boekten Amy voor de campagne en gaven haar inmiddels terug bruingekleurde haar wederom een rode verfbeurt.

amy

Na de show werd Amy een tijdje vertegenwoordigd door iBE Models, maar daar is ze inmiddels niet meer te vinden. Misschien dacht ze wel gewoon…

0031a6ee-10de-4f59-8a8f-974164152304

Celine

Och, arme Celine Koningstein. Ze maakte zichzelf niet bepaald populair met haar uitlatingen in het programma, en het programma was háár ook niet altijd even goed gezind: Neem nou die vreselijke make-over! Inmiddels gaat Celine als brunette door het leven, en dat staat haar beduidend beter! Ze poseerde onder andere voor Loavies.

Foto door Joanne Stoker - Wauw, je herkent Celine bijna niet!

Foto door Joanne Stoker – Wauw, je herkent Celine bijna niet!

Demi

Demi Leussink liet zich niet uit het veld slaan door een vroege eliminiatie. Ze wordt inmiddels vertegenwoordigd voor bureaus in Londen, Milaan en Parijs, en levert de prachtigste foto’s af.

Remi Kozdra & Kasia Baczulis

Foto door Remi Kozdra & Kasia Baczulis

Fleurine

Deze dame blijkt een zakelijk talentje! Ze is op Instagram te vinden onder @styleupdaily en verkoopt nu kleding… Waar ze zelf in poseert, natuurlijk!

Screen Shot 2016-08-29 at 20.43.47

Jackie

Voordat ze aan HNTM meedeed deed Jackie Hendrix al commercieel modellenwerk, en daar is ze na afloop vrolijk mee verdergegaan. We kunnen Jackie overal en nergens tegenkomen: van kledingmerken tot woonfolders, van de Happinez tot HEMA.

ja10

Jackie voor Delousion by Lou

Laurie

Wildcardmeisje Laurie Kruitbosch won een rolletje in The Bold and the Beautiful, en dat smaakte naar meer: eenmaal thuis volgde ze acteerlessen, zo lezen we op haar website. Toch die rol in GTST, als evil zus van Lorena dan? Ik bedoel, Holly van het seizoen hiervoor zit er ook in…

Zo nu en dan doet Laurie ook nog fotoshoots, leren we van haar Instagram.

Laurie door Hylke Greidanus

Laurie door Hylke Greidanus

Lisa

Jonkie Lisa Kapper was ten tijde van HNTM nog maar zestien. Ze gaf aan rustig haar school af te willen maken, maar inmiddels maakt ze toch vast wat stapjes in de modellenwereld. Ze tekende bij Division Model Management en bij The Lab in Milaan. Daar heeft ze een tijdje doorgebracht, wat onder andere deze prachtfoto opleverde.

lisa2

Lisa door Fabio Abecassis

Mandy

Weet je nog, Mandy Fiege, die met ervaring en contracten in het buitenland, die haar haren niet nóg iets korter wilde knippen? Misschien had ze wel gelijk. We spotten haar op de site van Urban Models in Milaan, met donkere, lange lokken.

4491_e0e39897-e316-4e9b-8ffb-8c953834d935

Mandy door Gabriele Balestra

PS: Na de aflevering liet Mandy weten dat het niet om luttele centimeters zou gaan, maar om een lange bob! Da’s toch wel even een verschil. Hoe het écht is gegaan…? We zullen het nooit weten!

Rachel

Nummer twee in de finale die ze sowieso nooit zou gaan winnen: Rachel Swaab. Ze tekende bij Tulip Models en is lekker aan het werk – ervaring had ze al. We zagen haar onder andere op de catwalk voor Dennis Diem tijdens de afgelopen Amsterdamse Fashionweek. Ook werkte ze in Istanbul en Athene, ofwel: lekker bezig die Rachel!

DIEM_AFWS17_133

Rachel in Dennis Diem, foto Team Peter Stigter

Yara Fay

Eén van mijn favoriete kandidaten van het seizoen, met haar heerlijke bitchy opmerkingen, was Yara Fay Burgers. Deze chick liet het er na haar (te vroege!) eliminatie niet bij zitten. Ze nam direct extensions en ging modellenwerk doen in… China!

6d042587-511c-49b4-b4b7-aeea3789d4f5

Yara voor – naar wat lijkt – een make-up tutorial op Moko.cc

Ze kreeg de slag daar zo te pakken dat ze meedeed aan wéér een modellenwedstrijd: World Supermodel of China. Ze bereikte de finale en won de prijs voor “Best Stage Performance”, jawohl.

Sterre

Ze had wat moeite met het onthouden van namen (Jan Hill?) en wist niet wie Cindy Crawford was. Wat zou er van Sterre Groot terechtgekomen zijn? Niet heel lang geleden verscheen ze op de blog van Bloom Management, het bureau van Daphne Groeneveld. Inmiddels is ze daar weer vanaf, maar de foto’s blijven prachtig.

tumblr_inline_o4wn8ax2Hu1qadaz6_500

Ik kon niet vinden door wie deze foto gemaakt is… Is ‘ie van jou? SORRY!

Loiza

En dan de grote winnares, Loiza. Tot ieders verbazing weigerde ze het contract ter waarde van 50.000 euro bij Touché. Volgens het interview in Grazia omdat ze het niet eens konden worden over bepaalde details. Zou ze zulke details bedoelen?

image

Loiza in Grazia door Katelijne Verbruggen

Hoewel ze in de meeste gevallen “als zichzelf” wordt geboekt, haalt Loiza wel degelijk legitieme modellenklussen binnen. Zo liep ze op Berlin Fashion Week voor Thomas Hanisch en zagen we haar in Amsterdam voor Individuals en Monique Collignon. Ze doet haar eigen management en is te boeken via haar website, loizalamers.com.

Waddup next?

Het valt op dat geen één van de kandidaten door Touché is gecontracteerd. Ter vergelijking: van eerdere seizoenen vinden we Nicky Opheij, Daelorian van der Kolk, Sanne de Roo en Tamara Weijenberg nog terug. (En als je de écht oude seizoenen meetelt, ook nog Cecile Sinclair en Sophie Deahl.) En hoewel de meesten hier en daar wat werken, is geen van de meiden van seizoen 10 uitgegroeid tot topmodel.

Dat zullen ze dit seizoen beter willen doen. Maar of het ook gaat lukken…? We zien het dinsdagavond 30 augustus, om 20:30, op RTL5.

De recap staat die avond zo snel mogelijk (ik hoop rond twaalf uur, half een ’s nachts) voor jullie op mijn blog. Mocht dat iets te laat voor je zijn, dan zie ik je woensdagochtend!

3 reacties op “Holland’s Next Top Model 2015: Waar zijn ze nu?”

 1. Luna schreef:

  Nice! Tot woensdag 😉

  1. Toeps schreef:

   Yaaas! #sleepisoverrated

 2. Danella schreef:

  Jaaa leuk! Kom maar op met die recaps!

  (soms de enige reden waarom ik HNTM kijk (A) oeps)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *