Kringloopshoppen: Noppes vs. Het Goed

Hey Macklemore! Can we go thrift shopping? Hier in Zaandam is dat niet al te moeilijk, thrift shoppen. Er zitten namelijk maar liefst twéé kringloopwinkels in hetzelfde woonboulevard-gamma-gebied. Maarten en ik besloten een vergelijkend kringloop-onderzoek te houden, daarom bezochten we zowel Noppes als Het Goed.

Het Goed

Ten eerste: wat een mooi gebouw! Het is net mijn huis, al moet ik zeggen dat mijn huis natuurlijk nog nét ietsje mooier is.

Kringloop12

Kringloop5

Kringloop6

Het Goed is ruim opgezet. Alles is te vinden, staat per categorie en ja, zelfs op kleur gesorteerd! Er werkt daar vast iemand met lichtelijk neurotische trekjes.

Klein nadeel: Het Goed is duur! Toppunt? Een lamp van Ikea, die nieuw, zonder krassen en deuken en vieze bacteriën 9,99 kost, en bij Het Goed 15 euro! Mensen, de Ikea-sticker zat nog op de onderkant. Check het even, wil je?

Kringloop2

Kringloop3

De winkel was groot, maar omdat het allemaal zo ruim opgezet was, betekende dat niet dat ze dan ook veel hadden. We waren er redelijk snel doorheen. Maar niet zonder wat foto’s gemaakt te hebben van deze juweeltjes, natuurlijk.

Kringloop1

Voor de kinderen die niet weten wat dit zijn: dit zijn nou casettebandjes. Die dingen die voor de cd kwamen.

Kringloop7

Martelwerktuigen van Tell-Sell, en ja, zelfs een echte Power Plate!

Kringloop8

Kringloop9

Dit was cool: er stonden twee wandelstokken, met daarop embleempjes van plaatsen waar de eigenaar ooit was wezen wandelen. Old school!

Kringloop4

Deze tv had ik eigenlijk gewoon moeten kopen. Ondanks de sticker: “Niet getest!”

Kringloop10

Niet alles was duur. Deze stoeltjes kostten maar 15 euro per stuk. Vond ik best aardig, en wie weet zijn ze stiekem wel heel design-y.

Kringloop11

Ah, oude boeken. I love them.

Kringloop13

In de kast met blauwige spullen stond deze drukplaat(?) van Leo’s Jeans Shop. Best mooi!

Kringloop14

Insert lame joke over het Droste-effect…

Kringloop15

En dan, in de categorie dingen-die-je-níet-wil-aantreffen-in-een-kringloopwinkel: The Hot Nights Honeymoon Box. Gebruiken of weggooien, níet te koop aanbieden. Bah.

Kringloop16

En in de roze kast: Tja. Iemand interesse in drie roze eendjes, waarvan eentje beschadigd? Nee, ik dacht het ook al niet.

Noppes

Na onze lunch bij het legendarische Boer Geert (klinkt heel mayonaise, maar verkoopt goddelijke broodjes), vervolgden wij onze expeditie. We kwamen aan bij Noppes, dat helaas in een iets minder mooi pand zat. Groot, maar donker en met veel systeemplafonds.

Kringloop17

Kringloop30

Kringloop23

We hebben ons vooral kostelijk vermaakt op de boekenafdeling. Viola Holt, Henny Huisman, boeken over Idols en de Spice Girls en noem maar op!

Kringloop20

Kringloop21

Kringloop22

Ik ben altijd dol op boeken over taal. Omdat onze taal zo veranderlijk is, kun je je rot lachen om hippe woorden van weleer. Een voorbeeld:

Begroeten
‘Hoi’ of wat uitvoeriger hoi pipeloi zijn gebruikelijk om elkaar te begroeten. Daarnaast hoor je ook mojo, ave en hé haai of hé hoi.
Cor Hoppenbrouwers – Jongerentaal (1991)

In 2000 hadden ze ook zo’n boekje, maar dan door Wim Daniëls. Ik ben ervan overtuigd dat deze man zich totaal in de maling heeft laten nemen door een groep studenten, want dit taalgebruik heb ik echt nog nóóit gehoord:

Huisorgaan – Penis
“De gemiddelde lengte van een mannelijk huisorgaan is 12 centimeter”
– “Slap of stijf?”
“Linea recta!”

Luxaflexgehalte – Aantrekkelijkheidsgehalte
“Mijn luxaflexgehalte heb ik voor vandaag vastgesteld op 95”
– “Zo veel?”
“Ja, ik maak er vandaag een mooie dag van!”

Helpdeskwc
“Waar is de helpdesk, want ik moet anussen”

Nou goed. Ik kocht vijf kostelijke taalboeken, Maarten twee biografieën.

Ook heb ik me geamuseerd met de bakken lp’s (kinders, die kwamen nog vóór de casettebandjes). Platen van Patricia Paay en Patty Brard in hun gloriedagen, of gewoon singles met monsterlijke styling. Ah, lp’s zijn fantastisch.

Kringloop24

Kringloop25

Kringloop28

Verder hadden ze er een hoop, ja, maar vooral rommel. Ik vond ze iets minder duur dan Het Goed, maar ik kon er ook verder niet echt iets vinden wat ik zou willen hebben.

Kringloop27

Voor de Baby Insanity Wolves onder ons: tweedehands puzzels met waarschijnlijk 1499 stukjes.

Kringloop18

Kringloop19

Deze bank was best aardig en kostte 45 euro. Als ik een arme sloeber was, zou ik het doen.

Kringloop29

En in de categorie beter-gooi-je-het-gewoon-weg: dit Clean Air System. Waarschijnlijk ooit wit, hetgeen ook direct verklaart waarom de eigenaar het ding kocht. Bah.

Steun mijn Kickstarter!

3 reacties op “Kringloopshoppen: Noppes vs. Het Goed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *