Over Instagram Stories en Snapchat

Ik ben in de war. Ik steven af op een existentiële crisis. Instagram introduceerde gisteren z’n Snapchat-kloon Stories, en nu weet ik het allemaal even niet meer.

Voor wie de update nog niet gezien heeft, zo ziet het eruit.

IMG_2967 IMG_2972


Ja, Precies als Snapchat dus. Enige verschil is dat de stories van je vrienden horizontaal bovenaan staan, in plaats van verticaal. Maar de bediening werkt hetzelfde, de look en feel is hetzelfde, de tijdspanne dat je beelden online staan (24 uur) is hetzelfde… Alleen de honden- en bijenfilters ontbreken. Nog.

En hier kan ik dus niet tegen hè. Sowieso ben ik al boos op Instagram vanwege de nieuwe, niet-chronologische feed, waardoor ik belachelijk veel posts van mensen mis. Als ik iemand wil volgen, dan wil ik die persoon ook gewoon echt volgen, you know?! Maar nu ben ik helemaal in de war:

WAAR MOET IK MIJN SHIT POSTEN DAN?!

Kijk, het wás al veel: Twitter, Facebook, mijn blog, Instagram, Snapchat (biancatoeps). Maar het was semi-duidelijk: op Instagram deed je mooie plaatjes, op Snapchat je random troep. Maar nu kan die random troep dus ook op Insta…?

Mijn eerste reactie: “Dit kan nooit werken, dit ga ik nooit gebruiken, doei!” Mijn tweede reactie: “Hmm, maar ik heb op Instagram 11,7K, en ik zie dat 796 mensen mijn bovenstaande story al hebben bekeken… Terwijl ik op Snapchat 124 views op mijn laatste post heb. Misschien toch maar overstappen dan…?”

Ik weet het niet. Meer en meer heb ik de neiging om álle stomme social media maar gewoon te verwijderen, en alleen nog maar dingen te posten op mijn blog. Maar ja. Marketing. Bereik. 11,7K. Da’s wat waard. Of zo.

_MG_3420c

Vragen, vragen…

Wat wordt mijn nieuwe social media-strategie? Wat gebruik ik waarvoor? Niks zo irritant als op vijf platformen hetzelfde posten. Wat wordt mijn hoofd-platform? Wat heeft de toekomst? Ik dacht altijd dat het Snapchat was, maar nu weet ik het niet meer.

Ik ben benieuwd: Wat is jullie favoriete platform? Wat vinden jullie van de Instagram Stories? En van Snapchat?

3 reacties op “Over Instagram Stories en Snapchat”

  1. Linda schreef:

    Ik krijg steeds meer het idee om terug te gaan naar trage media, zoals boek en krant en blog. Kijk maar hoeveel mensen er vertrekken van twitter. YouTube en snapchat zijn alleen nog maar clickbait (of verkooppraat). Insta is nep. Bóring snoring.

  2. karlien schreef:

    Ik gebruik instagram en geen snapchat. Het liefst had ik instagram gehad zoals het was, niet zoals het nu is. Maar goed, het went waarschijnlijk weer.

  3. Alicia schreef:

    Omdat ik zelf niet overweg kan met snapchat (en ook niks heb met filmpjes maken) hou ik het gewoon bij instagram en bekijk ik leuk de stories van andere mensen. Scheelt ruimte op je telefoon en je hoeft 1 app minder te onderhouden :) (eigenlijk wil ik heel graag dat je dus ook op instagram de stories maakt, zodat ik niks hoef te missen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *