Re:recaps

Lieve bloglezers, ik denk dat ik een hoop van jullie ga teleurstellen. Met een nieuw seizoen HNTM én de nieuwe show Models in Paris in aantocht, weet ik dat een groot aantal lezers met smart zit te wachten op de recaps. “Het is de enige reden dat ik kijk”, zeggen sommigen. Maar, hoewel de positieve reacties en de verwachtingen van jullie het me heel moeilijk maken, heb ik besloten dit seizoen geen recaps te gaan maken.

But, why?

“Ik heb er gewoon geen zin in”, dat was het eerste dat in de afgelopen weken bij me opkwam. Maar “geen zin” is geen goede verklaring, dus ik besloot wat langer na te denken. Ik stuitte op zo’n beetje dezelfde redenen als waarom ik destijds met Fashionmilk stopte.

“Been there, done that, got the T-shirt.”

Ik heb dit volgens mij vier seizoenen gedaan, ben drie keer naar de finale geweest, heb jury, presentatoren en opdrachten gefileerd, heb voor iedereen en z’n moeder aangetoond dat dit programma maar weinig van doen heeft met de werkelijkheid… Tja, moet ik dat dan dit seizoen wéér gaan doen?

Anna is shocked! – Oh nee, wacht, d’r haar zit gewoon niet goed…

“Ain’t nobody got time fo’ dat!”

Daar komt bij dat ik in het najaar ga verhuizen, én dat ik andere dingen wil doen. Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met projecten met een maatschappelijke visie. Het ISK-project vorig jaar, mijn transgender-series met Pepijn… Met een aantal toffe dingen in het vooruitzicht, wil ik niet langer stilstaan. Een seizoen recaps doen, kost me wekelijks vier uur. Of acht uur, als ik Maddels in Perris ook mee zou pakken. Die uren kan ik niet besteden aan projecten die ik belangrijk vind – niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen.

Nieuw portret van Pepijn, dat ik een paar weken terug maakte

Verder vind ik het tegenwoordig iets belangrijker dan voorheen dat ik ook me-time heb. Tijd waarin ik gewoon even niks doe. Tijd om te ontspannen. Facebook herinnerde me een paar dagen terug aan een post van drie jaar geleden, waarin ik schreef hoofdpijn te hebben van het keiharde werken. Alleen al het lezen van die post gaf me een gevoel van stress, maar ook een duidelijk besef: dit wil ik niet meer.

Dus. Het spijt me, maar dit seizoen geen recaps. Of nou ja, in ieder geval niet van mij. Misschien is er iemand anders die er zin in heeft. En anders ga ik, mocht ik zin en tijd hebben, wel gewoon live klagen op twitter.

Wil je de oude recaps nog eens teruglezen? Je vindt ze in het recap-archief. Ook kun je zoeken op de tags HNTM of ICMYAS. Want geloof het of niet, die shit wordt ook weer herhaald.

6 reacties op “Re:recaps”

 1. Anne-Marie schreef:

  Jammer!!! Maar ik snap ook wel waarom. Nu maar hopen of veel twitter-geklaag :)

 2. Roksana schreef:

  Ahw heel jammer, ga het zeker missen!

 3. Manon schreef:

  Ah echt heel erg jammer!

 4. Anne schreef:

  Inderdaad, jouw recaps waren leuker dan het programma zelf. Maar uiteindelijk gaat jouw leven om jou, dus denk dat het een prima keuze is.

  Misschien stop ik dan ook wel gewoon met HNTM kijken, en heb ik ook weer een uur extra per week tijd om gitaar te leren spelen ofzo :)

  Groetjes,
  Anne

 5. Amina schreef:

  Ahhhh zooooo jammer! Maar ik snap je helemaal! Heel veel succes met jouw mooie projecten en ik blijf je uiteraard volgen xxx

 6. Luna schreef:

  Wat jammer dat je er mee stopt, maar ook zeker begrijpelijk. Vier seizoenen is al heel wat, langer dan sommige televisieseries duren ;-)
  Wel toevallig dat ik vandaag mijn collega vertelde over je recaps en dat ze die echt moest gaan lezen dit seizoen want; soms een beetje bitchie, maar altijd super grappig.
  Heel veel succes met de komende projecten en je verhuizing. Ik kom gewoon af en toe langs voor je andere artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *