Recap: Holland’s Next Top Model – Aflevering 3

Ook deze week hebben we weer een recap voor je, al moeten we ons bij voorbaat vast even indekken: ondanks verwoede pogingen van de productie om drama te creëren, was het een wat saaie aflevering. Geen gebroken enkels, geen dronken skank ho’s die bier over iemands weave gooiden* en geen lesbische zoenpartijen. Wat restte was een belsessie naar huis, die ook dramatischer leek dan ‘ie was. Afijn.

Op de achtbaan

bakken
“We moeten toch niet iets met die achtbaan hè..?”

We beginnen de aflevering in pretpark Bakken, alwaar Anouk een ritje maakt in een houten achtbaan. De modellen krijgen zometeen looples, maar niet zomaar looples: ze moeten gaan lopen over de houten achtbaan!

Kleine kanttekening tussendoor: de term topmodel hè… Die is aardig aan inflatie onderhevig. De catwalkcoach in kwestie, ene Sarah Grünewald, is 1.71 maar zogezegd een topmodel. Ze heeft namelijk een Nivea-campagne gedaan, maar is op internet vooral bekend om deze sexy commercial.

Hoe dan ook, Sarah komt aan met een berg schoenen. Sommige schoenen zijn heel moeilijk om op te lopen, anderen vallen mee. Milou baalt, want ze pakte een random paar schoenen en dat bleken nou net de moeilijkste te zijn. Ook Baldijntje had een lastig paar. En met deze smalle schoentjes moesten de meiden dus over de achtbaan lopen, die gemaakt was van planken met kieren van zo’n vijf centimeter breed.

benenbreken2

benenbreken1

Ondanks wat hartaanval-bezorgende bijna-ongelukken en Kelsey die in paniek raakte, vielen er geen gewonden. Opzetje mislukt, mensen van de productie.

Casting

Na deze opdracht hadden de modellen een casting voor Baum und Pferdgarten. Maar voordat ze daarheen gingen, kregen ze eerst nog een lesje sponsormomentje foundation. Rosalie bracht haar foundation het beste op, en mocht daarom met Anouk meerijden. In de auto vertelt Anouk dat Rosalie echt alles op alles moet zetten qua maten, enne, “eten is 50%!” Of Rosalie het begrepen heeft weten we niet. Volgens Anouk praat Rosalie namelijk veel te veel.

Maar goed, eerst maar eens de casting. De ontwerpers zoeken een model dat voor ze gaat lopen tijdens Kopenhagen Fashion Week. De meiden moeten een kledingstuk passen en een stukje lopen. Sommige meiden worden op de foto gezet, anderen niet. Milou en Baldijntje hoefden geen foto, maar verklaren het positief: “Misschien heb ik wel zo’n goede indruk gemaakt, dat ze me direct onthouden!”

foto
Kelsey mocht gelukkig wel op de foto

Kleine newsflash, beste modellen: Als je niet op de foto hoeft, is dat nooit goed. Als je niks hoeft te passen, is dat nooit goed. Als ze de moeite niet nemen om in je boek te kijken, is dat nooit goed.

Soraya, Bo en Daelorian waren volgens de designers het beste op de casting, en Soraya werd als winnares gekozen. Ze dacht dat ze als donker model maar weinig kans maakte, dus haar reactie was als volgt: “Jeej jeej jeej, jeeeej!” Ze mocht de show lopen en kreeg een kledingstuk mee.

Lekker bellen

Ook de meiden in het Basic Plus-appartement kregen een kadootje: een telefoon met een kwartier beltegoed. Jawel, het is janktijd! Daelorian huilt zo hard, dat haar vader waarschijnlijk denkt dat ze halfdood in een greppel ligt.

daelohuil
“Waar ben je?! Waar ben je?! … Het gaat goed! Ik mag bellen!”

Shoot

De volgende dag hebben de modellen een shoot voor Specsavers, op een metrostation. “Deze halte is vandaag afgesloten, speciaal voor deze unieke shoot!”, liegt de voice-over.

metro
Hoi random mensen!

De modellen moeten een stad uitbeelden: Londen, Tokio, Rome… Ze worden door Sean McMenomy gefotografeerd op een roltrap, alsof ze net terugkwamen van een dagje shoppen. De meiden krijgen allemaal maar één ritje, dus het was waarschijnlijk hun kortste shoot ever. Waarom elk model niet gewoon tien keer naar beneden mocht, is ons een raadsel. Realistisch? Nope. Om te proberen nog wat extra drama te creëren, stopte de roltrap ook heel abrupt en onaangekondigd, waardoor de modellen bijna gelanceerd werden.

baldijntje
In het mooiste plat Rotterdams: “Ik had dus, hier een tas, en daar een tas. Maar, dan sta je op die roltrap, ja? En die gaat dan ineens lopen! Nou, dan kan je je dus nergens aan vasthouden!”

De foto’s

2013_w3_Anke
Anke

2013_w3_Baldijntje
Baldijntje

2013_w3_BO
Bo

2013_w3_Daelorian
Daelorian

2013_w3_Demy
Demy

2013_w3_Kelsey2
Kelsey

2013_w3_Lotte
Lotte

2013_w3_Milou
Milou

2013_w3_Nikki
Nikki

2013_w3_Rosalie
Rosalie

2013_w3_Soraya
Soraya

Even hoor, what is up met dat vreselijke effect?

Party time

Als Demy klaar is met de shoot, mag ze de meiden leuk nieuws vertellen: ze gaan vanavond uit! Maar ondanks dat de productie flink wat alcohol in zestienjarigen goot, ook hier geen sensatie. We zagen Milou nog even een man aankijken, maar wat was wel zo ongeveer het spannendste dat hier gebeurde. Kom op, mensen! Waar is de drama?

drank
Deze drankjes mochten niet baten

Anouk vertelt de meiden tijdens het uitgaan dat ze doorreizen naar Milaan, maar eerst…

Eliminatie

De meiden worden één voor één naar voren geroepen, totdat Rosalie en Milou overblijven als bottom two. “Jullie hebben niet de ideale maten maar wel een prachtig koppie, en daarmee kun je een hoop compenseren!”, aldus Anouk. Ja, als je Lara Stone heet misschien…

Rosalie krijgt wederom het verwijt dat ze te veel praat en niet luistert; dat autoritje moet echt heel naar geweest zijn. Milou mag blijven, waarschijnlijk als laatste poging van de productie om de kans op drama te vergroten. Rosalie vertrok naar huis.

*een ANTM-klassieker!

7 reacties op “Recap: Holland’s Next Top Model – Aflevering 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *