Recap: Holland’s Next Top Model – Aflevering 2

Gisteren konden we genieten van de tweede aflevering van Holland’s Next Top Model. Op het menu stonden sport, go-sees en een shoot op een verticale catwalk. Hoera, janken gegarandeerd! Dit hele spektakel vond plaats in Denemarken, alwaar de meiden over twee appartementen werden verdeeld: het basic-appartement en het basic-plus-appartement…

In het basic-plus-appartement gingen de toppers van vorige week: Bo, Demy, Anke, Lotte en Soraya. In het basic-appartement sliepen Milou, Nikki, Rosalie, Sharon, Kelsey en Baldijntje. Even leek er een bed te weinig te zijn, waardoor de lesbische Baldijntje tussen twee dames in zou moeten slapen. Consternatie! Al zag Sharon het volgens ons wel zitten…

sharonrood
“Met z’n drieën in bed? Hihihi!”

Gelukkig bleek de bank uitklapbaar tot ultra oncomfortabel bed, dus dat probleem was al snel opgelost.

De wildcard

Vervolgens gebeurde er iets geks: er werd even heel snel een nieuwe deelneemster ingefietst. Daelorian, de winnares van de wildcard, werd geïntroduceerd. Zij en nog een ander meisje, Michelle, hadden dezelfde shoots gedaan als de rest van de modellen, en Daelorian ging uiteindelijk door. Waarom Michelle niet doorging is ons vooralsnog onduidelijk, want die zagen we maar een seconde in beeld. We vermoeden overigens dat Daelorian gewoon in hetzelfde vliegtuig zat, want niemand was echt verbaasd.

daelorianmichelle
Daelorian en Michelle, tijdens hun eigen mini-eliminatie

Anorexia is niet cool

Dan is het tijd voor een politiek correct verhaal. Fred laat foto’s van uitgemergelde anorexiapatiënten zien, en zegt erbij dat de modellen niet zo moeten worden. Ze moeten vooral blijven eten, en ze moeten sporten! Er verschijnt meteen een personal trainer, die de modellen eventjes een bootcamp gaat geven.

fakethinspo

anorexia
“Zo mogen jullie er dus nooit uitzien!”

Newsflash voor Fred en team: Die foto’s zijn nep! Kijk:

fakeskinny
Links de overduidelijk geshopte foto, rechts het origineel

Go-sees

Niet veel later gaan de modellen op go-sees, alwaar we leren dat er verschillende, creatieve manieren zijn om te zeggen dat iemand te dik is, zonder echt te zeggen dat iemand te dik is. Wij presenteren jullie:

modellenwereldbegrijpen
“Je bent te dik.”

lichaamwerken
“Je bent te dik.”

naarhuissturen
“Je bent te dik.”

nietfit
“Je bent te dik.”

geenmodel
“Ze is te dik.”

Bo blijkt niet zo heel goed te zijn in Engels, en boert er vrolijk op los. Volgens de dame van het modellenbureau is Bo dan ook niet niet klaar om naar klanten gestuurd te worden. Milou vergeet haar boek op een casting. “Kan iedereen gebeuren”, vindt ze zelf.

Daelorian valt in de smaak, ondanks haar 1m70. De designers van de go-see noemen haar “een elf uit Lord of the Rings” en de dame van het modellenbureau verzucht: “Oh, al kon je nog maar twee centimeter groeien..!”

Als “winnaar” van de go-sees krijgt Daelorian een heerlijke massage. Ze mag iemand meenemen en kiest voor Soraya, want die zat er kennelijk even doorheen. Wat een lief kind, die Daelorian. Wij zijn fan! Baldijntje zit er trouwens ook flink doorheen: die wordt hartstikke ziek. Oh oh, als dat maar goed gaat met de shoot morgen…

De shoot

Deze week moesten de meiden voor de shoot poseren op een “verticale catwalk”. Ofwel, ze moeten voorwaarts abseilen in designerkleding en een sexy tuigje. Arme Bo heeft hoogtevrees, dus die had het eventjes niet meer.

flikkerop
“Flikker effe op!”

Anke mocht eerst, en had een pijnlijke ervaring. Grotendeels kwam dat doordat ze schoenen droeg, waardoor ze helemaal geen grip had op de catwalk. De schoenen werden geloosd, waarna het een stuk beter ging.

metschoenen
Met gladde schoenen bleek dit een onmogelijke opgave…

zonderschoenen
…al is het zonder schoenen alsnog doodeng!

Sharon stond bovenaan te kreunen als een volleerd pornoster, en tegen Milou zei Fred: “Als je jankt, doe het dan beneden: dan ben je het knapst op de foto!” Oh, nee, hij zei waarschijnlijk: “Vrouw, als je…” Vrouw is Freds nieuwe stopwoordje. “Ga vrouw!”, “Heel mooi vrouw!”, “Gaat het, vrouw?” Ja man.

Baldijntje toont zich een ware doorzetter, want ondanks haar ziekheid doet ze toch de shoot. Jankend van de pijn komt ze naar beneden, want dat tuigje blijkt nogal gemeen te snijden en op de maag te drukken. Ook Bo met haar mega hoogtevrees komt heelhuids naar beneden. Trillend en wel, maar dat zie je toch niet op de foto!

De foto’s

2013w2_ANKE-015
Anke

2013w2_BALDIJNTJE-008
Baldijntje

2013w2_BO-053
Bo

2013w2_DEALORIAN-027
Daelorian

2013_w2_DEMY-035
Demy

2013w2_KELSEY-015
Kelsey

2013w2_LOTTE-031
Lotte

2013w2_MILOU-038
Milou

2013w2_nikki
Nikki

2013w2_rosaliei
Rosalie

2013w2_SHARON-014
Sharon

2013w2_SORAYA-006
Soraya

We vragen ons trouwens wel een beetje af of deze opstelling nou nodig was. Was een wandje onder een hoek van 45°, op een meter hoogte, ook niet gewoon genoeg geweest? Oh wacht. Het is wel Holland’s Next Top Model natuurlijk.

De nog steeds zieke Baldijntje is na deze shoot wel toe aan een goede nachtrust, dus ze besluit zonder overleg haar oncomfortabele slaapbank in te ruilen voor Kelseys bed. Kelsey is not amused, maar volgens Baldijntje (en de anderen) denkt Kelsey alleen maar aan zichzelf. “Ik wil dat ze eruit gaat, ik mag haar niet!”, aldus Baldijn.

De eliminatie

Eindelijk krijgen we te horen wat de prijzen zijn! De oplettende kijker kon al portfolio’s met het logo voorbij zien komen: de winnares krijgt een contract van 50.000 euro bij Touché! En de cover van de Glamour, maar dat vermoedden we al, aangezien de hoofdredactrice in de jury zit. Ook in de jury: Sharon Mor Yosef, en de fotograaf van vandaag, Anders Brogaard.

Baldijntje hoopt nog steeds dat Kelsey eruit gaat, en doet de Sylvie Meis:

baldijnshirt
Baldijntjes shirt spreekt boekdelen: “I never liked you anyway”

Bo, Nikki, Lotte en Daelorian kregen goede kritieken. Helaas voor Baldijntje: ook Kelsey deed het goed en mag naar de plus-kamer – waar ze weer lekker in een fijn bed kan slapen. Soraya zag er volgens de jury uit alsof ze op de taxi stond te wachten en Rosalie “zou bootcamp als een lifestyle moeten hebben”. Jep, de cursus “hoe noem je iemand dik zonder het te zeggen” gaat verder. Sharon kreeg de lulligste opmerking:

sharonplus

Optie twee was heel hard aan haar lichaam werken. Maar omdat het Sharon niet gelukt was om in drie dagen tien kilo af te vallen, vloog ze eruit. Ofwel, zoals je in de Editor’s Note gisteren al kon lezen: Waarom hebben ze haar dan überhaupt gecast?! Wij snappen het niet meer.

In de preview van volgende week zien we dat de meiden naar huis mogen bellen (met Sizz). Dat belooft weer een hoop tranen!

10 reacties op “Recap: Holland’s Next Top Model – Aflevering 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *